torstai 17. marraskuuta 2016

484# Lätkä, 2

12.11.2016, Saturday, -0, Overcast, HelsinkiHartwall Arena.

Mua ei siis tosiaan voisi vähempää kiinnostaa mikään jääkiekko, vaikka olenkin muutaman matsin käynyt eläissäni katsomassa. Mutta sukulaispoika tahkoaa kiekkoa KHL:n ruplaliigassa, joten pitihän sitä lähteä katsomaan kun kerran tekivät vierasmatkan Hesaan saakka Jokereita vastaan pelaamaan. Kyseessä siis Kiinan ihme jääkiekkoilevalle maailmalle, Kunlun Red Star-niminen seura. Samalla sai yhdistettyä näppärästi isänpäivän vieton, tosin päivän etukäteen.

Lauantai-iltapäivän peli oli liki loppuunmyyty, paikalle tuli yli 12000 katsojaa. Aika ihmeellistä, että tuommoinen kepillä huitominen kiinnostaa väkimääriä. Lipputrokareita pyöri jo hyvissä ajoin ennen hallille saapumista Pasilan asemalla. Meillä oli jo liput buukattuna rehellisesti nettisivujen kautta. Faija halusi alakatsomoon, koska kuulemma huippaa päästä korkeammalta ja toisaalta olisi kiva jos näkisikin jotain. Alakatsomon keskipaikoista piti pulittaa kyllä hieman enempi, yli 60€ / lippu. Järjetön hinta minusta.

Hallille tultuamme meillä oli puoli tuntia aikaa, joten hörppäiltiin siinä riistohintaiset oluet muovituopista. Katsomon puolelta istumapaikat löytyivät helposti, näkyvyys oli hyvä. Viimeksi kun käytiin katsomassa Jokereiden peliä Tseljabinskia vastaan, alkajaiseksi soitettiin Neuvostoliiton kansallislaulu. Nyt tuo biisi jäi pois, mutta oltiin sen verran vieraskoreita että soitettiin alkajaisiksi Kiinan kansallislaulu - jostain oli paikalle hinattu jokin kiinalainen lapsikuoro paikalle biisi veisaamaan. Kuulosti todella erikoiselle. He varmaan olivatkin ainoat kiinalaiset hallissa, ei ainakaan kiinalaisia pelaajia Kunlunin joukkueessa näkynyt. Suomen biisi nyt oli tutumpi, mutta aika laimea versio.

Kiina esittää kansallislaulun.
Joku alkukarkelo. Onko siellä Hjallis?

Peli alkoi viimein. Ensimmäisen erän alku oli melkoisen katkonaista, ja tuntui ettei aika kulu millään. Melko suuri osa katsojista tuntui olevan humalassa. Jokerit siirtyi johtoon, mutta muuten peli oli aika tylsää. Matsi televisioitiin Suomen lisäksi Kiinaan ja Venäjälle, joten miljoonayleisö oli tätäkin matsia seuraamassa. Siksi välillä oli ns. teknisiä mainostaukoja. Välillä hauskuutettiin yleisöä erinäisillä kilpailuilla ja muilla arvonnoilla ja haastatteluilla. Toisessa erässä oli joku typerä Mannequin challengekin, jolloin yleisön ja kenttähenkilökunnan piti pysyä liikkumattomana hetken aikaa. Lapsellista. Cheerleaderit toivat hieman silmäniloakin.

Peliä.

Erätauot (17 min - eikö ne yleensä ole vartin pituisia?) kuluivat ensin jonottaessa olutta ja sen jälkeen jonottaessa vessaan. Koska jonot olivat pitkiä niin jäin jonottamaan ohrapirtelöä isälle ja itselleni, mutta myyjä ei voinut antaa toista tuoppia mukaani, kun en osannut näyttää henkilöä kenelle se menee. Jouduin sitten hakemaan isän jonon ohi uudelleen esittelemään naamaansa myyjälle. Pääsi ainakin vakuuttumaan ettei ole faija alaikäinen.

Mitäs itse matsista sitten... Matsi parantui loppua kohden, Kunlunkin pääsi tasoittamaan, ja olipa lähellä päästä johtoonkin (maali hylättiin videotarkistuksen perusteella). Jokerit lopulta voitti pelin 3-2 ja kesti Kunlunin viimehetkien painostuksen. Nopeita ukkojahan ne pelaajat olivat; ei mennyt montaa sekuntia niillä luistella kaukalon päästä päähän, järjetön vauhti. Ainoa harmitus meillä oli, että ei sitten nähty sukulaispoikaa tositoimissa, oli yllättäen saikulla jonkun vamman vuoksi. Muuten kendon katselu oli ihan ok, ei tarvinnut palella kuten esimerkiksi aina futismatseissa. Vaikka halli oli melkein täynnä, niin jonotukset olivat maltillisia ja homma toimi ihan hienosti. Ihan mukava tapa viettää lauantai-iltapäivää, mutta en mä jaksaisi kyllä joka matsiin vääntäytyä. Arvosanaksi irtoaa 3/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti