torstai 28. heinäkuuta 2016

463# Riika 4

14.7.2016, Thursday, +21, Haze, Riga, Latvia


Heräsin tuttuun tapaan kahdeksan kieppeillä. Loppuyön olin nukkunut huonommin, ulkona huudeltiin ja möykättiin ja vaikka ikkuna sisäpihalle, niin meteli kuului silti. Lisäksi käytävällä piippasi pitkään jokin. Otin herättyäni suihkun ja sitten aamiaiselle. Paikka oli tällä kertaa mustanaan väkeä, pelkästään ruuan haku kesti kun ihmiset arpoi ympärillä valikoimien suhteen. "Otank mä makkaroi? Vai munia sittenkin?"

Aamupalan jälkeen lähdin saman tien kävelylle. Ilma oli miellyttävä, aurinko oli harson takana mutta jaksoi silti lämmittää puoliteholla. Oli vielä aamu ja kaikki paikat kiinni, joten mitään ihmeitä kävelyretkeni ei tuottanut.

Kommunismitaidetta.

Palasin hotellille ja lepäilin hieman, pakkasin sitten kamat kasaan ja klo 12 tein check outin hotellista. Laukku painoi ja selkä hiestyi, joten menin sitten vain puistoon penkille hetkiseksi istuskelemaan. Puoli yhden maissa menin pysäkille katsomaan, josko menisi busseja lentokentälle päin. Heti meni yksi sellainen minibussi taas - samanlainen jolla kentältä tulinkin. Numero bussin yläosassa 222. Aikataulussa kyseistä vuoroa tai edes linjaa ei ollutkaan, mutta väliäkös sillä jos kerran perille pääsi. Kuskilta ostin 2 euroa maksavan lipun. Matkustajia mukana vain muutamia.

Tyyni joki aamun auringossa.

Kentällä olin klo 13 aikaan. Olin ehtinyt tekemään jo kotona check innin kun AirBalticilla on 120 tunnin check in -aika, joten ei muuta kuin turvatarkastukseen. Automaatti kysyi boarding passin, ennen kuin pääsi turvatarkastukseen. Passia ei tarvinnut sitä vastoin näyttää kenellekään kertaakaan.

Turvatarkastuksen läpäisin myös heittämällä. Sitten oikin kosolti aikaa. Kävelin pienen lentoaseman kertaalleen läpi, menin sitten kahvilaan ja tilasin ison cappucinon. Surffailin netissä. Latviassa oli kyllä ilmaisia wifi-paikkoja mielin määrin, siitä iso plussa. Kävin sitten vielä tsekkaamassa kauppojen tarjonnan. Eipä niissäkään ollut ihmeitä ostettavana.

Melkein rimmaava kahvimerkki :)

Viimein pääsi koneeseen, mulla oli käytäväpaikka tällä kertaa. Mukana koneessa oli myös Latvian koripallomaajoukkue. Pitkiä ukkojahan ne. Mullakin pää kolisin kattoon näin pienessä koneessa, en tiedä sitten miten mukavasti pojat matkustivat. Samanlainen potkurikone kuin tullessakin. Hesaan laskeuduttaessa näin melkein kotini. Ainakin jos olisi ollut ikkunapaikka ja rillit. Kone oli myöhässä kymmenkunta minuuttia.

Lentokentältä menin kotiin junalla. Ensimmäistä kertaa se ei lauennut matkalla eikä edes myöhästellyt. Päivän askelmääräksi vain 12000.

****


Kokonaisarvio: 


Hieno ja mukava paikka oli Riika, joten jos ei ole ennen käynyt niin suosittelen ehdottomasti. Kaikki toimi hienosti ja asiat olivat loogisia junalipun ostoa lukuunottamatta, englannilla pärjäsi hyvin. Oli siistiä ja turvallisen tuntuista, monikulttuuri loisti poissaolollaan. Tästä voi antaa ainakin 4/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti