keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

459# Bursiitti

Näin koko perjantain ja lauantain välisen yön unta, että mun kyynärpäätä tökittiin jatkuvasti jollain kepillä. Vaikka uni soljui muuten muissa tapahtumissa niin tökintä kyynärpäässä jatkui. Herätessäni ajattelin käden olevan puuduksissa, liekö nukkunut sen päällä tms, mutta kun raahauduin peilin ääreen harjaamaan hampaitani niin ihmettelin mitä helkkaa? Onko kyynärpääni nielaissut omenan kokonaisena?


Oli tosiaan viikonloppu ja arvuuttelin mielessäni pitäisikö hanskaa mennä näyttämään lekuriin. Työpaikkalääkärimme ottaa vastaan onneksi lauantaisinkin, mutta onhan semmoinen masentavoo. Tunnin verran jahkattuani varasin ajan. Passelisti aamiainen naamariin ja sitten lekuriin.

Naislääkäri tunnisti vaivan heti bursiitiksi, eli kyynärpään limapussin (hyi?!) tulehdus. Mä en ole semmoisesta koskaan kuullutkaan, mutta enhän mä nyt erota muutenkaan flunssaa reumasta. Minut lähetettiin labraan verikokeisiin, jossa tarkistettiin ettei bursiitti ole bakteeriperäinen. Verikokeet ok, joten niissä ei sen kummempaa. Lekuri olisi lähettänyt mut myös röntgeniin & ultraääneen, mutta se oli jo siltä viikolta mennyt kiinni, joten jäi epäselväksi oliko bursiitti tyttö vai poika. Kirjoitti kuitenkin sinne lähetteen maanantaiksi. Ei tullut lääkereseptiä, mutta neuvoi ottamaan Buranaa tarvittaessa.

Aamun jälkeen kättä ei edes juuri särkenyt enää, mutta tuntui jotenkin häijyltä. Olin kysynyt lääkäriltä, mistä hän epäili moisen vaivan tulleen, mutta totesi vain lakonisesti ettei sitä tiedetä. Käsi ei ole ottanut osumaa mihinkään ja kyseessä on kaiketi jonkinlainen rasitusvamma. Pp siihen loihe sanomaankin, että olenko katsonut liikaa pornoa vasemmalla kädellä, tai sitten ottanut liikaa kuppia. No joo, kieltämättä absurdi ajatus, että minullekin voi tulla rasitusvamma. Turha siis enää jatkossa haukkua laiskaksi.

Hieman käsi tuntui johonkin osuessaan aralta, mutta liikeradat toimivat normaalisti eikä esim. kantaminen tuntunut pahalta, joskin käsi tuntui olevan tavallista heikompi. Makkoominen tuntui ehkä pahimmalta kun käsi tietysti joutui keskivartalon alle puserruksiin tuon tuosta.

Maanantaina sitten röntgeniin & ultraan. Hämmentävää oli nähdä omat luunsa. Se röntgen-lekuri oli jotenkin vittumainen, sitä ei oikein tuntunut kiinnostavan mikään. Toisaalta mä olin helpottunut, koska lauantain lekuri oli uhkaillut kaikilla piikeillä, punkteerauksilla ja ruiskeilla, mutta tämä totesi vaivan paranevan itsestään kahdessa viikossa.

Niin kai sitten.

Nautin parista sairausloman vapaapäivästä, tuntien hieman jopa huonoa omatuntoa. Suurin osa ajasta käsi oli ok, mutta välillä se kutisi aivan mielipuolisesti käden sisältä eikä sitä näin ollen pystynyt mitenkään raapimaankaan. Lisäksi kyynärpää oli kuuma verrattuna muuhun kroppaan, se hämmensi myös. Turvotus laski hieman neljän päivän aikana mutta aikamoinen mohkura siihen edelleen jäi. Mitään kylmiä kääreitä yms en kokeillut, vähän levitin Voltaren Emulgeliä, en tiedä olisiko kannattanut. Minkäänlaista käteen nojaamista ei olisi tullut mieleenkään kokeilla, joten tämähän tarjoaa oivan momentumin parantaa puutteellisia pöytätapojani.

Vähän vaikea pisteyttää tämmöstä, mutta annetaan nyt bursiittimelle 4/5? Huomattavasti mukavempaa kuin sanotaan nyt vaikka norovirus, ja plussaa siitä ettei tarvinnut osallistua punkteeraukseen eikä hirveesti mikään ole sattunutkaan ja pari päivää saikkuakin.

Näihin turvottaviin tunnelmiin, täältä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti