keskiviikko 25. toukokuuta 2016

456# Luettua, 5

1. Kirja: P.G.Wodehouse - Kernaasti, Jeeves. 

Pp sai pakotettua minut lukemaan tämän 527 sivuisen tiiliskiven, jossa oli viisi pisempää ja lyhyempää tarinaa. Jutut eivät minua yhtä poikkeusta lukuun ottamatta naurattaneet ja melkeinpä voisin lukea työvoitoksi saadessani kirjan luettua alle parissa kuukaudessa. Täytyy tosin myöntää, että kirja on kirjoitettu omintapaisella kerrontatyylillä ja kääntäjä on ollut erityisen taitava, siitä piste kotiin. 2/5.

2. DVD: Ihmebantu 
Kirjastosta löytämäni aarre. Nyt näitä tietysti rupesi heti tulemaan telkkarista, mutta ans olla tuleeko silloin kun haluaisi? Eikä tätä löydy edes kaupoista. Silti, mahtava sketsipläjäys, huumori uppoaa minuun täydellisesti sekä omituiset taidepläjäykset myös. Tulee ihan mieleen syksyllä teatterissa katsomani näytös Jälkeenjääneet. Tässäkin suosikkini Tommi Korpela. Suosikkikohtaus on Häpäti-mies, se on kaikkien aikojen paras sketsi. Arvosana ei vähempää eikä enempää kuin 5/5.

3. DVD: J. C. Chandor - All is lost

Robert Redfordin tähdittämä masentava eloonjäämiskamppailu merihätään joutuneesta yksinäisestä miehestä, jonka kaikki tekemiset tuntuu menevän vihkoon. En muutenkaan ymmärrä miten joku saa kiksejä lähteä yksin merelle, jossa on jumalattoman vaarallista ja pelkkää samaa tylsää aavamerimaisemaa? Kaikki kliseiset merihätäelementit saatu mukaan. Koko elokuvassa on vain yksi näyttelijä, ihailtavan kustannustehokasta. Lopusta kuitenkin rakennettu onnistunut, lopputulema jää tavallaan katsojan vastuulle. Suosittelen, 4/5.

4. DVD: Madventures 1
Ensimmäinen tuotantokausi on tietysti se alkuperäinen. Kiva seurata hieman erilaista matkailuohjelmaa, ja matkakohteet ovat mielenkiintoisia. Riku Rantala osaa kyllä iskeä tarinaa, mutta se ainainen blastaus yhteiskunnan epäkohdista ja todennäköisesti lähinnä itselleen vakuuttelu siitä miten on ok syödä kadulta koira ennemmin kuin teollisesti kasvatettu lehmä ärsyttävät. 4/5.

5. DVD: Madventures 2

Madventuresin kommarikaksikko taas vauhdissa. Tuotantokautena parempi kuin jopa se ensimmäinen Ehkä ensimmäinen tuotantokausi meni harjoitellessa ja nyt onnistuttiin paremmin? Helmasyntinä silti sama kuin ykköskaudessakin, eli se jumalaton paheksunta länkkäreitä ja samsonite-turisteja kohtaan. 4/5.

6. DVD: Gregor Jordan - Unthinkable

Pääosissa Samuel L. Jackson, joka tuntuu nykyisin olevan näyttelijänä kaikissa leffoissa. Eipä silti, on hyvä ja jotenkin sympaattinen näyttelijä, vaikka tässä leffassa esittääkin sadistia terroristikuulustelijaa. Tämäkin on tullut telkkarista monta kertaa, mutta olen aina onnistunut missaamaan, joten lainasin kirjastosta tämänkin. Raakuus hieman yllätti, eikä mikään lempileffa muutenkaan, mutta kyllä tämän kerran katseli läpi. 3/5.

2 kommenttia:

  1. Jaa ettei Ihmabantua löydy kaupasta? Mä ainakin omani oon ostanut... ps. Syksyllä Q-teatterissa taas episodeista koostuva juttu tulossa, mukana niin Tommi Korpela kuin Jani Volanenkin, joten suosittelen jo ennalta varaamaan lippuja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikista varastoista oli loppu mistä mä ihmebantua etsin. Hmm... täytyy varmaan sitten q-teatteri laittaa mietintään ja ehkä varaukseenkin, viimeksikin myivät loppuun melkein kaikki näytökset.

      Poista