lauantai 28. toukokuuta 2016

457# Sipoonkorpi

25.5.2016, +21, Scattered clouds, Vantaa

On pitänyt jo pitkään käydä bongaamassa Sipoonkorven kansallispuisto. Helsingin keskustasta tuonne on varmaan parikymmentä kilometriä ja siksi vähän ihmetytti miksei väkeä ollut arki-iltana enempää, kun kelitkin olivat mainiot. Ehkäpä Nuuksio sitten on enempi se kohde jos kaupungin kiireestä haluaa skutsitunnelmiin.

Sipoonkorven kansallispuisto.

Me teimme Kalkkiruukin luontopolun, pituudeltaan 4,8 km, joskin siirtymä parkkipaikalta reitin alkuun ja takaisin toivat varmasti toista kilometriä matkan pituutta lisää. Auton jätimme Tasakalliontien pysäköintialueelle, jonne sinnekin oli kohtalaisen vaikea löytää, ilman navigaattoria jopa mahdotonta. Auto parkkiin ja kävelimme sitten varsinaisen reitin alkupäähän; reitti oli aluksi merkitty suht selkeästi punaisilla nauhoilla, mutta mitä pidemmälle etenimme niin sitä enemmän harvenivat punaiset nauhat loppuen lopulta kokonaan ja muuttuen valko-vihreiksi merkeiksi. Välillä tuli käveltyä paljon väärään suuntaankin ja piti palata takaisin, joten reitti ei nyt mitenkään erityisen hyvin ollut merkitty.

Parkkipaikan opastetaulut.

Tässä vaiheessa opasteet olivat vielä selkeitä.
Polku vie.

Maasto oli vaihtelevaa, ja alkupuolella aika raskastakin. Välillä polku kapeni pieneksi kantojen päällystämäksi kinttupoluksi ja siellä oli melko jyrkkiäkin kalliopätkiä, jotka sateella saattaisivat olla liukkaita. Toisinaan polku muuttui ajotieksi. Välillä se meni peltojen reunustojen lähellä niin, että haistoimme eläinkakan hajun ja kuulimme määintää. Alkupuolikkaan aikana vastaamme ei tullut ainuttakaan ihmistä; vasta sitten jälkimmäisellä puolikkaalla tuli muutama lapsiperhe vastaan. Olivat varmaan olleet laavulla makkaranpaistossa tms. Meillä meni koko ympyrälenkin tekemiseen eksymisineen ja ihmettelyineen reilut pari tuntia.

Kivipasaasi toimi varsinaisen reitin alku- ja loppupaikkana.
Mustit kiinne.

Reitin varrella oli numerokylttejä jossa olisi ollut ilmeisesti jonkinsortin nähtävyys, mutta tätä varten olisi pitänyt olla joku opastyyppinen ratkaisu selostamassa mitä oli bongattavissa, paljaalla silmällä niitä ei niin erottanut. Pysähtyminen ei muutenkaan tuntunut miellyttävältä, vaan vauhtia piti yllä peesissä hyörinyt hyttyslauma jotka meidät saavutettuaan kävivät ahnaasti kimppuumme.

Reitti ei juuri vesistöjä tarjonnut.
Välillä käveltiin oikein autotiellä.

Maasto oli vaihtelevaa ja korpimaatahan se oli, mutta jäin kaipaamaan hieman enemmän taukopaikkoja ja vesistöjä; niitä ei ollut juurikaan, verrattuna esimerkiksi Nuuksioon. Portaat olivat paikoitellen huonossa kondiksessa ja ne merkinnät myös joten pientä miinusta siitä. Tosin nettisivuilla sanoivat kunnostavansa parin vuoden sisään reittiä, joten ehkäpä siitä tulee vielä hyvä. Lisäksi reittivalintoja ei ole ainakaan liikaa. Ehkä tämä on semmoinen 3/5; kerran siellä käy, mutta ei nyt heti tee toista kertaa mieli mennä uudelleen.

Raput ovat kunnostuksen tarpeessa.
Esso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti