sunnuntai 22. toukokuuta 2016

455# Golf

19.5.2016, Thursday, +14, Clear, Helsinki

Kaveri sai ylipuhuttua testaamaan Laajasalon jokamiesgolf-radan eräänä arkipäivän iltana. Mä koitin harrastaa kyseistä lajia muutavan vuoden ajan kymmenkunta vuotta sitten; kävin alkeiskurssin, suoritin green cardin, kävin rangella ja pari vuotta pelaamassa kentillä, mutta olin immuuni golfkärpäsen purennalle. Laji ottaa huomattavasti enemmän kuin antaa. Sitä olisi pitänyt treenata tosissaan, että olisi kehittynyt edes hieman. Se vei liikaa aikaa ja ennen kaikkea rahaa. Vaikka diggaan elitistisistä jutuista, niin golf on liikaa jopa minulle; toiset pelaajat vaikuttivat sangen ylimielisiltä mulkuilta. Mitä parempi pelaaja, sen ärsyttävämmältä tyyppi vaikutti. Alttius munauksille oli tähtitieteellinen. Ennen kaikkea multa puuttui kaveri joka olisi aloittanut golfin samaan aikaan. Ei ollut mitenkään kiva pelata aina huomattavasti parempien kanssa, semmoinen syö itseluottamuksen tyystin.

Laajasaloon.

Viime vuonna kävin muutaman kerran mäiskimässä palloja rangella, mutta edellisestä pelistä oli kulunut aikaa. Laajasalon golfkentälle voi mennä kuka tahansa pelaamaan, siellä ei green cardia tarvita. Eihän siellä "oikeat" pelaajat todennäköisesti edes käy, vaan pelkät aloittelijat ja harjoittelijat, ja siksipä rata vaikuttaa hengenvaaralliselta kun en tiedä miten hyvin kanssapelaajilla on etiketit ja varotoimet hallussaan. Me valitsimme ajankohdaksi hetken, jolloin suurin osa ihmisistä oli jännittämässä töllön ääressä Suomen maajoukkueen edesottamuksia jääkiekon mm-kisojen puolivälierissä. En tiedä johtuiko siitä vai mistä, mutta kelit oli kohdillaan ja silti vain yksi kolmen hengen porukka meidän edessä pelaamassa, joten sai suht turvallisesti keskittyä omaan pelaamiseen.

Rata on vain 6-reikäinen; otimme kaksi kierrosta. Se maksoi 25€ / naama, joten ei nyt voinut aivan halvaksi kehua tätäkään kokemusta. Kaikki reiät olivat vain par-3, pisin väylä taisi olla 135 m, joten mailavalintoja sellainen tietysti helpotti. Meillä oli yhteiset kolme mailaa (i-8, pw & put) jolla pärjäsimme mainiosti. Oikeassa golfissa tuskin olisi säännönmukaista jakaa omia mailoja vaan kaikilla piti olla omat mailat? Toki täältäkin olisi saanut vuokrata mailoja, jos nyt olisi tarvinnut.

Itse klubirakennus oli pieni, sisältäen kahvion. Erillistä rangea ei ollut, sellainen muutaman paikan lyöntipaikka oli jossa pallot kopsahtivat muutaman metrin päässä olevaan verkkoon - en aivan ymmärtänyt tämän tarkoitusta. Puttausta olisi voinut treenata pienellä harjoitusgriinillä, ja taisi siinä jokin hiekkaestepaikkakin olla harjoitusta varten.

Klubitalo ykkösväylältä.

Lyötiin muutamat pallot verkkoon ja totesimme olevamme kuosissa ja siirryimme kentän puolelle. "Tiiauspaikat" olivat tekoalustoja, mutta kyllä siitä sai näppärästi pallon liikenteeseen. Radat olivat kapeita, joten riski pallojen menetykseen oli suuri - meillä kävi tosin uskomaton tuuri kun vain yksi pallo karkasi metsään, ja vastapainoksi löysimme pari muuta palloa, joten voitolle jäätiin siinäkin mielessä. Kentän kunto oli paikoitellen hieman kärsinyt, mutta ei missään nimessä huono, griinitkin ihan ok. Bunkkereita ja vesiesteitä ja ojia oli ripoteltu sopivasti. Ihan kohtalainen rata mielestäni jokamiesgolf-tasolla, sopii hyvin aloittelijalle näyttämään mistä golfista on kyse. Kyllä siinä saa hieman pintaa raapaistua.

Lähelle on päästy.
Mikään ei ole golfissa niin vaikeaa kuin suoraan lyöminen.
Putteri odottamassa vuoroaan.

Yllätimme itsemmekin, tasomme ei ollut huono. Ennen kaikkea tasainen. Mä olen surkea puttaamaan, se tuli todistettua tälläkin kertaa mutta muuten sujui hyvin, ja kaveri pääsi tekemään birdienkin. Muutenkin jäi hyvä fiilis, säät olivat kohdillaan, ei juuri muita pelaajia, ei tuullut, ei edes hyttysiä. Ennen kaikkea hermot eivät tällä kertaa menneet ja mukava oli pelata, joten annetaanpa kokemuksesta hurjat 4/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti