maanantai 28. maaliskuuta 2016

444# Luettua, 4

Olen pahasti laiminlyönyt lukemisen. Pidän sitä hyödyllisenä viihteenä, mutta silti kaikenlainen roska tuntuu kiinnostavan minua jatkuvasti enemmän. Kuten viimeksikin, listani on enempi katsottua kuin luettua. Tehdään näistä pikarapsa:

1) Kirja: Cheryl Strayed - Villi vaellus

 http://dizw242ufxqut.cloudfront.net/images/product/book/book/image4/villi_vaellus-strayed_cheryl-30386638-192704574-frntl.jpg


Paksu oli kirja ja mielestäni liikaa turhaa löpinää suurin osa. Ensimmäiset sata sivua meni heittämällä - tähän tarvittiin vain mannertenvälinen lento - mutta loppuosa oli aika tuskaisaa luettavaa. Edes neljän viikon laina-aika kirjastosta ei tähän riittänyt, vaan mun piti ottaa jatkolaina. Sinänsä aihe oli aika mielenkiintoinen; elämässään hukassa oleva nuori nainen päättää lähteä pitkälle vaellusretkelle Ameriikan länsipuolella, etelästä pohjoiseen, Pacific Crest Trailia pitkin, eli PCT kavereiden kesken. Toisaalta aihe voi olla vähän vaikea kirjoittaakin juuri siinä mielessä ettei muutu tylsäksi toistoksi, jos mitään mieleenpainuvaa ei tapahdu. Kyllä tämän nyt luki mutta ei mikään erityinen teos, todellakaan. 2/5.

2) DVD: Jean-Marc Vallée - Wild

http://resizing.flixster.com/1Cbh7NSUWvAfBO7_asV19MPRvrw=/800x1185/v1.bTsxMTE4OTE1MDtqOzE3MDM5OzIwNDg7MTM1MDsyMDAw

Melkoinen sattuma kun äitee näki minun lukevani Villiä vaellusta, niin sanoi, että hänellä on kyseinen elokuvakin. Kesken luku-urakan vilasin elokuvan läpi. Ei poikennut kirjasta paljoakaan. Reese Witherspoon näytteli pääosaa. Helpompi tämä oli katsoa läpi kuin lukea kirja. Arvosana 3/5.

3) Elokuva: Marko Röhr & Kim Saarniluoto - Järven tarina

http://suojanelokuvat.fi/julisteet/juliste_214_iso.jpg 


Tulipa käytyä elokuvissa dokumenttipläjäyskin katsomassa, kun oli kehuttu. Kertoi suomalaisesta järvimeiningistä animaatiotehostein. Melkoista unilääkettä tämä oli minulle, jota suosikkini Samuli Edelmannin rauhoittava ääni lisäsi entisestään. Lyhyt tämä oli joten se voitaneen lukea plussaksi. 2/5.

4) Elokuva: Alejandro Gonzáles Iñárritu - The Revenant

http://static.rogerebert.com/uploads/movie/movie_poster/the-revenant-2015/large_large_oXUWEc5i3wYyFnL1Ycu8ppxxPvs.jpg


Pitihän se nyt käydä tarkistamassa, millaisesta suorituksesta se Leonardo kävi Oscarin pokkaamassa. Ei mielestäni vaatinut ihmeiä, Leolta on tullut parempiakin leffoja, mutta se Titanic oli aikoinaan pilata ukon uran. Elokuva oli pitkä ja mulla meni sekaisin moneen kertaan jo eri inkkarit sun muut rosmot. Pitkä leffa, ennalta-arvattava loppu. Maisemat oli hienot. 3/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti