torstai 10. maaliskuuta 2016

440# Korea House

10.3.2016, Thursday, +1, Overcast, Helsinki

Korea House Mariankatu 19.

Mä en ole koskaan syönyt korealaista ruokaa, jotenkin mua on puistattnut koko ajatus. Eikös ne juuri syö niitä kissoi ja koirei? Noh, työkaverin maanittelemana piti lähteä sitten korealainen ravintola testaamaan, paikka oli nimeltä Korea House. En mä tiedä onko Hesassa muita korealaisia kippoloita edes?

Mua ei edes kovin paljon nälättänyt, mutta toivoin silti saavani syödyksi jotain. Arkipäivänä lounasaikaan paikka oli ainakin täpötäynnä. Suurin osa asiakkaista oli korealaisia, kuten myös henkilökunta. Sali vaikutti pieneltä ja ahtaalta, mutta oli siisti ja kodikaskin. Sisustus vähän jopa japanilaistyyppinen.

Ruokalistat tulivat nopeasti, täällä ei siis ollut mitään buffettia. Hyvä merkki. Lounashinnat eivät olleet tähtitieteellisiä Hesan mittakaavassa, 11-16 euron välillä. Tarjoilu oli nopeaa. Alkupalaksi sai hakea salaattia sekä jotain outoa kaalta, jonka työkaveri kertoi kimchiksi, hyvin tyypillinen korealainen ruoka. Mä otin sitä varovasti, se vaikutti arveluttavalta. Eikä pelkästään näyttänyt vaan myös maistui. Se oli marinoitu chilissä ja oli aika ydykäskin.

Itse ruuaksi mietin kanan ja porsaan väliltä, päädyin sitten Dyaejinbulgogi'in, eli porsaaseen. Vähän kummaksutti kun siinä tuli mukana pari palaa friteerattua kalaa? Ruoka tuli kuitenkin ruuhkasta huolimatta nopeasti, näytti hyvältä ja myös oli hyvää. Lautasellinen ruokaa, kastike oli juuri sopivaa makunystyröilleni, kalanpalatkin olivat herkullisia. Pakko antaa 4/5, harmitti oikein kun en ollut älynnyt kuvata annosta. Ruuan maksu suoritettiin kassalla ulos mentäessä, oikein hyvä ja tehokas tapa. Hyvä ravinteli oli, suosittelen kyllä. Mennen tullen voittaa japanilaisen ruuan - taidan olla ainoa ihminen tosin maailmassa joka ei japsiruuasta kauheasti perusta. Oikein hyvä vaihtoehto kiinalaiselle, ja tulee varmaan käytyä joskus vielä uudelleenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti