torstai 10. joulukuuta 2015

426# Tenerife, 8

15.11.2015, Sunday, +29, Scattered clouds, Tenerife Sur, Spain

 

Nukutti ihmeen hyvin, vaikka oli taas matkustuspäivä tiedossa. Sellainen aina kuitenkin hieman hermostuttaa. Tosin, aaltojen pauhu oli nyt ehkä hiljaisimmillaan.

Heräsimme seitsemältä, jotta ehdimme ottamaan homesuihkusta viimeisen ilon irti, ja tokihan mulla oli vielä pakkaamattakin. Aamiaiselle suuntasimme vähän ennen kahdeksaa. Olipa siellä hiljaista. Ehkä porukka sitten makkoilee pyhäaamuisin hotelleissakin pidempään. En saanut juuri syödäkseni, aamiainen tympi jo ihan täysillä.

Huoneessa kamat kasaan ja menimme 10 minuuttia etuajassa tekemään check outin. Opas meitä siellä jo odottelikin. Suomalaiset ovat aina niin etuajassa, että se on järjetöntä.

Jäähyväiset kävelykadulle.

Kerättiin ikuisuus ihmisiä hotelleilta ja ihmeteltiin kuskin taituruutta hallita bussi mäissä ja muissa ahtaissa paikoissa. Sitten reilu tunti motaria ja olimme saaren eteläosassa, lentoasemalla. Laukkumme olivat haudattu bussin tavaratilan alimmaiseksi, saimme ne vasta viimeiseksi. Se ei luvannut hyvää check inniä ajatellen, mutta onnistuimme kerrankin valitsemaan oikean jonon. Se lähti yhtäkkiä haarautumaan keskeltä kahteen eri lähtöselvitystiskiin ja eteni siksi puolta nopeammin kuin naapurijono.

Sitten turvatarkastukseen. Sinne ei ollut juuri jonoa, mutta siitäkin huolimatta näimme saksalaismiehen, joka tavoilleen uskollisesti ryömi jonotushihnojen ali etuillakseen koko porukan. Turvatarkastuksessa hääri kuitenkin virkaintoinen ja tiukka muija, joka huusi miehelle ja pyysi kiertämään. Saksalaisukko taputti kelloaan ja sanoi ettei hän ehdi jonottamaan. Muija hälytti sitten jonkun hakemaan ukon pois. Ehkä pieni pylleritarkastus voisi auttaa herraa jatkossa jonottamaan ihmisiksi?

Metallinpaljastin oli armollinen eikä piipannut kohdallamme, emmekä joutuneet lisätarkastuksiin, joten se oli varsin nopea homma. Kävimme sitten kaupassa; Pp ei tainnut löytää mitään, ostin itse litran whiskey-pullon tuomisiksi. Poikkesimme hakemassa pientä purtavaa ja juotavaa. Sen jälkeen vessan kautta lähtöportille, joka oli ulkotiloissa. Outoa, enpä ole semmoistakaan ennen nähnyt.

Bussikuljetus koneeseen. Paikkamme olivat viimeisellä rivillä. Koska mennessä olin saanut istua ikkunapaikalla, niin nyt oli minun vuoro tasapuolisuuden nimissä hallinnoida keskipaikkaa. Viereeni tuli istumaan erään pariskunnan miespuolinen osakas. Oli viimeisessä rivissä se hyvä puoli, että nyt kukaan ei ollut takana potkimassa selkänojia, mutta edessämme oli lapsikatras joka piti huolen siitä että matka sujui jälleen kovassa pierunhajussa. Ensiksi jopa epäilimme vessan hajonneen, mutta kyllä se pieru oli.


Sinne häipyi Tenerife :'(

Matkaa kulutimme tilaamalla taas juomasetin; shampanjaa, viiniä, gintonicia ja kuoharia. Lento oli melkein aikataulussa ja laskeutui lopulta Helsinki-Vantaalle klo 21.15. Jostain syystä matkalaukkuja saatiin odottaa pitkälti toista tuntia. Se kyllä ärsytti pitkän lennon päätteeksi. Ulkona oli tyypillisen ankea, marraskuinen keli.

Matkatavarat saapuvat yksitellen.

Mitähän tästä antaisi sitten lopputulemaksi? Vastasi odotuksia; ei yllättänyt mutta ei pettänytkään. Kelit osuivat kohdalleen. Ruoka oli ehkä hitusen halvempaa kuin Suomessa, mutta myös pahempaa. Hotelli oli vähän floppi. Tekemismahdollisuudet vähän pienehköt. Ei kauheasti kusestettu eikä mitään isoja mokiakaan tapahtunut ja Teidellekin päästiin. Arvosana voisi olla sellainen 3/5.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti