lauantai 28. marraskuuta 2015

422# Tenerife, 4

11.11.2015, Wednesday, +21, Overcast, Puerto de la Cruz, Spain


Heräsimme samoihin aikoihin kuin muinakin aamuina. Täällä on tullut kuitenkin nukuttua yli kahdeksan tunnin yöunia huonoista tyynyistä ja merenkohinasta huolimatta. Sellainen on minulle harvinaista. Pp meni aamu-uinnille altaaseen, itse en rohjennut vaan katsoin viisaammaksi jäädä vielä huoneeseen torkahtelemaan.

Aamiainen ei tarjonnut uusia ulottuvuuksia minkään suhteen. Muista hotellin vieraista sen verran, että aika moni tuntui flunssan lisäksi olevan halkeamispisteessä. Jossain nämä ovat hyvää ruokaa saaneet.

Pakattiin kamat päivän retkeä ajatellen, joka suuntautui tänään Loro Parqueen. Se on suuri eläinpuisto, jossa on monia eläinnäytöksiä päivän mittaan. Aiemmin olimme ostaneet liput etukäteen oppaalta, ja taisimme saada siinä jonkinlaisen pienimuotoisen alennuksen, mutta silti saimme pulittaa niistä 34€ / naama.

Loro Parque sijaitsee muutamia kilometrejä länteen keskustasta. Plaza Reyes Catolicos-aukiolta menee sellainen lapsellisen pyörillä kulkeva juna ilmaiseksi Loro Parqueen, joten sitä kannattaa tietysti hyödyntää. Aamupäivästä kun siihen menimme niin sai vähän aikaa jonotella; junia tuli ehkä kymmenen minuutin välein. Itse ajomatka kesti ehkä 12 minuuttia; istuinsloossi oli sen verran ahdas, että pidempää matkaa siinä ei olisi mielellään taittanutkaan. Polvet eivät pelkästään hinkanneet vastapäisen kanssa, vaan siinä piti istua lomittain. Tuulenvireestä johtuen siinä tuli vähän vilpoinenkin. Ilma ei muutenkaan tuntunut niin lämpöiseltä kuin aiemmin ja pilviä oli kerääntymässä taivaalle.


Juna Plaza Reyes Catolicosin ja Loro Parquen välillä.

Sisäänpääsy onnistui kuitenkin helposti, ei tarvinnut liiemmälti jonotella, vaikka selvä turistimagneetti paikka oli jo pelkän parkkipaikan perusteella. Sisääntulorakennus oli sellainen aasialaistyyppinen ratkaisu, jossa oli jonkinlainen turistimyymälä mutta meitä kiinnosti tällä kertaa ehkä enemmän vessat. Niiden hyödyntämisen jälkeen ohitimme karppilätäkön, jossa muudan musta joutsen oli aamupesulla. Sen jälkeen tulijoista napsattiin pakollinen turistikuva - sellainen samanlainen kuin esimerkiksi Ruotsinlaivalle mentäessä.

Loro Parquen sisääntulofasadi.
Puistomaisemaa.

Ensimmäinen järkevämpi eläintarjonta oli gorillalauma. Ne eivät meitä niin kiinnostaneet vaan ohitimme ne nopeasti ja jatkoimme pingvinaarioon. Se oli huomattavasti järkevämpi kohde; siellä näki pinguja uimassa ja veden alla ja pomppimassa sukelluksista suorin jaloin jäälle, jossa niiden räpylät lipsuivat kun yrittivät ottaa muutamia kankeannäköisiä tönkköaskelia. Hauskoja.

Gorilla ei ollut torilla vaan mielenosoituskannalla.
Pingviiniyhdyskunta.

Esitteestä huomasimme miekkavalas-esityksen olevan alkamaisillaan, joten kävelimme seuraavaksi sinne. Minut hämmensi katsomon koko, sinnehän mahtui enemmän populaa kuin härkätaisteluareenalle. Kaiken huipuksi katsomo näytti tulevan melko täyteen. Lähellä altaan reunaa näytti olevan "splash zone"; ilmeisesti valaiden hyppelystä priiskusi jonnin verran vesiä yleisönkin päälle. Odottelimme ehkä kymmenkunta minuuttia; ensi alkuun paikallinen ohjaaja pilaili yleisön kustannuksella kuvaten näitä kiusallisesti, lisäten kaiken maailman typeriä ajatuskuplia mukaan. Se näytti olevan hauskaa, mutta muhun ei ole oikein koskaan uponnut semmoinen että vittuillaan yleisölle -huumori.

Viimein päästettiin valaskalat näyttämölle. Ne olivat todella isoja ja tuntui oudolta miten semmoinen läskimooses sai itsensä niin älyttömän korkealle. Ne huiskivat hännillään vesiä splash zonella istuneiden katsojien päälle eikä se ollut mitään pientä priiskuntaa vaan näytti että katsojat ja kalat olivat vaihtaneet paikkoja keskenään. Silti ihan ok esitys, en ollut ennen nähnyt sellaista. Esitys kesti ehkä 30 minuuttia.

Miekkikset.
Selkäplätsi tulossa.

Seuraavaksi ajattelimme mennä katsomaan merileijonaesitystä. Siinä oli aikamoinen ryysis kun vanha yleisö poistui miekkavalaskatsomosta ja kaikilla tuntui olevan sama suunnitelma kun meilläkin, eikä puistoalueen kadut olleet niitä leveimpiä. Näitä esityksiä oli muutamia päivittäin, mutta ne oli aikataulutettu aika mukavasti niin, että varmasti näki kaikki esitykset halutessaan ilman rynnimisiä tai tuskastuttavia odotusaikoja. Esiintymispaikkojen välillä oli sitten muutamia eläinhäkkejä, pääosin satoja eri papukaijalajeja. Muutamat niistä pitivät aivan uskomattoman kovaa möykkää.

Merileijonaesitys oli ehkä hauskin, joten jos on aikaa vain yhdelle esitykselle niin suosittelen sitä. Otukset vaikuttivat melko kömpelöiltä kuivalla maalla, mutta vikkelästi ne pomppivat puomienkin päällä. Ne olivat hauskoja ja vitsikkäitä ja eri taitavia; varmaan niillä on jonninlainen hjärn kapasitet kun ovat semmoisiksi oppineet enkä ainakaan minä huomannut mitään niskurointeja, mokia tai muita bugeja esityksessä. Ainoa miinus oli katsomo; miekkavalasesityksessä oli kuppituolit mutta täällä vain semmoiset puiset, jumalattoman kovat pitkät penkit ilman selkänojia.

Merileijona kävi esittäytymässä.

Tsekkasimme tiikerien ja jaguaarien häkit. Jälkimmäisen olen kerran päässyt näkemään ihan luonnossakin, Meksikossa. Siihen otukseen verrattuna nämä ottivat enempi lungisti, makkoten kissemäiseen tapaansa raukeina.

Kisse.

Kisse 2.

Jatkoimme delfiiniesitykseen. OK esitys tämäkin, ja kyllähän ne taitavia olivat mutta ehkä merileijonaesityksen jälkeen odotukset nousivat liian korkealle.

Irroittelevat delfiet.

Kävimme vähän hengähtämässä ihmisryysiksestä ja poikkesimme kaljalla. Ostin myös erittäin kammottavan sämpylän joka jäi syömättä, joten ruokalaatu piti sitkeästi pintansa. Jalathan näissä reissuissa on aina kovilla joten pieni tauko teki terää. Kävimme vielä katsomassa papukaijaesityksen; ei sekään huonompi ollut. Aika viisailta vaikutti nämäkin linnut. Ne osasivat liimata kartalle kunkin Kanariansaaren oikein, ja matikkapään ne todistivat nokkimalla kelloa halutun määrän. Lisäksi ne lentelivät sisähallissa, melkein tuntui siltä että niiden räpylit hipoivat päänahkaa kun ne sillä lailla kaartelivat kuin lokkilauma kauppatorilla. Eivät sentään kakanneet.

Mulle tulee tästä mieleen Juise.

Matkalla ulkoportille näimme vielä lauman mangusteja ja kävimme isossa akvaariossa. Akvaarion läpi meni sellainen putki joka oli veden ympäröimä. Siinä näki haiden ja rauskujen ja muiden värikkäiden kalojen uivan ympärillä. Se oli aika hieno. Muutenkin eläimet ja puisto tuntui hyvin hoidetuilta, oli siistiä jne. Ei tästä voi antaa kuin 5/5. Vaikka Puerto de la Cruzissa tuskin onnistuu välttymään Loro Parque-mainoksilta niin suosittelen silti ehdottomasti. Kallishan tuo hieman oli, mutta meilläkin meni aikaa melkein kuusi tuntia, niin saahan siinä rahoilleen vastinetta.

Mangustiperhe kytiksellä.

Akvaariossa.
Hai sie.

Ulkopuolella jäimme odottamaan junaa taas takaisin kylille päin. Ensimmäiseen emme mahtuneet, joten piti odotella jälleen reilu kymmenen minuuttia ennen kuin seuraava tuli noutamaan. Takaisin olimme vähän ennen viittä. Kävimme hakemassa kaupasta taas kuoharin ja hieman evästä. Avasin putelin parvekkeella, ja korkki lähti kuin pyssyn suusta osuen ensin parvekkeen kattoon ja kimmoten siitä alas uima-allasalueelle osuen melkein alhaalla istuneen mieskaksikon niskaan.

Juomisen jälkeen lähdimme kylille. Se oli sikäli menestyksekäs reissu, että saimme hankituksi postikortit (joita ei ole muuten taaskaan Suomen päässä näkynyt, vaikka lähetyksestä on kulunut jo kaksi viikkoa - joskin lakolla voi olla tekemistä asian kanssa), sekä mustaa saippuaa kosmetiikkaliikkeestä Calle de San Telmo-kadulta, jota Pp oli mielinyt viedä tuliaisiksi Suomeen ja jota olimme jo muutamana iltana kaupoista tuloksettomasti etsiskelleet. Ostosten jälkeen menimme La Taberna del Lago -ravintolaan, joka kieltämättä vaikutti vähän halvalta, mutta olimme etukäteen katsoneet ruokalistaa ja huomanneet sieltä saavan myös lihapaellaa. Pitihän semmoinen testata. Jonkun verran ruuassa kesti, mutta kannatti. Oli paras ruoka tähän asti, 4/5. Kerrankin ei harmittanut illallisen jälkeen palailla hotellille. Ehdimme käydä vielä kaupassakin, joka suljettiin klo 22.


Google Translator -menu.

Rasti seinään, onnistunut ruoka!

2 kommenttia:

 1. Kiva etta ravintolassa vihdoin onnisti.

  Toinen kysymys on sitten etta mita nuo sirkuselaimet tykkaavat esiintymisistaan ja oloistaan. Nyt kun jopa Tampereella lopetetaan delfinaario ja vahan samanlainen trendi on kai kaynnissa muuallakin.
  Minakin tykkaan elaintarhoissa kayda, mutta joskus tulee vahan mietteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin ne miekkavalaat taisi olla vankeudessa syntyneet. Eivät siis tiedä vapaudesta eikä toisenlaisesta elämästä hölkäsen pölähtämää. Kyllä mie oon joskus opaskoiran tai huumekoiran nähdessäni miettinyt, että mahtaakohan niitä risoa kun ovat töissä ja toiset vuvvet saavat olla vapaa-ajalla koko ajan.

   Poista