keskiviikko 25. marraskuuta 2015

421# Tenerife, 3

10.11.2015, Tuesday, +27, Scattered clouds, Puerto de la Cruz, Spain


Yöllä särki hartiat ja pää siihen malliin, että oli pakko ottaa buranaa. Kuten Malagassakin, täällä oli myös hotellissa semmoinen omituinen pitkulainen ja kapea tyyny. En ole tottunut semmoiseen. Lisäksi aaltojen jatkuva ryske rantavalliin alkoi sekin jo hieman häiritsemään.

Heräsimme kahdeksalta, kokeilin taas suihkua. Samanlainen homejutska se oli taas. Lisäksi ne suihkun 70-luvun shamppoot olivat sitä luokkaa, että oli pitänyt kaupasta hakea kunnon pesuaineet. Aamiaiselle suuntasimme yhdeksän maissa. Alkoi jo nyt kyllästyttämään. Nakkeja, croissant, sämpylä, pari kahvia, mehua.

70-luvun suihkukama.

Teidehän se siellä.

Haimme huoneesta vähän kamoja ja lähdimme kapuamaan yläkylille Jardin Botanicon kasvitieteelliseen puutarhaan. Aurinko paisteli lämpimästi ja aikamoinen mäki sinne olikin kavuttavana. Sisään maksoi 3 € / naama, joten ei ollut varsinaisesti hinnalla pilattu. En tiedä koska se oli perustettu, mutta siellä oli niin valtavia puita juurineen, että kyllä sen on täytynyt vanha olla. Sinne oli roudattu kasveja ja puita ympäri maailmaa. Tai no, Hieskoivua enkä sen koommin Pietaryrttiäkään en sieltä bongannut, mutta monia muita eksoottisia, pääosin trooppisten vyöhykkeiden kasveja oli sitäkin enemmän. Kasvit ja puut oli alunperin tuotu sinne "totuttelemaan" Eurooppalaiseen ilmastoon ja kasvuympäristöön.

Jardin Botanico.
Aikamoiset naavaparrat.

Lähdimme jatkamaan matkaa. Tarkoitus oli löytää orkidea-puisto, kun Pp on sellaisen fani. Emme sitä löytäneet, mutta pysähdyimme El Salmantino-kahvilaan juomaan kannullisen sangriaa. Eka kulaus oli aika paha, mutta sitten makuun tottui ja se nousi mukavasti ajukoppaan. Tarjoilija oli myös mukava, arvasi meidät suomalaisiksi ja hapuili muutamia suomalaisia sanojakin.

Jatkoimme matkaa eteäpäin ja nousimme raput ylös Jardin de Taorolle josta avautui hulppeat maisemat tarjoten silmien sinfoniaa. Kävelimme hetken aikaa puiston varjossa ja ihmettelimme tennispallon värisiä lintuja. Koitimme mennä myös Jardin Aquaticoon, mutta se oli jostain syystä kiinni. Säästyipähän sisäänpääsymaksu 4 € / naama, lapsilta olisi säästynyt pari euroa. Emme tosin olleet ihan varmoja, mitä paikalla olisi ollut edes tarjottavana. Edustalla oli kuitenkin viihtyisä kahvilapuutarha, johon emme kuitenkaan jääneet.


Jardin de Taoro.

Lähdimme laskeutumaan alas ja palasimme hotellille. Matkalla poikkesimme Hiperdino-kauppaketjun myymälään ostamaan limsaa, olutta, keksejä, pari pussia sipsejä ja pari kahvijuomaa, jotka irtosivat edulliseen 7 €:n yhteishintaan.

Ei korkkareissa.
Vartija.

Hetken aikaa istuimme hotellihuoneemme parvekkeella nauttimassa juomia. Kyllä sellainen parveke on vaan aika luksusta. Menimme sitten alas allasalueelle testaamaan pienehkön uima-altaan. Vesi oli minusta jäätävää, mutta Pp:n vesilämpömittari antoi tulokseksi 22 astetta.

Pulu keskeytti lukuhetken parvekkeella.

Kävimme huoneessa suihkussa ja lähdimme sitten kylille tarkastelemaan kauppojen myyntikohteita. Eipä ollut hääppöistä ostomateriaa tarjolla. Alkoi sen verran nälkimään, että illallinen saattoi tulla kysymykseen ja päädyimme lopulta Terrazza de Marquesaan. Olimme olleet menossa siihen jo edellisinäkin iltoina, joten pitihän se syödä alta pois. Terassilla esiintyi mieskaksikko kitaroineen, mutta eivät onneksi olleet turhan äänekkäitä. Viereisessä pöydässä istui myös neljä suomalaista. Semmoinen on aina vähn kiusallista.

Tilasin lihaa ja Pp kanaa. Ruuan tulossa kesti 45 minuuttia ja oli jälleen täyttä paskaa. No, ei nyt niin paha kuin edellisenä iltana, mutta 2/5. Pp:n mielestä se oli huonompi kuin edellisenä päivänä, puuttui luvattu kastike jne. Masentuneina palasimme kaupan kautta hotellille. Ei nämä ruokaa osanneet tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti