maanantai 5. lokakuuta 2015

417# Öljysäiliö 468

3.10.2015, Saturday, +10, Scattered clouds, Helsinki

Laajasaloon.

Piti mennä jo viime vuonna tätä Laajasalon nähtävyyttä katsomaan, mutta jäi silloin jostain syystä menemättä. Kyseessähän on Öljysäiliö 468. En tiedä mistä se numero tulee, en koskaan muista sitä edes. Säiliön löytää Kruunuvuorenrannan päästä. Ajamalla Koirasaarentien päähän löytää kyllä opastekyltin. Öljysäiliö on avoinna yleisölle vain muutamana syksyisenä viikonlopun tuntina.

Siellä se säiliö on.

Öljysäiliön erikoisuutena on jonkinlainen valoshow. En tiedä onko valot päällä muina aikoina kuin vain niinä muutamina syksyisinä viikonlopun tunteina. Valoshow alkaa klo 18, jolloin on vielä valoisaa. En tiedä pitääkö tänne tulla valoisan vai pimeän aikaan, me ajoitimme Pp:n kanssa saapumisen juurikin auringonlaskun jälkeiseen hämärän aikaan.

Aivan jumalattomasti oli ihmisiä. Alueella oli iso parkkipaikka joka näytti olevan täynnä; hätäilevät ihmiset jättivät jo kadunvarsille autonsa kun tietysti olettivat ettei perällä olisi enää tilaa, mutta olihan siellä. Parkkipaikalta oli vielä 400 metrin kävely öljysäiliölle.

Täyttöaukko?
Sisältä.

Olihan siellä valoja juu, mutta ei mitään sellaista mitä olin netistä nähnyt. Aivan kuin olisi pelkät joulukuusen koristeet ripusteltu seiniin. Ei mitään sellaista vaihtuvaa värijutskaa, ei ainakaan siinä mittakaavassa missä minä etukäteen mielsin.


Ei yhtään niin kuin mainostettiin.

Katolle ei päässyt. Sisälläkään ei ollut kuin pelkät kuoret. Suurinta hupia tuntui kakaroilla olevan huhuilu, joka jäi kiirimään kaikuen pitkäksi aikaa säiliön sisään. Kauneinta oli tuijotella merelle, vastarannalla aurinko oli päättänyt päivän retkensä ja kaupungin valot syttyivät horisonttiin. Ja siinä se sitten oikeastaan olikin. Rahaahan tässä nyt ei mennyt kauheasti hukkaan, mutta jos nähtävyydelle antaa 2/5, niin siinäkin on jo melkoinen kotiseutulisä.

Hesa näkyi Kruunuvuorenselän toisella puolen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti