tiistai 26. toukokuuta 2015

396# Työssä

Viiden vuoden jälkeen ollaan tekemässä työpaikalla muuttoa toisiin tiloihin. Itse muutto on ollut tapetilla jo pitkään, joka on pahentanut yleistä siivoa konttorilla. Kaikki tuntuvat ajattelevan, että pidetään paikat kunnossa sitten uudessa paikassa.

Epäillä tuota sopii.

Ensinnäkin, meillä on yhteinen varasto eri tarvikkeille, jonka tila on ollut luokaton niin kauan kuin muistan. Kerran sinne hommattiin joku tyyppi läpikäymään niitä tarvikkeita ja laitteita läpi. Aamupäivän jälkeen hän heitti hanskat naulaan todeten, että siivotkaa itse paskanne ja lähti menemään. Enkä ihmettele; varasto on niin täynnä kamaa, että sen oven sisäpuolelle ei kerta kaikkiaan enää mahdu, vaan tavaksi on tullut nakata lisää romua ovelta sisään varastoon niin pitkälle kuin mahdollista.

Meitä on tässä noin viiden hengen ryhmä, istumme kaikki samassa avotilassa. Sermit pitävät meidät hieman erillään, ja jokainen vastaa omasta neliön mittaisesta tilastaan. Työpöydät pursuavat kamaa. Yhteiset tilat - joka käsittää periaatteesa vain kahvinkeittimen ja kaapin jonka päällä pannu lepää, ovat luokattomassa kunnossa. Kahvitahrat yms. ovat pinttyneet ikuisiksi ajoiksi. Sama on käynyt jääkaapille ja mikroaaltouunille, joita ei voi käyttää ellei halua itselleen pikavatsatautia. Mä sentään yritin sitä jääkaappia sulatella tässä eräänä päivänä, todenten sen turhaksi.

Entäs sitten wc-tilat? No, on vain yksi wc, jossa vallitsee aina aivan jumalaton paskankäry. Vaikka siivooja urhoollisesti käy sitä päivittäin siivoamassa, ei siinä mene kuin muutama minuutti kun pytty on paskottu taas parin senttimetrin paksuiseen ulostekerrokseen. Sellainen tuntuu olevan joillekin oikein kerskaamisen aihe.

Onko muiden työyhteisössä tällaista? Koska sen verran mä olen osastoja kierrellyt, että vastaan on tullut siistejä ja jopa kodikkaita avokonttoreita ja taukotiloja. Kyllä täälläkin aina suunnitellaan, miten olisi kivaa uudet ikkunaverhot, lamput, naulakot, viherkasvit sun muut. Mutta kun aloitettaisiin edes perussiisteydestä niin sekin olisi jo jotain. Laitoin nyt varovaisen ehdotuksen, jos hankittaisiin ensi alkuun vaikka tiskiainetta ja tiskiharja, jotta saataisiin edes kahvipannu puhdistettua. Pahitteeksi ei olisi wc-tiloihin vaikka jokin raikas kukkaistuoksuspray. Mutta ei ruusu, se on liian imelä ja keinotekoinen ja siitä tulee pää kipiäksi.

4 kommenttia:

 1. Huh huh. Meillä on taukotilassa lappu: äitisi ei ole täällä töissä. Ei se aina tehoa, mutta en enää motkota mistään luettuani tämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on kans toi äiti-lappu... johon siihenki kirjoitettu alle, että "onpas..." ja jotain sikailua päälle :)

   Poista
 2. Ihan kuin meidän Sami olisi tämän kirjoittanut. Jos olet, niin tiedät, että muutto on nyt tehty ja varaston olen minä laittanut kuntoon.

  t. Palviljongin ovimaster.

  tai sitten ei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, mun anonymiteettikö on pettänyt? En tiedä mistä puhut.

   Poista