maanantai 28. heinäkuuta 2014

346# Lontoo, 4

17.7.2014, Torstai

+28, Partly cloudy, London UK


Aamutoimet entisellään. Muutama uusi naama, muuten aika lailla sama porukka samaan aikaan aamiaistamassa.

Ensiksi kävelimme Goldhawk Roadin asemalle ja otimme Circle linen junan Baker Streetille. Madame Tussaud oli aamupäivän ohjelmanumerossa, ja rakennus löytyy juurikin tuon Baker Streetin metroaseman kupeesta. Vahakabinetti avattiin klo 9.30, olimme hieman etuajassa. Sisälle kuitenkin pääsi jo, vaikka lipunmyynti vasta puolelta avautuikin. Väkeä oli kertynyt jo ennen meitä ja 40 minuuttia meni jonottamiseen. Lipunmyynnissä oli tosin vain yksi kassa, tätä selvitettiin sillä, että itse näyttelytilat eivät sitten menisi tukkoon ihmisistä. Minun oli tarkoitus jo kerran aikaisemmalla Lontoon vierailulla Tussaudissa käydä, mutta silloin jono oli ulos asti ja jonotus olisi kestänyt yli 3 tuntia, joten jäi väliin.

Sisäänpääsymaksu oli hulppeat £30 / aikuinen, joten ehkä kannattaa sitten niitä combo-lippuja tosiaan harkita jos nähtävyyskohteita aikoo bongata enemmänkin.

Vahakabinetissa bongattu Marilyn.

Näyttelysaleja oli monta, ryhmitelty filmitähtiin, urheilijoihin, laulajiin, kuninkaalisiin, valtioiden johtajiin jne. Vaikka lipunmyyntijono toimi puskurina, niin ihmisiä oli jo heti aamusta todella paljon, voin vain kuvitella paljonko niitä onkaan viikonloppuisin.

Beatles.

Skippasimme horror-luolan, koska se vaikutti lapselliselta, emmekä jaksaneet jonottaa pierunhajussa taas uutta 40 minuuttia. Myös 4d-elokuva skipattiin. Rakennuksen sisällä oli vielä semmoinen Linnanmäen mieleen tuova eteenpäin liikkuva junavaunu-systeemi, joka esitteli Lontoon eri historiavaiheita (pahoittelut lausehirviöstä). Se oli ok.

Aikaa kaikkinensa kului 2,5 tuntia, enemmänkin olisi mennyt aikaa jos tosiaan olisi käynyt horror-luolan ja sen elokuvajutun läpi. Eli vaikka sisäänpääsy oli kallis niin saihan siinä rahoilleen vastinetta. Ja varmaan lapsetkin tykkäävät. Annetaan nyt arvosana 4/5, joka ehkä on hivenen yläkanttiin silti.

Kävelimme Baker Streetiä ylöspäin, ohitimme Sherlock Holmesin museon. Jonoa näytti olevan sinnekin, jätimme sen tällä kertaa väliin. Jatkoimme Regent Parkiin. Etsimme Boat Hiring-paikan ja vuokrasimme soutuveneen puoleksi tunniksi. Se kun kuullosti jotenkin niin... meinasin sanoa akuankkamaiselta, mutta ehkä romanttiselta :D Pp hoiti soutupuolen kokkolalaisilla epäsopivilla airoilla, lintujen ja pulujen seassa. Oli todella kuuma.

Regent Parkissa vuokraamamme paatti.

Kaffelasta otimme vähän evästä ja juomaa ja jatkoimme Primrose Hillille, josta avautui hieno näköala Lontooseen. Mäki oli tietty kiivettävänä (olisikohan ollut 66 mpy), joten hiki tuli.

Primrose Hill ja takana avautuva Lontoo.

Jatkoimme St. John's Woodin metroasemalle, matkalla yritimme löytää lounaspaikkaa, mutta olivat kaikki verrattaen täysiä. Otimme metron  Knightsbridgeen, josta löysimme vähän ennen Harrodsin tavarataloa italialaisen ravintolan. Meidän lisäksi siellä ei montaa muuta asiakasta ollut, se oli vähän kallis, mutta ruoka oli hyvää. Söimme spaghetti bologneset.

Lounaan jälkeen Harrodsin tavarataloon, jossa Pp suoritti ostospuolen, mä en löytänyt mitään joskaan en mitään osannut sieltä etsiäkään. Muutama repputyyppi käännytettiin pois tavaratalon ovelta; ilmeisesti se piti vielä paikkaansa, että repun kanssa ei välttämättä asiaa tavarataloon ollut.

Harrodsin tavaratalo.

Kadun toisella puolen oli tuliaiskauppa, jossa vielä poikkesimme ennen kuin palasimme hotellille. Lepoa, juomista ja suihku, ja sitten lähdimme taas Oxford Circukseen syömään Bella Italiaan. Kovasti tuntuu olevan italialaisia ravintoloita täällä päin. Jouduimme suomalaisten viereen, mutta onneksi he olivat jo lopettelemassa illallistaan.

Kuja.

Otimme pizzet ja oluet, ihan hyvä ruoka, 3/5. Kotimatkalla käytiin vielä kuvaamassa Hyde Park Cornerista yksi juttu, joka oli jäänyt aiemmin kuvaamatta, ja sitten Tescon kautta kotia.

3 kommenttia:

  1. Combo-lippu kandee tosiaan ostaa, koska silloin lipulla pääsee muita nopeammin eri ovesta vielä sisään ja jonotus on ihan minimaalisen pieni. Horror-jutska oli iso pettymys mulle, koska edessäni kulkevat huusivat koko ajan niin kovaa, ettei mulle tullut enää yllärinä mikään. Noh, paitsi se kun patsaiden joukossa oli ykskaks oikeitakin ihmisiä säikyttelemässä. Se 4D-leffa olisi kantsinut nähdä, siinä ainakin viimeksi oli Marvel-hahmot seikkailemassa ja jos filmissä tuli vettä naamalle, niin sitä tuli katsojillekin jostain ja selkänojan kautta iski kynnet selkään ym. jännää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mutta kun oli kiire kun oli niin paljon bongattavaa :) Ja piti vähän säästellä jalkojakin. Koskas sä muuten olit tuolla?

      Poista