maanantai 23. joulukuuta 2013

300# Pre-joulu, 2

Juhlatunnelmiahan tässä vietetään, 300. postaus sentään. Aihetta ei ole, antaa intuition lentää ja katsotaan saako tikusta sanansäilää viritettyä.

Jouluhan se on taas tuloillaan. Joulu, joka on ennen kaikkea remuamisen ja metelöimisen aikaa. Sen huomaa jo työkiireinä; käytävät töissä ovat hiljaisia, esimiehet viestittävät "tämänkin voisi nyt tehdä kun välipäivinä on varmasti niiiiiin hiljaista". Just juu. Sanakin vielä siitä miten välipäivät ovat hiljaisia niin menee kuppi nurin. Töitä riittää niin paljon kuin jaksaisi tehdä. Pari kuukautta ollut hiljaiseloa, ja sitten kun tulee kiirus niin on semmoisia... hm, asennoitumisongelmia. Tulisi jo loppiainen ja alkaisi taas nämä kiireettömät ajat, jolloin töissä pystyi ottamaan nokosen tai vilkaisemaan jotain hupilinkkiä.

Mut joo. Joulu on kuulemma suomalaisten mielestä paras juhla. Ja miksei nyt olisi, ei siinä mitään. Laaditaas jonnin näköinen +/-lista aiheesta.

Plussat:
+ Jos käy hyvä tuuri vuodenkierrossa niin joulu tarjoaa ennätykselliset kolme vapaapäivää putkeen. Loistavaa. Yleensä töissä on helpompaa muutenkin, kun urpot ottavat välipäiviä vapaaksi, joten ei tarvitse niitäkään sietää.
+ Ihmisillä on joulumieltä, ainakin toivottavasti, niin ehkä ne ovat vähän mukavempia kuin muutoin? Yeah, right.
+ Aiemmin niin vasemmistolaismyönteinen juhla on joutunut kapitalistien jyräämäksi. Se ostoshypetys on jotenkin niin... toivonrikasta.
+ Kaupallisuudesta huolimatta juhlassa on myös kristillinen sanomansa. Ristit, uskonnollisuus, siankäry rappukäytävässä, koulussa laulettavat virret; ne ovat loistavia juttuja. Aivan kuin agitoimista, luvallista semmoista.
+ Jouluolut. Njamskis! Sitä on oltava riittävästi. Eikä ole syytä unohtaa myöskään glökiä, viiniä, konjakkia jne.
+ Talvipäivän seisaus on jo ohitettu, joten valostuvat päivät antavat niukkuudestaan huolimatta jo jonkinlaista toivoa.

Miinukset:
- Ruoka on aivan hirvittävää.
- Sää on yleensä todella syvältä (onneksi tänä vuonna on vihreä joulu).
- Joululaulut ärsyttävät jo ennen kuin niitä on ehtinyt kuulemaan yhden yhtäkään.
- Tekeminen sinällänsä on aika vähissä, kun kaikki paikat ovat kiinni. Kyllä nyt aina vois jonkun yhden Lidlin pitää auki edes jouluna.

Kyllähän näitä varmasti keksisi lisääkin... mutta lyhykäinen hengähdystauko on vietetty, ja se on taas työläisen aloitettava painamaan pitkää iltapäivää.

4 kommenttia:

 1. Onhan meidän kauppa auki huomenna klo 7-15, joten tervetuloa shoppailemaan jos aika käy pitkäksi. Ja joulupäivänä 12-22 ja Tapsana 8-22...

  VastaaPoista
 2. Mulla oli mennä pähkylä väärään kurkkuun; onko se muka miinus, jos Liidelit ovat kiinni ?!? Siis teikäläisen mielestä. Vai tarkoitatko tuolla kierosti, että roskasakki pysyisi pois silmistä, siellä kaupan sisällä, jos olisivat auki. ;)

  Hauskaa joulua kaikesta huolimatta ! :)

  VastaaPoista
 3. Talle, mitä wau, sehän on hienoa!

  Nollis: Lidl on nyt tässä vain kuvannoillinen "toiminnallinen paikka". Eli kauppa, baari, keilahalli, elokuvateatteri... you name it.

  VastaaPoista
 4. Niin ja hyvää joulua tietysti molemmille!

  VastaaPoista