maanantai 28. lokakuuta 2013

294# JJJ: ssä

Töissä hiljaista niin vastataanpa tällaiseen jouluaiheiseen visaan, joka pöllitty Nolliksen blogista. Eli Joulu Jyrää Jo.

1. Joulun merkitys sinulle?
Kuten todettua, niin jouluhan on ennen kaikkea remuamisen ja metelöimisen juhlaa. Mutta kyllä siis joulu kiva on, katkaisee mukavasti tuon synkän talvisen ajanjakson, ja duunistakin vaihteleva määrä vapaapäiviä. Mutta ei niin, että mä käyttäisin välipäiviin kallisarvoisia lomapäiviä, saadakseni pidemmän joululoman. Ja koska vietän joulun suurimmaksi osaksi vanhempien luona, niin omassa huushållissa joulu ei näy mitenkään. En tee joulusiivoa, enkä vaihda jouluverhoja enkä laita kyntteleitä tai mitään muutakaan gay-hommaa. Että tietyt jutskat kyl kuuluu jouluun, mut jos mä asuisin maassa missä ei joulua vietettäis niin tuskin se kovin suurta tuskaa tuottaisi.

2. Oletko viettänyt joulun/jouluja ulkomailla?
En ole, mutta voisin kyllä kokeilla. Armeijassa olin yhden joulun, se oli vähän perseestä. Eikö sitä vois laskea?

3. Mikä kuuluu ehdottomasti jouluusi?
Haudoilla käynti, ajaminen Turkuun ja takaisin, sukulaisissa käynti, joulurauhan julistuksen katsominen, lahjat, baarissakäynti aattona (yksin), yrjöttävän jouluruoan syöminen, joulukuusen hankkimisen vastustelu ja myöhemmin sen tuhoaminen.

4. Mikä ei missään tapauksessa kuulu jouluusi?
Sanotaan nyt vaikka tytinän (sianpääsyltyn) syöminen.

5. Oletko lahjoittanut joulukeräyksiin rahaa/tavaraa?
En oo, pitäis kyllä.

6. Oletko surullinen, jos joulusta puuttuu lumi?
Mä olen surullinen, jos lunta on hitunenkin. Mä en voi käsittää miten jotkut haluavat sitä vittumaista kamaa maahan, hyi helevetti. Eli semmonen +10 ja auringonpaiste, semmonen olis musta täydellinen joulukeli.

7. Postikortit vai sähköiset tervehdykset?
Postikortit. Koska vaivannäköä arvostetaan.

8. Leivotko/teetkö jouluruoat itse vai ostatko valmiina?
Ainoo mitä ostan joulupöytään on jouluolut, sitä ei porukat osaa ostaa. Koska olen nirso jouluruoan suhteen niin saatan ostaa myös nakkeja tms itteleni hengen pitimiksi. Muuten mä käyn valmiiseen pöytään ja yritän syödä sitä mitä annetaan, pl. tytinä. Jouluruoka on jotain niin oksettavaa. Joten kun porukoista aika jättää, ja muutkin ihmiset ovat minut hyljänneet, niin en todennäköisesti tule enää koskaan syömään jouluruokaa. Pitzet ja lihapullat ovat ihan hyviä jouluruokia. Mä en käsitä perinneruokia muutenkaan ylipäätään. Jos 1600-luvulla on syöty paskaa kun ei oo muuta ollut, niin miks ihmeessä viel nykyäänkin niin pitäis tehä? Toisaalta, paistetun sian käry rappukäytävässä tuo mukavasti joulun sanomaa monikulttuurisille naapureillemme ;)

9. Viihdytkö kauppojen jouluvilinässä vai kartatko jouluvilinää?
Viihdyn. Jouluostokset on karmeita, mutta se ihmisvilinä on kiva. Mä en saa muutenkaan mitään ostettua ennen ku on täydellinen paniikki tyyliin joulu alkaa huomenna. Silloin saa vasta jotain ostoksia aikaan. Eikä se ryysis siis vituta lain.

10. Käytkö joulusaunassa?
Joskus on tullut käytyä, siis jos tässä tarkoitetaan sitä että aattona on joulusauna. Yleensä vasta joulupäivänä. Mut sitä ei varmaan lasketa koska jouluhan on Suomessa ohi ennen kuin on ehtinyt alkaakaan, eli jouluaattona lahjojen avaamisen jälkeen.

11. Ovatko joulunviettotapasi peräisin lapsuudesta? Oletko muokannut joulunviettotapojasi aikuisella iällä?
On ne nyt vähän muuttuneet aikojen saatossa. Lapsena vietettiin joulut aina Turussa, nyt vain käydään siellä aattona pikaisesti. Hautausmaareissut on kyl hoidettu aina. Mut kai samanlaista vetelehtimistä se on ollut aina.

9 kommenttia:

 1. Ei pettymystä tälläkään kertaa. :D
  Kutosen kohdalla repesin. Niin perinteistä zim'iä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se lumi ja pakkanen inhottava, tuskin olen yksin näiden ajatusten kanssa :)

   Poista
  2. Sun pitäisi tulla ulos lumeen ja jäähän sun mukavuusalueeltasi. Mäkin olen tullut. Monessa kohtaa. Mä haastan sut talviulkoiluun ! Nyt vähän extriimiä kehiin, mies ! :D

   Poista
  3. Sehän se kun ei voi lumella ulkoilla kun kaikki ulkoilureitit on vallattu hiihtäjien toimesta :|

   Poista
  4. Entäs lumikengät ja umpihankeen ? Ei ole kuulemma ihan kevyintä hommaa.

   Poista
  5. Tammikuussa jos korkeimmat voimat suovat, niin oon taas laihiksella. Silloin tarvitaan kuntoilua. Ans kattoo sit millaset kelit on...

   Poista
  6. Jesssss!! Tai siis... Juu, kattellaan.

   ;D

   Poista