maanantai 3. kesäkuuta 2013

266# Linnanmäki 2

Taas oli se aika vuodesta kun firma tarjoaa Linnanmäki-päivän. No, ehkä päivä-sana on liioittelua, kun kyse on kolmesta tunnista. Siinä ajassa ehtii kuitenkin pyörähtämään tarvittavat laitteet läpi.

Edelleenkään mä en niin perusta niistä pyörivistä laitteista, mä saan niissä oksennustaudin. Menee hyrrä sekaisin kuten meidän isä taaplaisi sanoa. Sellaiset äkilliset liikkeet pystysuorassa on ihan ok, eikä mua haittaa jos menee pystysuorassakaan ympäri. Edelleen ne vuoristorata-tyyppiset ratkaisut ovat kivempiä.

Tuli mieleen, etteipä ole tullut ulkomailla käytyä huvipuistossa kuin viime vuonna Kööpenhaminassa. Silloinkin yksi veto vuoristoradalla taisi maksaa 10 €, joten köyhille ei tätäkään iloa suoda. Olisi kyllä kiva kokea joskus joku vuoristorata suuren maailman malliin.

Kiva se lintsi-päivä oli kummiski... Mutta miksei sitä voida järjestää maanantai-päivälle :)

Ja tänä vuonna oli hyvä sää. Helle taisi eksyä ensimmäistä kertaa Hesaan asti. Välillä kävi pieni tuulenvire, mutta siinäkään ei ollut sellaista pohjoisnavan tuntua niin kuin yleensä tuulessa on aina kun ollaan Suomessa. Aina se Pohjoisnapa muistuttaa olemassa olostaan. Nyt tuntui kuin olisi ollut jossain päin Etelä-Eurooppaa. Mä diggasin niin, kun ei näitä päiviä liiemmälti ole jolloin ei Suomessa tarvitsisi palella. On se harmi kun ei voi joka päivä olla tällaisia kelejä vuoden ympäri.

Käytiin Pp:n kanssa vielä kaljalla Töölönlahden kippolan terassilla ja pitzalla. Sen jälkeen poikettiin istumassa hetki ulkosalla ja meillä katsomassa televisiota. Olin kuitenkin nukahtanut epäkohteliaasti kalsareilleni pariksi tunniksi ja menettänyt siinä ajassa vieraani :( Raitisilmamyrkytys kenties iskenyt.

Kävin tekemässä vielä illalla kahdeksan jälkeen pitkähkön kävelylenkin, ja lämmintä riitti silloinkin. Asunnossakin oli lämpötila nukkumaan mennessä 28 astetta, joten tarkeni sielläkin. Huvitin itseäni vielä lukemalla netistä sääuutisia, jonka kommenttipalstoilla jotkut paksukaiset yrittivät provoilla, että he muka kärsisivät helteistä ja että tulevat pahoinvoivaksi yli 20 asteen lämpötiloissa. Jo lapsikin tietää, että sisälämpötila on aina yli 20 astetta, eikä kellekkään tule siitä huono olo, vaan kyllähän siellä palelisi jos alle 20 astetta olisi. Lämmin ei luita riko, ja ne muutamat päivät vuodessa kun ei tarvitse palella ovat varmasti herkkua jokaiselle, mutta aina pitää jonkun vängätä vastaan ja  leikkiä erilaista kun se on niin kuulia. Miten ne lehdet viitsivätkin niitä provoja julkaista epäuskottavuuteen saakka?

Kiva sunnuntai. Miksei kaikki sunnuntait voisi olla tällaisia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti