perjantai 19. huhtikuuta 2013

256# Nihon, 11

Kymmeneltä lähdimme kävellen Uenoon, söimme aamiaiset samassa paikassa kuin edellisenä päivänä. Väkeä oli vähän, ja mietimme olisiko edellispäivän myrsky sotkenut vielä junaliikennettä. Nyt paistoi aurinko, t-paidalla tarkeni, mutta oli aika kova tuuli edelleen.

Matkustimme Yamanotella Harajukuun, jossa kävelimme aikamme ja ihmettelimme nuorison muotiliikkeitä. Me emme niistä mitään ostettavaa tietenkään löytäneet, väentungoskin alkoi olla taas liikaa Takeshita streetillä, joten poikkesimme automaatille hakemaan juomaa ja istuimme puistoon rauhoittumaan kiireemmäksi aikaa.

Otettiin metro Otemachiin, ja kävimme kävelemässä keisarin puistossa Imperial Palacessa. Lounaan söimme Lad's baarissa, joka oli radanalusbaareja. Radanalus on täynnä pieniä kauppoja ja ravintoloita, joista saa suht halvalla ruokaa jne, mutta tietty tilaaminen on kieltä ymmärtämättömälle (esim. meille) hankalaa. Nyt onnistuttiin kuitenkin ykkösellä.

Palasimme hotellille, otin reilun tunnin päikkärit ja käväisin sitten vielä iteksiin viinakaupassa. Keitin hotellilla kahvit ja hain PE:n myös kupposelle. Lähdimme sitten vielä Uenoon, jossa arvoimme taas hetken ruokapaikkaa, päätyen lopulta pizzapaikkaan - luonnollisesti jokaikinen ruokapaikka ilman englantilaista menuta. Ei siinä muuta mutta en halua sientä syötäväksi. Vasta tilauksen jälkeen muistin, että mullahan oli kanjisanakirja kännykässäni - ja sitä ei ole tullut käytettyä kertaakaan matkan aikana !

Ruoka oli kuitenkin hyvää eikä sienistäkään ollut pelkoa. Pizza + kalja oli kyllä sangen arvokasta. Kallis paikkahan Japani muutenkin on. Kävimme vielä kaljalla ja sielläkin sai kaljatuopista pulittaa 950 yeniä, eli liki 9 euroa

Asemalla joku puliukko tuli iholle jotain selittämäänkin. Outoa, melkein kuin Suomessa :D vielä oltiin luettu opaskirjasta, että pultsarit jättävät turistit rauhaan. Vaan ei tämä yksilö. Hmph. Jonkin verran asunnottomia oltiin nähty, mutta ennen tätä tapausta ne eivät olleet kiinnittäneet meihin juurikaan huomiota. Näimme myös jonkin toisen kännikalan, jota kaksi toista miestä kantoivat. Olivatkohan ottaneet mallia suomalaisista ton dokauksen suhteen?

Palasimme hotelliin kaupan kautta josta ostimme seuraavan päivän aamiaiset. Meillä oli aikainen herätys ja lähtö kohti Suomea. Masentuneet oli kyllä tunnelmat siinä laukkuja pakatessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti