torstai 28. maaliskuuta 2013

245# Lomanalus, osa 2

Vaikkei kevät noin niin kuin ilmastollisessa mielessä olekaan, niin pitkän talven selättymisestä kertoo että mulla alkaa 2,5 viikon kevätloma. On sitä odotettu.

Yksi parhaimpia fiiliksiä on, kuin viimeisenä lomaa edeltävänä työpäivänä kirjoittaa duunipaikan sähköpostiin poissaoloilmoituksen, tsekkaa että kaikki lomallelähtijän muistilistan kohdat on yliraksittu, kehoittaa työkavereita sulattamaan lumet helvettihin sillä välin kun olen poissa ja sulkee työpaikan oven.

Jos Kun lähtee lomalla ulkomaan ihmeitä katselemaan, niin paras hetki on siinä kun lentokentällä on selvinnyt check inneistä, turvatarkastuksista ja matkalaukun jättämisistä jne ja istahtaa Oak Barrellin kippolaan ryystämään ylihintaista kaljaa. Siitä on tullut minulle ikään kuin jonkinlainen hyvän onnen toivottamisen rituaali ja perinne. Kaikki tarvittava matkavalmistelu on siinä vaiheessa periaatteessa tehty, raja ylitetty ja ne kamat mitä jäi, niin niitä ei enää saa. Loppuu se turha säätäminen, ja matka voi virallisesti alkaa.

Mun tarvis 4 tunnin päästä lähteä tästä lentokentälle. Pakkaamista ei ole vielä tehty. Lisäksi lentoyhtiö on pommittanut sähköpostein ja tekstarein, että tehkää nyt jumalauta se lennon check in netissä, lentokentällä on luvassa kaaos, koska pääsiäinen ja toisaalta he ovat irtisanoneet väkeä niin paljon että ei siellä ole työntekijöitäkään enää. Miksi mä tekisin heidän työnsä? Ja kun mulla on ruumatavaraa, niin joudunhan mä kuitenkin menemään nekin luovuttamaan, eli en pääse edes suoraan turvatarkastukseen, jolloin kokisin online check inistä olevan jotain hyötyäkin. Kaiken huipuksi matkatavarat olisi kuulemma pitänyt viedä jo edellisenä iltana kentälle.... hei haloo!

Vähän kyllä hermostuttaa kun en tiedä millainen kaaos siellä kentällä on luvassa. Täytyy varmaan varata vähän ylimääräistä aikaa sitten. Ja toivon, että joku urpo olisi vienyt kamansa jo edellisenä iltana, että mulla ei olisi niin paljon jonotettavaa. Jäisi sitten aikaa vaikka toiselle tuopposelle Oak Barrellissa.

Ihan kohtuuhyvin sain nukuttuakin orastavasta matkakuumeesta huolimatta, joskin univelkaa on taas kertynyt viikon mittaan muutenkin. Jos hommat menevät suunnitelmien mukaan, niin ensi yö kuluukin sitten lentokoneessa, jossa en luonnollisesti saa nukuttua ollenkaan. Kone on aamulla perillä, joten tässä olisi sitten taas 2 vuorokautta putkeen valvomista. Ja siihen 7 tunnin jetlaaki päälle. Mutta ehkäpä se innostuksissaan menee, toivon näin.

Yritetään laatia jonnin näköistä rapsaa (otan ensimmäistä kertaa matkalle kannettavan mukaan, mutta ei kyllä hajuakaan toimiiko se siellä) viimeistään sitten kun palaan (toivottavasti) joskus kotia. Pitäkää te sillä välin huoli, että olette sulattaneet lumet veks poissaollessani.

5 kommenttia:

 1. Minneminneminne ??

  No, joka tapauksessa oikein rentouttavaa kevätlomaa ja hauskaa matkaa ! :)

  VastaaPoista
 2. No eiks se sinne Japaniin, Nollis? Vai koska se reissu piti olla?

  Mä kyllä teen mielelläni aina check-in:n netissä. Saa valita paikkansa rauhassa ja sitten vaan käy pudottamassa matkatavarat drop-tiskillä. Paljon stressittömämpää kuin jonottaa kaikkien urpojen kanssa kentällä. Sitä paitsi monet lentoyhtiöt laittavat sut kentälläkin tekemään sen tsekkauksen itse automaatilla jos/kun matkustaa karvahattuosastolla.

  Hyvää lomaa & turvallista matkaa! Ja toivotaan järistyksetöntä reissua jos tosiaan sinne Japaniin olit nyt menossa.

  VastaaPoista
 3. Juuh! Terveiset Japaniasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa on jäänyt joku postaus väliin tai sitten dementia on jo tanakasti päällä. Ärsyttävää.

   Mut ihanaa reissua kirsikankukkien maassa ! Ja rapsaa, rapsaa... :)

   Poista
 4. Olisko ollut Tuija Piepponen, joka totesi, että kohta saa varmaan hampaansakin paikata itse.

  - Elenna

  VastaaPoista