keskiviikko 9. tammikuuta 2013

228# Kurinpalautuskuukausi, osa 2

Päivä on pidentynyt talvipäivän seisauksesta jo 22 minuuttia. Hesan leveyspiirillä siis. Siitähän tulee jo positiivinen fiilis. Toki valoisuus jakautuu varmaan 50-50 aamulle ja illalle... mutta silti. Kymmenen minsan pidennys molemmista päistä on huomattava.

Näin kätevän aasinsillan kautta tammikuun kurinpalautukseen.

Tipattomuus on sujunut oikein mallikkaasti ja onnistuneesti. Ei ole tehnyt tiukkaakaan. Hyvä niin.

Sipsejä tuli syötyä Uudenvuoden päivänä kourallinen tai maksimissaan pari. Pitihän ne syödä pois pilaantumasta, ei niitä olisi voinut enää kuukauden päästä syödä. Tätä en laske edes repsahtamiseksi.

Mutta sitten muuten on mennyt pieleen, dieetin osalta siis. Ensimmäisen punnituksen myötä huomasin pudottaneeni vain 0,7 kg. Mitä se sellainen on? Sen jälkeenkin on tullut vielä kahdesti sorruttua kebabille. Tsot tsot. Eihän dieettiä näin käydä.

Kebabin lisäksi pieleen on mennyt valmistautuminen. Tavoitteet. Mun piti pudottaa nyt vain 4,5 kg kuukauden aikana, kun lähtöpaino ei ollut niin suuri kuin viime vuonna. Siksipä aloin tekemään heti laskelmia, että nyt mun ei tarvitse ottaa dieettiä niin tosissaan kuin viime vuonna jolloin piti pudottaa liki 7 kg. Tässä vaiheessa se homma lähti viimeistään pieleen. Pudotuksen ja tavoitteen on oltava suuret. Jos lähdetään johonkin maltilliseen pudotukseen niin siitä ei tule yhtään mitään.

Motivaatio on niin ikään hukassa.

Ja taistelutahto. Sisu.

Ilman niitä ei tule mistään mitään.

Iltaisin on vielä ollut kiirettä. Sen vuoksi ei riitä yhtään aikaa harrastaa liikuntaa eikä yhtään mielekkyyttä kärsiä nälästä. Mutta kokeillaan silti, jos tässä pääsisi vielä raiteilleen.

Niin, ja vielä koko homman mielekkyydestä: Tiedänhän minä, että mahdolliset menetetyt kilot tulevat äkkiä takaisin, ja jos joku pitää tipatonta kuukautta hölmöläisen hommana, niin menköön itseensä. 90% tästä tammikuun kurinpalautuksesta on testata omaa mielenlujuutta. Eli vakuuttaa itselleen, että pystyisin elämään terveellisemmin jos haluaisin. Loput 10% on oikeasti fyysisen terveyden edistämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti