tiistai 25. joulukuuta 2012

224# Hanskattomuus

Tuli tuossa mieleen (ei siis pölynimuriin á la Fingerpori) Nolliksen  postauksesta, miten teinit saattavat vastustaa jotain lämmintä vaatekappaletta sen nolouden vuoksi. Mä en muista omasta teini-iän hullutuksesta muuta kuin tuon pipon jääräpäisen vastustelun. Sellanen oli vaan niin nolo. Ja jos oli pakkasta niin meillä koulussa lähetettiin kotoota hakemaan se pipo vaikka kesken koulupäivän. Yleensä sitten pipo kulki mukana, mutta otettiin päästä heti pois kun kotipihalta poistuttiin tai kun välituntivalvojan silmä vältti. Näin varsinkin alkutalvesta. Sitten kun tuli konsensus, jolloin suurin osa muista oppilaista jo käytti pipoa, niin sen kehtasi itsekin päähän hilata.

Meidän äitee on sanonut aina, miten hanskoja kuuluu käyttää, etteivät sormet "sierety". Isä taas ei käyttänyt nuorempana hanskoja ollenka. Muistan kun kerran jouluna se 20 asteen pakkasessa koitti hautausmaalla iskeä routaiseen maahan sellaista lyhtytankoa paljain käsin. Sen verran se rautatanko oli vilakka, että pyysi multa hanskoja lainaan :) silloin mä vasta tajusin, että en oo koskaan nähnyt sen käyttävän hanskoja, ja olin ihan että vau. Muistelen vieläkin miten silloin ukkoa ihailin, ja aloin pikkuhiljaa itsekin luopumaan omista hanskojen käytöstä. Monta talvea mennyt niin, että en ole hanskoja käyttänyt. Enää en edes omista moisia, vaikka tulisi tarvekin. Toki ottaa joskus lujille kun joutuu kauppakassia kovassa pakkasessa kantamaan, tai vaikka putsaamaan autoa lumesta, mutta se on pieni kärsimys kunnian säilyttämisen rinnalla. Isäpapalla on tosin diabeteksen myötä verenkierto jo sen verran heikentynyt, että en yhtään ihmettelisi vaikka hansikkaita hän käyttäisikin.

Lukekaapa muuten tämänviikkoinen Veikkaaja-lehti. Siinä sanottiin, että jos jalkapalloilija käyttää pelatessaan hansikkaita, se luetaan ehdottomasti heikkouden merkiksi. Ilahduin valtavasti. Näinhän se juuri on. Hanskat erottavat nynneröt tosi koviksista. Tietysti joku asioiden kieltäjä väittää toista, mutta jätetään ne arvostelut omaan arvoonsa ja naureskellaan näille hanskatyypeille sitten selän takana.

Mutta voi piru miten kylmä tässä on ollut. Niin sisällä kuin ulkoa. Ei auta tuplakalsarit joista toiset ovat mallia pitkät, ei uusi toppatakki eikä pipo eikä ylimääräinen huppari. Kenkiinkin joutui ostamaan ylimääräiset pohjalliset.

Onkohan muuten joku testannut tuota:
4 kommenttia:

 1. Voipi sitä periaatteita olla =D

  VastaaPoista
 2. Ei helvata mä en pystyis kyllä ilman haskoja oleen missään pakkasissa.Siinä sitten ihmettelet vanhempana kun veri ei sormissa enää kierrä...

  VastaaPoista
 3. Mulla on useimmiten sisälläkin kylmät sormet, joten ulos pitää laittaa lapasta ja kintasta päällekkäin. Kesälläkin on joskus uimareissulla hytistessä mennyt tunto sormien päistä, ainakin melkein.

  Ja voi sitä päivää kun poikani luki jostain lehdestä jonkun tunnetun suomalaisen jääkiekkoilijan (en enää muista kuka se oli) mainitsevan, että hän ei ole koskaan pitänyt pitkiä kalsareita. Pitäis tuollaisten idolien vähän ajatella mitä sitä suustaan päästää ;)

  VastaaPoista
 4. Harjoittaa verenkiertoa niin kyllä se pelittää sitten vanhana. Ja sitä paitsi, silloinhan vietetään eläkeläispäiviä jossain espanjan aurinkorannalla, nii ei tarvii palella.

  Maru: Hieno periaate pelaajalla :)

  VastaaPoista