keskiviikko 5. joulukuuta 2012

220# Hyshysteriassa

Tänä aamuna tuli imaistua herneet nokkaan luettuani Metro-lehden kolumnin. Kyseisen lehden kolumnien kirjoittajathan ovat pääsääntöisesti vasemmistojargonia höpiseviä á la Hiiro ja Metso ja mitä lie Harakoita ne nyt on. Mutta tämä tämänpäiväinen on jokin uusi tulokas. Hienosti sopii muiden kirjoittajien linjaan.

Nimittäin vanha kunnon joulukulutushysteriähän se aiheena toimii. Kun on sitä kapitalismia, ja joulusta ei voi nauttia kun sanoma peittyy kaiken markkinointihumputuksen ja epäekologisen muovikrääsän alle. Ei pitäisi ostella mitään, vaan hyvillä teoilla luoda se joulumieli. Oi hellan lettas miten söpistä. Vielä kun saisi siihen päälle "ei ole enää valkeita jouluja koska ilmastonlämpeneminen" ja "joulu on ennen kaikkea hiljentymisen ja rauhoittumisen aikaa" niin olisi kympin juttu kasassa.

Oksettavaa. Minusta joulussa on parasta - vaikka toki stressaavaakin - se kaupallisuus. Vääjäämättä se on kansantaloudelle hyväksi. Nähdään sen verran vaivaa, että koitetaan hankkia läheisille jokin lahja. Jokainen tietää miten pirullista se on väenpaljoudessa ryysiä kaupoissa ja miettiä päänsä puhki mitä hankkia toiselle. Jos mä vaikka joulun kunniaksi keittäisin äiteelle kahvit niin mitä se nyt olisi? Mutta jos ostan hänelle siveettikissanpaskakahvia lahjaksi, niin eikö se ole jotain... erityisempää?

Onneksi yksi asia sentään lämmittää. No tietenkin se, että hölmöläisten maassa Tuntemattoman sotilaan tv-esittämistä joudutaan siirtämään myöhempään ilta-aikaan esitettäväksi, ettei kakaroille tule traumoja. Eri hienoa, hyvä Suomi *clap clap*. Eikä siinä mitään, jos elokuva on luokiteltu K-12, ja näissä on tietyt ohjelma-ajat koska niitä saadaan esittää, niin miksi yksi elokuva saisi tehdä poikkeuksen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti