torstai 29. marraskuuta 2012

218# Ayahuasca

Mä tykkään katsella telkasta Madventuresia. Uusintojahan ne on, mutta en ole kaikkia jaksoja aiemmin viitsinyt syystä tai toisesta katsoa. On siinä nytkin paljon turhaa, mutta kivointa sarjassa on seurata, miten jotkut uskaltavat tehdä sitä, mikä ei todellakaan tulisi omaan mieleen.

Eräässä jaksossa pojat pyörivät Amazonilla, ja osallistuivat Ayahuasca-rituaaliin.

Koko pätkä vaikutti kaoottiselta, ja mietin miksi ihmeessä joku osallistuisi tuommoiseen.

Googlasin aiheesta lisää. Kyseistä juomaa valmistetaan Amazonin viidakoissa paikallisista kasveista, paikallisen shamaanin tekemänä. Tarkoitus on puhdistaa elimistö kaikesta pahasta, sekä saada vastaus mieltä askarruttaviin ongelmiin. Yleensä ihmiset kokevat uuden ulottuvuuden, syntymänsä, kuolemansa, tapaavat jumalia, näkevät näkyjä ja irtaantuvat hetkeksi siitä maailmasta jonka me tunnemme.

Juoman saa annosteltuna mukiin, yksi riittänee. Makua on kuvailtu äärimmäisen kitkeräksi. Juoma alkaa vaikuttamaan 5-30 minuutin päästä nauttimisesta. Lähes poikkeuksetta se aiheuttaa voimakkaan oksennuskohtauksen, ja tämä "puhdistautuminen" kuuluukin osana koko juttua. Mieli täyttyy kaikenlaisista näyistä. Ayahuasca lienee kovempaa tavaraa kuin LSD, mutta siinä missä happoa nappaillaan hupitarkoitukseen, ayahuascan tarkoitusperät ovat muualla. Rituaali on ennen kaikkea hengellinen kokemus.

Toisaalta, tripistä voi tulla pahakin, mutta tätä varten apuna on shamaani tms. "vartija" joka pitää käyttäjistä huolen. Vaikutus kestää 5-9 tuntia.

Hmm. Onko Etelä-Amerikkaan lähtijöitä?

2 kommenttia:

  1. Kumma kuinka meditointia ja vedenjuontia sisältävät hengelliset rituaalit eivät millään nappaa, mutta kun nupin saisi vetää sekaisin, niin hengellinen ulottuvuus onkin muka tärkeää.. Ja ainahan se auttaa, että suosittelijoina on pari urpoääliötä. Siinäpä vasta kunnioitettavat life coachit näyttämään esimerkkiä!

    VastaaPoista
  2. Jos hengellisyys ei ole niin vahvana, vaan rationaalisuus hautaa sen alleen, niin tarvitaan kemiallinen reaktio nostamaan se esiin. Nykyajan länsimaalaisella ihmisellä ei ole aikaa elää kuin hindut Intiassa, jotka päivät pitkät ei muuta teekkään kuin lolleroivat kutsuen sitä... hm, meditoinniksi.

    VastaaPoista