perjantai 12. lokakuuta 2012

205# Ilotus

Loma on alkamaisillaan. Mä en edes muista, koska mulla on ollut syysloma viimeksi? Kaksi vuotta sitten?

Syysloma on ihan jees. Olisihan tässä vielä mennyt viikko pari töissä, ja jos olisi vaikka marraskuulle vierittänyt lomansa? Noh, samapa tuo. Loma on päätetty jo kauan aikaa sitten. Lokakuu se siis on.

Syksyhän on paskaa, kuten on myös kevät joskin niiden hyviksi puoliksi pitää lukea se, ettei kyseiset vuodenajat ole talvia. Talvi on kaikkein kamalinta. Kukaan - siis ei kukaan eli 0% - ei pidä talvesta, lumesta, kuulaista syyspäivistä ja mitä niitä saatania nyt onkaan, vaan kyllähän se on se aurinko ja lämpö jota tarvitaan. Pitää siis katsella lomakohdetta vähän pienempinumeroisilta leveyspiireiltä.

Päädyttiin Pp:n kanssa Madeiraan. Ei siellä varmaan hiki tule, kun saari on keskellä Atlanttia, mutta meri-ilma on aina meri-ilma. Pitäisi sellainen 20 astetta olla kuitenkin, se on vielä siedettävän rajoilla. Ja jylhiä maisemia; mehän ollaan Pp:n kanssa niin aktiivisia ja urheilullisia, että mielellään samoillaan vuorilla ja metsissä. Joten siksikin tuo kohde tuntuu kivalta.

Viime aikoina olen lukenut lehdistä, että Madeiralla riehuu par'aikaa joku saatanan dengue-kuume-epidemia. Se tarttuu hyttysistä, rokotteita tai lääkkeitä ei ole vielä julkaistu. Ei kuulosta yhtään kivalta, jos sellaisen saa. Ja miten semmoinen voi olla Madeiralla? Eikös semmonen pesi jossain Afrikassa tai Aasiassa? Varmasti sellainen hyttynen pisteleepi meitä, kun metsissä kävellään. Oli vielä sellainen hyttyslajike, joka on päiväsillään liikenteessä, ja normaalihyttysistä poiketen on makkoomassa kun aurinko laskee. Vähän kieltämättä ajatus häiritsee, mutta se hyvä puoli on, että taudissa on pitkä itämisaika, joten oireet iskenevät vasta sitten kun ollaan palattu jo kotiin - ellei sitten juuri kotimatkalla.

Kävin porukoilla eilen, ja kysyin hyönteiskarkoitetta. He ovat reissanneet viidakoissa. Luin oppaasta, että dengue-hyttysille pitäisi olla sellaista karkoitetta, jossa on deet-pitoisuus 50%. Suomalaisissa karkoitteissa on vaan 20% pitoisuudet - ilmeisesti suomalaiset hyttyset ovat niin onnettomia. En tiedä muutakaan syytä? Kai se on jotain karkotetehtaan laiskuutta, etteivät viitsi pumpata enempää ainetta, tai ehkäpä se todetaan vaaralliseksi? Noh, porukoiden viidakkoöttiäisten karkoitteessa pitoisuus on 95%. Varmaan vie ihonkin mennessään. Otin sitä purkillisen. Eiköhän sillä ötömödöt lähde.

Tunne, että jotain olennaista matkavalmistelua on jäänyt tekemättä. Jotain on unohtunut. En vain tiedä mitä? Duunissa on jäänyt jotain huomioimatta? Entä matkatavarat? Toisaalta, pakkaushan aloitetaan vasta 20 minuuttia ennen lähtöä - tosin nyt koneemme lähtee jo klo 5.30 aamulla, joten kentälle pitää lähteä klo 3.30. Ehkä joudun tekemään poikkeuksen, ja pakkaamaan kamat jo edellisenä iltana, kun eihän tuossa tule juuri nukuttua. Ja mitä sinne muuten edes tarvitsee mukaan?

Yritän saada muistutukset pois puhelimesta. Ei se välttämättä koko viikkoa onnistu, mutta toivottavasti melkein. Mulla kun saattaa olla puhelimen muistutuksia yhdelle päivälle 30 kpl, hirmu stressaavaa sekin.

Toivottavasti lomasta tulee kiva, ilmat ovat leppoisat ja muutenkin mukavaa. Niin ja toivottavasti teillä on täällä sillä välin huonot kelit, se aina tuo semmoista lisävahingoniloa matkaan. Eli mulle siis aurinkoa ja lämpöä, teille rännällisiä kelejä.

5 kommenttia:

 1. Hauskaa lomaa ja katsokin, etteivät hyttyset sua syö ja saata kuumeeseen. Matkakertomusta nääs odotellaan. :)

  VastaaPoista
 2. Mieluiten oikee sellain kunnon monta päivää kestävä myrsky.

  Mä oon sevverra isämmaaliin tyyppi, etten eläissäni oo ulkomail käynny. Mun kummitätä kävi 1. kerran 50 vuotiaana. Enää 11kk, ni oon rikkonnu senki enkan. ;D

  VastaaPoista
 3. Nollis: Kiitos.

  Timo: Kyllä matkustelu kannattaa jos mikä, eikä sen tarvii silti tuhria isänmaallisuutta. Päin vastoin, sehän siellä just korostuu outojen ihmisten ja tapojen seassa. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, emmä matkusteluu pahoin aattele. Enköhän ensteeks riko ton suvun vanhimman enkan ja sit vast alan suunnitteleen.

   Timo, alias Partapappa

   Poista
 4. Käyty, ihana paikka, vaikkakin kallis !
  Siihen aikaan vielä jaksoi samota ties miten monta vaelluspolkua. Kierrettiin koko saari <3

  VastaaPoista