keskiviikko 29. elokuuta 2012

197# Hammaslääkärissä, osa 3

Tiistaina kului päivän mittaan pari buranaa. Kävin sitten saunassa, jolloin suu tuntui jopa normaalilta, kunnes kymmenen kieppeillä särky iski jumalattomalla voimalla.Nappasin Burtsun, kymmenen minsan päästä toisen. Kipu säteili kuin hevosenkenkä, alaleuasta nielun kautta yläleukaan, ja ikeniä kutitti edestäpäin. Lisäks tuntui hankalalta aukoa suuta. Yritin kipeällä hampaalla purra pehmeää hernettä, mutta äkillinen kipu vei melkein jalat alta.

Buranat vaikuttivat, menin masentuneena nukkumaan.

Sain nukuttua koko seuraavan yön. Pahin särky oli poissa aamulla herätessä, mutta olin satavarma että se kyllä palaa, kunhan hammas siitä herää. Palasihan se, mutta ei niin voimakkaana kuin aiemmin. Mutta se vika oli siellä. Oli aivan turha yrittää kusettaa itseään. Varsinkin jos kumarruin ottamaan lattialta jotain pää alaspäin, niin hyvä ettei silmissä pimentynyt. Ei normaali.

Aamupäivällä oli duunissa kiirusta, mutta ruokiksella soitin hammaslääkäriin ja sain iloikseni ajan parin tunnin päähän. Kävin ostamassa kaupasta lihaperunasosetta, jonka pystyi taas imeskelemään huiviin.

Mitään en oikein saanut duunissa aikaan, en pystynyt mihinkään keskittymään. Siltikin mietin, olisiko hammaslääkärille meno turhaa, koska olin pystynyt koko päivän sinnittelemään ilman särkylääkettä? Ehkä se oli pelko - silläkin on kummasti kipua lieventävä vaikutus. Ja siks toisekseen, kun aina väitetään että jos pelottavan asian kohtaa niin pelosta pääsee eroon. Miksi olen silti joka kerta lähes paniikissa mennessäni hammaslääkäriin?

Eniveis, pakkohan se oli mennä. Mulla oli taas eri lääkäri. Nuori naishammaslääkäri. Ystävällisen oloinen, ei ollenkaan ilkeä. Oli perehtynyt jopa tapaukseeni niin hyvin, ettei tarvinut juuri selitellä mitään. Kurkkasi suuhun ja sanoi heti, että ihan hyvä että tulin käymään (tietysti, saahan siitä hammaslääkäri taas nyhdettyä 162€)

Kummasti selkä hikosi taas siinä penkissä, vaikka olinkin mielestäni rennompi kuin pitkiin aikoihin. Puudutuskaan ei tuntunut kovin pahalle, vaikka aluksi olin varma että sekin sattuu kun piikkiä pistää turvonneelle ja tulehtuneelle ikenelle.

Poraus tuntui kestävän ikuisuuden, ajattelin että miten siellä voi olla enää mitään porattavaakaan. Ei se silti onneksi sattunut. Sen jälkeen mä en tiedä mitä siellä tehtiin, mutta sitä mätää koitettiin poistaa puristamalla ja jotain kanavia avaamalla. Se ei enää tuntunut niin kovin mukavalle, ja välillä pisteli kyllä ihan tarpeeksi.

Kolme varttia siinä meni, lopuksi sitä hammasta lääkittiin ja paikattiin. Tällä kertaa sai kotiinviemisiäkin; pari 30 kpl:n antibioottikuuria ja paria eri särkylääkettä. Vähän pisti huolettamaan, kun hammaslääkäri sanoi, että sitä tulee sitten särkemään pari päivää jahka puudutus katoaa :|

Niin ja mikä järkyttävintä niin viinaa ei saa juua. Tulee kuulemma antabusreaktio. Tämäkin vielä kaiken pahan lisäksi... Kävin hakemassa lääkkeet, parempihan se on niiden syöminen aloittaa heti niin toivottavasti joskus loppuvatkin.

Illalla olisi tarkoitus mennä ystävien kanssa ravintolaan ja keilaamaan. Pöytä on varattuna ja kaikkea. Toivottavasti siellä on liemiruokaakin.

4 kommenttia:

 1. No, niin. Ja sitten ilmoitat niille edellisille lääkäreille tämän päivän saldon ja kysyt "MITÄ VITTUA ?!!?" Ja vaadit rahat takaisin paskasti tehdystä työstä. Uhkaat kanteluilla sun muilla ja jos eivät suosiolla maksa, kantelet oikein tosissaan. Piste.

  VastaaPoista
 2. Auts. Siihen olis pitänny lykätä glumski-tamppooni. (V sano tosta vierestä) Se lopettaa säryn samalla sekunnilla ku se siihen hampaas olevaa monttuu tuupataa, eikä tuu takas.

  Veemäistä tollanen kipu, kaikki enerkia menee siihen kipuu.

  Tsemppii!!

  VastaaPoista
 3. Nollavaimo: En mie kehtaa valittaa.. kattoo nyt millainen se Haartmanin lasku on. Siinäkin pitäisi kuitenkin kinuta toiselta hammaslääkäriltä joku arvio pieleen mennestä hoidosta... Ja paha mun on syytellä hammaslääkäriä kun en tiedä mitä pitäisi tehdä. Ja eiväthän he ole mun hammasta rikkoneet vaan päin vastoin yrittävät sitä korjata.

  Partapappa: Mää luulin, että tamppooneilla tukitaan ihan muita reikiä :) Kiitokset tsempistä, kyllä tämä tästä.

  VastaaPoista
 4. Höh. No, anna mä tuun sitten valittamaan (meinasin kirjoittaa välittämään, mutta sitähän mä jo teen) sun puolesta. Mulla on patoutunutta valitusenergiaa ihan säkkitolkulla, joka pitäisi saada kaadettua jonkin tahon niskaan. :D

  VastaaPoista