sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

188# Mökkeilyä, osa 2

Jo aiemmin kesällä oli tullut tehtyä pari mökkimatkaa. Yksi oli sellainen perinteinen poikain kanssa järjestetty mökkimatka, joka meni käytännöllisesti ryypiskellessä. Toinen mökkimatka oli vanhempien kanssa tehty lomanaloitus- ja rauhoittumismökkeily. Onni oli myötäinen ja sain vielä yhden mökkimatkan tälle kesälle, Pp:n kanssa.

Koska olimme kumpainenkin lomalla, niin päästiin perjantaina jo ennen puolta päivää liikenteeseen. Jo kamojen pakkauksesta ja itse mökkimatkasta tuli niin hyvälle mielelle. Poikettiin siinä useampi stoppi samalla, ja katseltiin paikkoja, maakuntia. Piti käydä kaffella, ja syömässä ja nähtävyyksiä ihmettelemässä, sekä tietenkin ruokakaupassa ostamassa viikonlopun ruoat, ja ajettavaakin oli melkein 300 km, joten kyllähän siihen meni aikaa.

Sauna on kyllä yksi parhaimmista keksinnöistä. Yksi harvoista hyvistä puolista asua Suomessa.

Puusauna on tietysti miljoona kertaa parempi kuin sähkösellainen. Pehmeämmät löylyt, parempi tuoksu ja kosteus. Ja se saunan lämmittäminen on jo itsessään niin terapeuttista. Joten sain sen kinuttua vastuunalaisekseni.

Mähän en ole mikään partiopoika, ja sen verran harvoin virittelen tulia, että kyllä siinä vähän sytykettä kului. Onneksi oli sellaiset sytytysavut (en nyt muista niiden oikeata nimeä), ja niillä sai homman syttymään kätevästi, joskin suosin vanhaa kunnon sanomalehteä (tai sitten vaan bensaa ja samalla tulee kulmakarvatkin trimmattua :D). Mutta kyllä teki terää sauna ja uiminen, vaikka vesi olikin ihan jääkylmää, ainakin kymmenen astetta liian kylmää minulle.

Ruokaa mä en osaisi valmistaa, mutta Pp:tä on siunattu kokkaustaidoilla. Syömisen hallitsen jo paremmin.

Tälläkin mökkimatkalla sairastuin taas unitautiin. Olisin voinut nukkua koko viikonlopun, käsittämätöntä. Vaikka muuten olen niin herkkäuninen.

Puusee on tieteysti vähän kamala. Ennen vanhaan olin vielä ronkelimpi, paljon ei pitänyt olla vessassa asioita pielessä kun mun vatsani kivettyi heti. Tulipa nyt kuitenkin kerran testattua.

Ja hyttyset ja paarmat ja ampiaiset ja kärmekset. Kaikki nämä näyttäytyivät.

Kelit olivat jees lämpötilaa lukuunottamatta, mutta eri kiva viikonloppu. Oikein masensi palata mökiltä takaisin kotiin, vaikka lomaakin on vielä viikon verran jäljellä. Varmasti yksi vuoden onnellisempia viikonloppuja se oli tämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti