keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

179# (mini)Golffissa

Kaverin kanssa olemme pelailleet minigolffia hullun lailla muutamana kesänä. Yhtenä vuotena tilanne äityi niin pahasti, että kävimme pelaamassa vielä marraskuussakin lämpötilan näyttäessä neljää plusastetta, kun joku yrittäjä oli riittävän hullu pitääkseen kenttänsä vielä auki. Oli jo ilta ja pimeä, ja olimme päivän neljäs ja viides asiakas.

Tänä kesänä ollaan hommattu oikein sarjaliput. Emme ole vielä päässeet kuin kahdesti kokeilemaan, mutta ehkä se tästä kesän mittaan. Hesan paras kenttä löytyy mielestäni Mechelininkadulta, Sibelius-monumentin läheltä. Syystä että rata on täysin erilainen kuin missään muualla, ja siellä on muutama suosikkiratani, mutta sitten pari pirullisempaa.

Olemme aika tasaväkinen kaksikko; voitin ekan pelin kolmella lyönnillä, hävisin seuraavan lyönnillä. Ja muutenki olemme löytäneet sellaisen tasaisuuden, ettei suurta hajontaa tule eri kerroilla, vaan lyöntimäärät pysyttelevät suurin piirtein samoissa. Toisin sanoen, tuurilla ei ole tässä mitään tekemistä.

Olemme funtsineet myös "oikean" kolopallon pelaamista. Mä kokeilin sitä muutamana kesänä 5-6 vuotta sitten, mutta en lämmennyt. Pääsyy siihen oli samantasoisen, aloittelevan pelikaverin puute. Mutta nyt sellainen näyttäisi järjestyneen. Käytiin lauantaina vesisateessa rangella lyömässä toistasataa palloa mieheen, ja ihmeen hyvinhän se sujui. Otimme eilen seuraavan askeleen, ja suuntasimme pelaamaan kuusireikäiselle ns. jokamieskentälle, jossa ei vielä green cardia tarvita, eikä muillakaan säännöillä ole niin justiinsa. Mikä tekee paikasta toisin sanoen hengenvaarallisen.

Kapeita väyliä, mutta kenttä oli ihmeen hyvässä kunnossa, läheltä piti-tilanteita ei ollut ja molemmat onnistuivat hävittämään vain yhden pallon. Ja ei tullut munauksia ja sujui muutenkin ihmeen hyvin.

Kentällä olevien miljoonien hyttysten lisäksi taisi päästä puraisemaan se golf-kärpänen?

P.S. Niille, jotka väittävät ettei golf ole urheilua, niin tervetuloa kantamaan bägiä kymmenen kilometrin kävelylenkille. Ja niille, jotka pitävät golfia eliittilajina, niin oikeassa olette.Enpä ole missään tavannut yhtä lailla pröystäileviä kuin golfkentällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti