sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

175# Suomenlinna

Mä olen ennenkin hehkuttanut täällä Suomenlinnaa. Mä vaan diggaan siitä paikasta niin. Se on ehdottomasti Hesan paras paikka.

Serkku tuli Oulusta kyläilemään, joten oli taas syytä tehdä kevään ensimmäinen visiitti Suokkiin. Pitihän niitä paikkoja näyttää. Mä en sinänsä tiedä saaren historiaa tai mitään, eikä mua ne tykit ja rauniot niin kamalasti kiinnostakaan. Mutta siellä on semmoinen omanlaisensa rauha (joskin kesäaikaan tietty täynnä turisteja), ja onhan se kiva kun ympärillä on kaikkea vanhaa. Ja se laivamatka tietysti ja. Ne puuttomat kukkulat, aallot, tuuli. Kalliot. Meri. Edes lokit eivät ärsytä, vaikka normaalisti niitä inhoankin. Tänne ne nimittäin kuuluvat, ennemmin kuin Kauppatorille.

Oli siis lakkiaisviikonloppu, ja aivan helvetillisen kylmä. Lähdettiin iltapäivästä kun oltiin saatu syödyksi. Paatissa ei ollut paljoakaan porukkaa. Mitään kännäävää sakkia ei ollenkaan. Nopeasti huomattiin, että pukeutua olisi voinut lämpimämminkin, mutta onneksi sade väistyi sopivasti tieltä.

Käytiin Siwassa ostamassa pari kaljaa ja käppäiltiin sitten Kustaanmiekalle. Mä olen aina halunnut nähdä, miten ne isot matkustajalaivat menevät siitä Kustaanmiekasta, ja että menevätkö ne edes siitä. Serkku ei sitä etukäteen uskonut, ja totta puhuen itsekin sitä hieman epäilin. Särpittiin siinä törmän takana tuulensuojassa lämmintä olutta, ja pian matkustajapatti tulikin näkyviin. Siitä se meni komeasti. Ihmiset kannelta heiluttivat, me vastasimme. Taisi joku porvari sieltä jotain huudellakin.

Käytiin kusella ihan vessassa, käveltiin hieman rantatörmillä ja löysimme kalliolta loistavan paikan. Siihen ei tuullut, ja aurinko oli tullut pilviverhon takaa ja sai kalliot lämmitettyä. Mikäs siinä oli istuskellessa, juotiin olutta ja juteltiin niitä näitä ja katseltiin merta. Serkku taisi digata paikasta myös, kun kertoi tällaisen paikan Oulusta puuttuvan.

Palattiin takaisin satamaan. Lautta lähti justiin, joten menimme vielä panimoravintolaan oluelle. Ravinteli olikin aivan täynnä, joten piti mennä terassin puolelle. Ihan jees.

Palasimme paatilla takaisin. Alkoi olla jo ilta, mutta mitään villejä koulunpäättäjäispileitä ei näkynyt missään. Espakin täysin hiljainen. Missä ne kännäävät teinit olivat? Hietsussa vai?

Pistäydyttiin vielä muutamassa paikassa kaljalla, mm. Tornissa.

Ihan jees lauantai.
2 kommenttia:

  1. Meri vai järvimaisema, MERI ehdottomasti.
    Kerran tullut itekin Tornissa juopoteltua =D

    VastaaPoista
  2. Khyl. Meri on ain meri. Vaikka se säätyypin pilaakin :)

    VastaaPoista