keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

149# Haju

Nyt kun kevät etenee ja lumet alkavat sulaa (dream on!), niin alkaa paskakin haisemaan. Mä en tiedä, tuleeko se haju vaan jostain mätänevistä lehdistä ja ruohosta vai onko tosiaan niin, että se on koirankakka joka hajun aiheuttaa?

Himassa on haissut jo yli viikon aivan järkyttävälle. Semmoiselle metsäpultsarille. Mun naapurikämppähän on kaupungin vuokra-asunto (jos joku ihmettelee miksi vaadin vähemmän kaupungin vuokra-asuntoja kansalle, niin tässä mm. yksi syy), jossa asuu juoppohullu ja työtön ukkeli. Mä veikkaan että sen hygieniataso on romahtanut, ja se kaamea lemu tulee sieltä. Semmoinen pinttyneen lian ja hien ja röökin ja viinanhajun sekoitus. En pääse siitä eroon millään ilmanraikastimilla ja hajusteillakaan, ja vielä on liian vilpoista tuuletella pidempiä aikoja.

Röökinsavun haju vielä menettelee. Tai no, riippuu vähän missä sitä saa haistella. Ja onhan sekin haju pahentunut tässä nyt kun olen röökilakossa ollut, joskin sikarit ja piiput ja vesipiiput tuoksuvat vielä hyvälle. Sitä vastoin sellainen ihminen joka on juuri polttanut haisee karmivalle.

Mun yks kaveri saa raivarin jos joku haisee hielle. Se ei yhtään sulata hienhajua. Muistan kerran kun oltiin bussissa menossa sen kanssa jonnekin ja sisään tuli joku teinijätkä, ja välittömästi bussin täytti sellainen pistävä, sähköinen hienhaju. Kaveri lopetti puhumisen ja tuijotti ikkunasta ärtyneenä. Kun viimein pääsimme ulos bussista, jaksoi hän avautua asiasta pitkään.

Koulussa meillä oli semmonen japsijätkä, joka otti aina tunnin alussa jalat kengistä, ja voi jeesus sitä hajua.

En mäkään hienhajusta pidä. Pierunhaju on ok varsinkin jos oma, mutta joskus mulle tulee liiallisesta pierunhajun haistelemisesta pää kipeäksi. Ehkä siinä on liikaa jotain metaania tms? Jotkut diivailijat väittävät, että hajuvedet yms. tuoksuttimet saavat heissä migreenin. Tällaiset ihmiset jätän omaan arvoonsa. Kyllä pesuaineiden kuuluu olla hajusteellisia.

Mielelläni olen hengittämättä nenän kautta myös, jos joutuu kävelemään läpi jonkin asematunnelin. Näissä kun bruukaa aina lemuamaan kuselle tai oksennukselle. Tai sitten kun keväsin mentiin exän kotipaikkakunnalle ajaen läpi Varsinais-Suomen peltoalueiden. Mä en tiedä mitä sianpaskaa sinne oli kylvetty mutta välillä vaan huomasi kyynelten kohoavan silmiin sen lemun takia.

Yhessä kämpässä kun asustelin, niin siellä alkoi rappukäytävässä haisemaan jumalattoman pahalle. Muutaman päivän kuluttua oli jaettu postilaatikkoihin laput, jossa sanottiin että hajun lähdettä ruvetaan tutkimaan ja jokainen asunto ratsataan läpi. Kun sitten yhtenä päivänä saavuin kotiin, niin haju oli poissa ja lippu puolitangossa.

Entäs sitten teolliset hajut? Desinfiointiaineen, lasolin, tinnerin ja bensiininhajusta en juurikaan pidä. Mä tunnen yhden jonka lempihaju on uudet kirjat, mutta sekään ei saa minussa kiksejä. Sahattu puu on ok.

99% hajuista on pahoja. Tänään olen haistanut oikeastaan vain yhden hyvän hajun, se aromi mikä tulee nokkaan kun avaa kahvipaketin. Mutta muut... en tiedä. Erityisesti ruuhkametrot haisevat kovin kuvottaville. Oikein pahojen hajujen sekamelska. Mitenhän koirat pystyvät elämään moisen hajuaistinsa kanssa?

Mutta, äänestetään nyt tähän loppuun mielestäni pahin haju mitä voi olla. Onko se kissankusi, vai ammoniakki? Voittaja on... *rumpujen pärinää*... paistettu sieni. Paistinpannulla paistettu sieni aiheuttaa minussa suorastaan fyysisiä kuvotuksen ja heikkouden tunnetta, enkä voi sellaisessa paikassa olla (en pysty syömäänkään sieniä). Joten jos minut haluaa joskus karkoittaa, niin unohda hajupommit sun muut kepposet, ja pistä sienipannu tulille.

7 kommenttia:

 1. Hymy levisi korviin jo alkumetreillä, mutta japsijätkän kohdalla repesin ääneen nauramaan eikä se nauru ole loppunut vieläkään. :D

  Huh. No, niin. Siis sienethän ovat (herkku- ja myrkkysieniä lukuunottamatta) ehdottomasti ruokien aatelia. *slurps*

  VastaaPoista
 2. Pesuaineen kuuluu olla hajuton, että ne kaikki ihanat hajuvedet pääsee oikeuksiinsa eikä ihminen lemua vaatteidensa kanssa vain pesuaineelta..

  VastaaPoista
 3. Tulisit meillä käymään ; 5 kissaa ja koira. Niistä yks leikkaamaton kolli...

  VastaaPoista
 4. Nollis: Sienet ovat helvetistä! Jo pienenä inhotti pelata super mariota kun se veteli niitä sieniä koko ajan.

  DS: Pesuaineessa pitää olla haju. Kyllä maailmaan hajua mahtuu.

  Arja: Huh huh!! Eräällä kaverilla on kolme kissaa ja mielestäni sielläkin haiseepi. Melkeen kuin eläintarhassa.

  VastaaPoista
 5. Minun mielestäni paras tuoksu on piparkakkutaikina,tai edes se maustepussi/mausteet jotka taikinaan laitetaan.
  Kaikista hajuista kamalin taas on etenkin kesäkuumalla kauppaan palautettu tyhjä kaljapullo tai tölkki,joka on täynnä tupakannatsoja.Se saa mut melkein oksentamaan.
  Kaupassa käy lähes päivittäin mies,joka haisee niin voimakkaasti partavedelle tai vastaavalle ja joka kerta sen käynnin jälkeen mulla menee nenä tukkoon ja jatkuu iltaan asti.Täällä on myös taksikuski jonka kyytiin kun menee niin koko auto suorastaan lemuaa deodorantille tai partavedelle tms. enkä pysty kunnolla hengittämään reissun aikana.Vähempikin riittäisi!
  Teattereissa ym. etenkin vanhemmat rouvat on kotona lotranneet jonkun hajuveden kanssa tai hiuslakan kanssa siihen malliin,että joskus oon istunut koko esityksen nenä tukossa.
  "Parastahan" on sitten vielä se,että yhtenä vuonna mulla oli kuusi keuhkoputkentulehdusta peräkkäin ja sen vuoksi katosi pitkäksi aikaa hajuaisti.Kaikki mitä vähänkin haistoin haisi vanhalle kahville,eli sellaiselle joka on seissyt pannussa muutaman tunnin.Ei ollut oikein kivaa sekään.Ruuat ja muut ei maistuneet oikein miltään,koska kaikki haisi sille kuvottavalle vanhalle sumpille.Vaiva poistui sitten aikanaan,mutta edelleenkin mulla on ongelmia hajuaistin kanssa.Haistan pahoja hajuja enemmän ja hyviä tuoksuja en.

  VastaaPoista
 6. Talle: Olipa kattava selitys :)

  VastaaPoista
 7. Sienien tuoksu on ihanan aromaattinen. Mutta voin uskoa, etteivät kaikki siitä pidä.

  Kissankusi ja sianpaska ovat kamalia. Ihmiseritteet tulevat seuraavina. Etenkin inhoan sitä tiettyä löyhkää, jonka ihmisen iho, kemia ja hajusteet saavat aikaiseksi. Ällöttävää.

  -stjtr-

  VastaaPoista