maanantai 12. maaliskuuta 2012

148# Lippu

Suomen lippuhan on pitänyt dumata jo monta kertaa, mutta vasta tänään nähdessäni Ruotsin lipun liehumassa lähetystön katolla tuli tämä aihe mieleen.

Muistaakseni Tanska on ensimmäinen valtio, joka on tämän lippu-jutun kehittänyt. Enpä kyllä tiedä aikakautta. Mutta varmaan jotenkin viikinkien aikakauteen tämän sijoittaisin? Metka huomata että vain Pohjoismaissa lienee tämä risti-buumi käytössä.

Mutta Suomen lippu. Siis voiko tylsempää ja mielikuvituksellisempaa maantunnusta ollakaan? Mitä lie lipun suunnittelija kelannut? "Mulla on tässä tällänen valkonen kangas, valinta on vapaa... hmmm... minkäslaisia virityksiä ruottisa on? jaa tämmönen kusenkeltanen risti sinisellä pohjalla. Noh, jospa sitä pääsis helpolla ja vetäis vaan sinisellä tämmösen raksin tähän... kas noin... juuh, ja nyt paskalle."

No, onhan siinä se hyvä puoli, että sen osaa lapsetkin piirtää. Ja tosiaan väriäkään ei liiemmälti tarvitse kuluttaa. Mutta entäs sitten ne muut puolet? Esimerkiksi hyvät?

Kyllä pitäisi jonkinlainen lippu-uudistus saada. Onkohan kukaan uusinut lippujaan viime aikoina? Ehkäpä jotkin venäjän alusmaat, tai sitten nämä uudet valtiot. Mutta onko kukaan tehnyt niin radikaalia päätöstä, että kyllästymiseen vedoten on väkertänyt uuden lipun? Vähän sama juttu kuin kansallisbiisissä, eihän sitäkään uskalleta vaihtaa.

No joo, tässä on mun ehdotukseni uudeksi lipuksi:

Nykysessä Suomen lipussa esiintyvät värit sininen ja valkoinen ilmeisesti symboloivat jotain (luonnon) juttua. Kuten vettä, lunta ja pilviä tms? Vähän niin kuin siinä Jukka Kuoppamäen biisissä. Mun mielestä turha valehtelu voitaisiin jättää, ja käyttää harmaata pohjaväriä, koska yleensähän Suomessa kelit on harmaita.

Sitten toisekseen kun monikulttuuria yritetään ajaa, niin uskonsymboleita voisi nykyisen ristin lisäksi olla muitakin. Näitä Daavidin tähtejä ja puolikuita ja jinggejä ja janggeja ja mitä niitä nyt onkaan.

No sirppi ja vasara ilman muuta, kun kerran sosialistinen valtio ollaan. Samaan aiheeseen liittyen ei tietenkään saa unohtaa tähtirykelmää; näitähän on eurostoliiton tunnuksessa ja Kiinassa ilmeisesti myös.

Jumankeklis, tästähän saa vaikka miten hienon. Mä jo kyhäsin Paintillä koevedoksen, mutta säästelläänpä sitä vielä, ettei kukaan pölli ideaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti