keskiviikko 22. helmikuuta 2012

145# Matkaoppaat

Vaikka mun mielestä Suomi onkin aika perseestä (no miettikääpä nyt toista maata, missä jäättömästä ja lumettomasta lyhyestä ajankohdasta käytetään termiä 'kesä', jossa on porvaripääministeri ja -presidentti ja silti sosialistinen maa, jossa verotus on omaa luokkaansa, jossa elinkautinen vankeusrangaistus tarkoittaa neljän vuoden vankilatuomiota, joka on länsi-Euroopan väkivaltaisin maa, jossa on Euroopan vanhin autokanta, jossa uskotaan ilmastonmuutokseen, jossa jääkiekko on ykkösurheilulaji ja jonne edes Burger King ei suostu tulemaan), niin ihmisissä sinänsä ei ole vikaa. En mä tiedä, ovatko suomalaiset sen parempia kuin muutkaan, mutta diggaan jotenkin vain niin heidän meidän luonteesta. Se ujous, se jäyhyys, se jurous, se humalahakuisuus, se junttius, se tyhmänrehellisyys. Se vain kolahtaa. Johtuu tietysti siitä, että olen kasvanut tällaisten seassa ja ominut siitä kaiken mahdollisen. Pitänyt sitä oletusarvoisesti parhaimpana tai ainakin vertailukohteena.

Parhaiten suomalaisuus korostuu ulkomailla. Jos on ulkomailla ja näkee muita suomalaisia, niin sitä niiden touhua jää kuin vahingossa seuraamaan. Sitä, miten he jonkin tietyn tilanteen selvittävät. Ja jos ei päiväkausiin ole nähnyt muita suomalaisia, niin luohan se hetkellisesti sellaisen nostalgisen tunteen.

Mulla on yksi italialainen kaveri, jonka kanssa käydään toisinaan Tallinnassa ryypiskelemässä. Sen mielestä hienointa on nähdä humalaiset suomalaiset Helsingin päässä terminaallissa, kaikki kännissä kuin käet. Hänen mielestään se jos mikä on suomalaisinta kulttuuria mitä voi olla. Lähteä Tallinnaan ryypiskelemään.

Mä olen iloinen kun telkkarista on tullut uusi kausi Matkaoppaat-sarjaa kehiin. Se kiteyttää kyllä suomalaisista kaiken. Välillä mä ihmettelen, miten niistä saakin niin juntin kuvan aikaiseksi, mutta jos itse olisin siellä matkalaisena pyörimässä, niin varmasti yhtä dorka kuva minustakin heijastuisi. Mutta ohjelma on jotain parhautta! Oppaat, asiakkaat, tilanteet, juontaja, kuvaus... kaikki on vain niin kohdillaan. Vaihdoin jopa puhelimeeni taas Matkaoppaat-tunnusmelodian.

Nythän siinä vaihdettiin paikkaa Turkista Bulgaariaan. Ihan tervetullut uudistus, täytyypä katsella kummassa on enempi junttia porukkaa.

Parin jakson kokemuksella näistä uuden kohteen oppaista suosikkini on Aapo. Se vaikuttaa aluksi vähän reppanalta ja ujolta, mutta jos mä olisin matkatoimiston pomo niin juuri tuollaisen hepun palkkaisin oppaaksi (tietysti sitten naiskauneutta vastapainoksi). Sen saa lähetettyä vaativiinkin tilanteisiin, on ahkera, luotettava ja sellainen, ettei vihaiset asiakkaatkaan kehtaa sille kauaa ryttyillä. Mutta parturiin pojan kyllä pitäisi päästä.

Niin eikä se pulkaariaa puhuva muijakaan huonompi ole. Noh, vielä ei ole tosiaan nähty montaa jaksoa, joten saas nähdä miten asiat muuttuvat.

Mutta mielenkiintoinen sarja. Suosittelen. Neloselta, arkisin klo 19. Ja ei, tämä ei ollut maksettu mainos.

6 kommenttia:

 1. Jee,Matkaoppaat minun lemppari myös :) Kovasti kiinnitin uusissa oppaissa huomiota siihen,että tuntuvat muutamat naispuoliset oppaat kiroilevan paljon jos hommat mättää.
  Aapo on paras!Oli niiin sympatiat sen puolella kun odotti asiakkaita tulevan hotellipäivystykseen ja ketään ei näkynyt.Sitten kun lähtivät pubiryömintään ja poika teki oikein vesikampauksen... Aapo-fan club pystyyn heti!!

  VastaaPoista
 2. Seurataan sarjaa, mut en mä ton ohjelman perusteella Bulgariaan haluais.

  VastaaPoista
 3. Se yks blondi naisopas vähän kyllä tökki... Oli jotenkin niin vääränlainen asenne sillä, noin niin kuin oppaaksi, ja se taisi olla juuri se kiroilija. Mut Aapo on kyl asia ukkeli. Vesikampaus nauratti muakin.

  Mä en Bulgariaan astuis jalallani muutenkaan. En ennen enkä jälkeen tuon ohjelman.

  VastaaPoista
 4. Terhi voittaa ton matkatoimiston"johtajan" mennen tullen. Eihän toi saa mitään aikaiseksi kun venäläiset kiilaa ruokajonossa, tarjoilu ei pelaa allinclusive hotellissa, istuu vaan persiillään ja haukkuu asiakkaat, että ne muka valittaa kaikesta....

  Meitä on moneksi ja hyvä niin. Maailma olis tylsä ilman yhtä junttia jokaisessa kanootissa...

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Totta kyllä, että Terhi piti lankoja hallussaan eikä sen silmille hypitty ollenkaan. Tuo nykyinen pomo näyttää aika lailla juopolta - homouden lisäksi toki :D

  VastaaPoista
 6. Aapo oli rautaa! Nauroin kyllä ihan simona ku Aapolla meni kuntoiluhommiksi, ei tullu autoa! Tuntu vähä siltä että oli käyny tuotantoryhmän mieliksi kysymässä. Aapon pitäs saaha enemmän aikaa ruudussa, ei niitä muita jaksa katella, eikä kehtaa kuunnella!

  VastaaPoista