perjantai 10. helmikuuta 2012

138# Rahatalous

Wahlroos oli nappassut taas hieman osinkoja tässä taannoin, yli 14 000 000 €:lla. Suomalaiseen tyypilliseen tapaan Iltasanomien kommenttiosio oli täyttynyt katkerista viesteistä. Ei auta puolustelut, vaikka ukkohan maksaa tuostakin summasta miljoonaverot.

Mä kun olen moisen kateuden yläpuolella, niin voin aidosti iloita että joillakin menee hyvin. Wahlroosin tulot eivät vaikuta minuun suorasti juuri millään tavalla. Ei, vaikka hän tienaisi 14 € tai että hän tienaisi 140 000 000 €. Elämäni ei siitä muutu. Toisin kuin sitten näiden marxilaisten takia. Alkuviikosta pukkasi meinaan 5424€:n perintöverolappu himaan. Että nyt pitäisi tämän verran maksaa tällä kertaa. Mä ihmettelen kauhiast semmost, kun maksan vuodessa enemmän veroja mitä tienaan (perintö ei tullut rahassa). Eikö joku ole silloin vituillaan? Ja pahasti? Että millasessa valtiossa pitää ottaa lainaa, jotta voi maksaa veronsa, koska tulot eivät siihen riitä? Koska tuon 5424€:n eteen joutuu ainakin meikäläinen ahertamaan duunissa taas helevetin monta pitkää viikkoa kuukautta. Se vetää mielen katkeraksi.

Mä tiedän, että suurin osa kansalaisistamme on kallistunut vasemmalle. Se on pitkällisen aivopesun tulos. Ja onhan siitä sisällissotakin saatu aikaiseksi, mutta porvarin perkeleet menivät senkin voittamaan. Ja näin jälkiviisasteluna, olisiko joku toivonut todella, että punaiset olisivat voittaneet? Vastaus on kyllä. Mahtaisi meillä olla nykyään sitten varsinainen parhaitenvointivaltio.

Kreikka haluaa 130 000 000 000 euroansa ja pian. EU oli suuttunut niin, että päättivät lykätä lahjoitustaan muutamalla päivällä. Sillä lailla. Noh, onneksi meillä on nyt tehty kuntauudistukset ja armeijanlakkautukset sun muut, niin rahaa on! Ja ainahan voidaan hei verotusta nostaa ja keksiä uusia.

Uskon, että politiikot haluavat luoda utopian ja poistaa köyhyyden ja kurjuuden. Ainakin heidän pitäisi ajatella näin. Oli kyseessä sitten porvari tai kommari. Mutta ihan metsässähän he ovat. Porvarit ovat tosin sentään ymmärtäneet, ettei utopiaa luoda verotuksella.

Sanoma siis tälle postaukselle mitä en onnistunut sanomaan:

Minua ei harmita, etten ole 5424€ rikkaampi. Mutta minua harmittaa, että olen 5424€ köyhempi.

3 kommenttia:

  1. Koska tuo perintövero pitää maksaa? Järkyttävä summa noin yhtäkkiseltään.

    VastaaPoista
  2. Eka erä oli erääntyvä muistaakseni parin kuukauden päästä ja toinen neljän kuukauden.

    VastaaPoista
  3. Paska homma tosiaan tuollainen vero :/

    VastaaPoista