sunnuntai 5. helmikuuta 2012

137# Riitely

Ei, en ole riidellyt Pp:n kanssa, mutta postataan nyt tämmöisestäkin aiheesta.

Välillähän hommat menee ristiin, kun tarpeeksi kauan pyörii samoissa porukoissa. Se on sinnällänsä normaalia. Tulee risa, kuten muori-vainaa taaplasi sanoa.

Joskus syynä on vaan naurettava erimielisyys, joka on otollinen huonossa humalassa. Näitä voi naureskella sitten jälkeenpäin. Lehdistähän saapi lueskella kun joiden porukoiden sanallinen valmius ei ole riittävällä tasolla, niin sitten kaivetaan nyrkit ja puukot avuksi. Ei sellaista meidän piireissä.

Naisia ei kannata suututtaa, sen on elämä opettanut. Oli kysymys sitten tyttöystävästä tai äidistä tai kollegasta. Ennemmin kannattaa purra hammasta ja pusertaa nyrkkiä taskussa ;D Koska naisten kanssa riidellessä ei voi kuin hävitä. Joten siinä mielessä kannattaa jättää riitely suoraan välistä.

Yksi työkaveri suuttui minulle ja eräälle toiselle kollegalleni tässä edellisviikolla. Tilanteesta, jossa meidän olisi pitänyt suuttua hänelle, kun meni tekemään niin törkeän oharin. Mikä ärsyttävintä, hänen riitelytaktiikkansa on mykkäkoulu. Voi jumalauta että se on vittumaista. Kuusi päivää hän jaksoi sitä!  Uskomatonta!!

Mulla on toinenkin kaveri joka on samanlainen kuin suuttuu. Sekin jaksaa sitä mykkäriä päiväkausia... Se on hajoittava tapa riidellä, ja miettii kyllä pitkään viitsiikö enää toiste suututtaa, mutta se on niin epäreilua. Eikö se mykkäri hajoita sitä riitelijää itseään???

Mun mielestä pitäisi antaa riidoille joku enimmäispituus, minkä ajan ollaan vihaisia. Esimerkiksi julkipiereskelystä voisi rapsahtaa 10 minuuttia mykkäriä, ryyppyillan venähtämisestä pari tuntia jne. Tai sitten vaan joku pieni huuto- ja kiroilukohtaus. Ehkä karskeimmissa tapauksissa voisi hajoittaa jopa jonkun halvan astian. Mutta that's it. Elämä jatkuu.

3 kommenttia:

 1. Mykkäkoulun pituus on suunniteltava niin, että töpeksineen osapuolen ei koskaan ikinä tee enää mieli suorittaa rikettä uudelleen. 10 min mykkärin hoitaisit menemällä vessaan lukemaan lehtiä 10 minuutiksi. Sitten menisit uudestaan julkipieremään, koska rauhallinen lehdenluku oli vielä kesken, ja tarvitaan toiset 10 min.

  VastaaPoista
 2. Minun exäni teki semmoisen tempun,että yhtenä aamuna ei vaan puhunut mulle yhtään mitään ja lopulta lukitsi itsensä kylpyhuoneeseen loppupäiväksi... Tilanne oli aika pelottavakin,koska pelkäsin hänen hautovan siellä itsaria tms.Samainen heppu tilasi lipun Gary Mooren Pori Jazz-konserttiin,pakkasi reppunsa ja lähti junalle.Porissa oli häntä junalla vastassa tuttavaperheemme,mies vaan ei saapunut koskaan.Itse olin mielissäni saadessani ukosta rauhan viikonlopuksi ja olin hankkinut itselleni herkkuja ja vuokraleffoja illaksi.Se vaan meni pieleen,koska exäni saapui samana päivänä reppuineen takaisin kotiin ja kiukutteli mulle koko seuraavan viikon mykkäköulua pitäen...
  Koska kyseessä on siis EXäni,tässä vaiheessa voi myös sanoa että kun heitin ukon pihalla lopulta asunnostani,löytyi vaatekaapistaan lunastamaton Lippupalvelun lähetys "Gary Moore Porissa".Tässä mysteeriä kerrakseen,kukaan kun ei tiedä mitä meni pieleen!:D
  Muistan että äiti piti aina mykkäkoulua kun isä oli töpeksinyt.Lapsena sitä touhua sivusta seurasin ja ihmettelin moista.Myönnettävä on,että olen itsekin mykkistä pitänyt ja ei se ole itsellekään helppoa.Toisen exäni kanssa taas tuli huudettua ja paiskottua lautasiakin.

  VastaaPoista
 3. Kokemusta on jatkuvasta nalkutuksesta mykkäkouluun ja väkivaltaan, kukaan ei oo vielä osannut pistää mulle sanallisesti kampoihin. Toi nalkuttaja oli siis mun äiti, se jaksoi jauhaa yhä uudestaan ja uudestaan 30vee vanhoja juttuja, niitä nyt ei ollut yhtään kiva kuunnella.
  Väkivaltaan turvautuvassa ihmisessä on jotain vialla.
  Mykkäkoulua on niin helppo pitää, senkus vain olet hiljaa ja yhtään ongelmakohtaa ei tartte käsitellä, not nice, mut ei sitä toista ihmistä voi muuttaa, ei vain voi :(
  Kaikki suhteet / ihmiset on erilaisia, ei sitä voi neuvoa miten muiden pitäisi elää/riidellä, tai harva niitä neuvoja noudattanee.

  VastaaPoista