keskiviikko 1. helmikuuta 2012

135# Presidentti, osa 3

Koko toi vaalihomma tulee niin korvista ulos. Kaikkialla on vaan puhetta pressanvaaleista. En muista, onko aikaisemmin ollut tällaista? Ei kai? Muistelen, että olen vain käynyt jotakuta äänestämässä ilman sen tarkempaa hypetystä. Nyt kaikki facebookit sun muut on täynnä sitä samaa jargonia.

Noh, äänestyspäätös on ainakin ollut helppo tehdä loppupeleissä. Silti mä ihmettelen, miten niin monet ovat eri mieltä kanssani. Miksi joku haluaa, että maamme talouden kasvua pitää hillitä (eikö se ole tarpeeksi perseellään jo muutenkin?) ja rajoittaa. Mikä on negatiivinen kasvu? Ja jos joku haluaakin talouskasvun kääntyvän laskuun niin miksi 36% kansalaisista on samaa mieltä? Onko Kreikan tilanne nyt sitten hyvä kun on talous kuralla? Mitä kivaa on lamassa ja työttömyydessä? Eikös se niin saavuteta ihan itsestään, halusi sitä tai ei? Mutta ennen kaikkea, mikä se itse syy on, että talouden kasvua halutaan rajata? Kyllä se vaan niin on, että taloudellisesti hyvin pyyhkivissä maissa ovat ne onnellisimmat ihmisetkin. Äidilleni tätä ei voi kertoa, koska hänen mielestään vain länsimaalainen ajattelee näin, kulttuurilleen tyypillisesti. Mutta kukoistaako joku onnellisuusindeksi sitten maissa tyyliin Pohjois-Korea tai Somalia, vaikka Suomeen verrattuna?

Toinen on tämä tasa-arvojuttu. Minusta on absurdia, että tasa-arvo saavutetaan epätasa-arvottamalla asioita, niin kuin tämä toinen ehdokas haluaisi. Muistelen jostain kuulleeni aikoinaan vertauksen, että jos tasa-arvo olisi vaikkapa sadan metrin juoksumatka, niin eikö silloin kaikkien kilpailijoiden kuuluisi juosta sama matka? Eikä niin, että tultaisiin samaan aikaan maaliin, jolloin toiset juoksisivat vain 50 metriä, toiset satasen ja jotkut 200m? Ja tätä epätasa-arvon haluajaa kutsutaan arvojohtajaksi? Miksi arvoille tarvitaan johtaja? Eikö ne ole jokaisen henkilökohtainen asia, vai tarvitsemmeko ulkopuolisen määrittäjän joka kertoo mitä pitää asioista ajatella?

Sitten on vielä ärsytyksen aihe tämä "mielipide on toissijainen, presidentillä kun ei ole minkäänlaista vaikutusvaltaa talousasioihin". Tai vaikutusvaltaa mihinkään. Noh, tottahan se tietysti on. Viimeksi pytingissä käydessäni tämä pian väistyvä koko kansan pomo jakoi lasten piirrustuskilpailun palkintoja. Mutta jos näitä väittelyjä tai mielipiteen selvittämisiä ei olisi eikä niihin voisi tarrautua niin miten kummassa sitä valintansa presidentin suhteen tekisikään?

Äh, heikkotasoiseksi paskanjauhamiseksihan se meni tämäkin postaus. Ja ehkä jopa loanheitoksi. Mutta se johtuu siitä että kummassakaan presidentissä ei ole mitään poikkeuksellisen hyvää, mutta toisessa ehdokkaassa on enemmän huonoa kuin toisessa. Ja ennen kaikkea, sen toisen ehdokkaan kannattajat ärsyttää mua ihan suunnattomasti. Mutta, lupaan täten, että tämä oli viimeinen postaus aiheesta. Äänestäkää ketä haluatte ja jätetään asia siihen. Toivon, että viikon päästä tämä juttu on ohi niin kuin viimekeväinen Suomen jääkiekon maailmanmestaruus. Ja sitten voi palata taas arkipäivän pohdintaan siitä, kumman valitsisi mieluummin, kusi- vai paskahädän pidättämisen.

5 kommenttia:

  1. :DD Prkele !! Meinasin tukehtua pullaan, kun repesin nauramaan ! Varotat jatkossa, onko selvä.

    VastaaPoista
  2. Mä en kyllä tiedä mikä nauratti joten en ota vastuuta tukehtumiskuolemista :)

    VastaaPoista
  3. Mikä siinä onkin et noi vastapuolen kannattajat ärsyttää eniten ?

    VastaaPoista
  4. Hah,minuakin ärsyttää vastapuolen kannattajat :)
    Nyt on kyllä pressanvaalikiintiö täynnä mullakin.Mitään muuta ei tosiaan ole hehkutettun kuin niitä ja kovia pakkasia.Ei ne pakkaset siitä mihinkään muutu että niitä jokainen mainostaa facebookissa ja joka toinen asiakas kommentoi kassalla "Ompas kovat pakkaset".Mulla ei oo enää tuohon muuta vastausta kuin "Niin",kun sen saman päivän aikanakin sen 50 kertaa kuulee ja samassa muodossa.
    Ehkä eniten mua ärsyttää näissä vaaleissa se,että jokaiselle pitää erikseen perustella miksi äänesti niin kuin äänesti.Ei se ole ennenkään ihmisiä kiinnostanut ketä olen äänestänyt ja etenkään miksi olen äänestänyt,mikä siinä nyt on sitten niin saatanan kiinnostavaa?? Jokainen äänestää niinkuin omasta mielestään parhaaksi näkee tai sitten vain taktikoiden niinkuin kuulemma miehenikin teki,ja se siitä.En mä ole tuolla kylillä Niinistön kannattajilta tentannut miksi Sauli enkä Haavistoa äänestäneiltäkään kysellyt että miksi??Se on niin kuin se on ja se siitä.Aiemmin ei tosiaan tällaista ole ollut,vai enkä vaan muista??..
    Onneksi voittaja selviää pian ja loppuu se spekulointi ja muu.Sitten onkin jo kunnallisvaalit syksyllä ja sepäs se vasta kiinnostaakin taas...

    VastaaPoista
  5. Minä äänestän toisen puolesta, en toista vastaan. Molemmissa on hyviä ja huonoja puolia, kummat sitten painaa vaakakupissa enemmän? Molemmilla esim. väärä puolue takanaan. Siis minun mielestä - puoluesidonnaiset olkoot toista mieltä, ja ovatkin.
    Lehdistö kalluppeineen ärsyttää eniten. Tai tarkemmin ottaen lehdistö yleensäkin. Ennen ajattelin, että toimittajat on fiksuja ja viisaita ihmisiä, nykyään ne lähinnä ärsyttää. Olenkin alkanut boikotoida sekä lehtien lukemista että ajankohtaisohjelmien seuraamista. Kohta en tiedä missä maailma menee, ja se on varmasti helpottavaa. Poistuu moni turha murhe ja ahdistus mielestä, ja voin keskittyä olennaiseen.

    VastaaPoista