torstai 26. tammikuuta 2012

132# Ruuhkamaksu

Eipä ole kauaa kulunut Yleverosta, kun jo seuraavaa maksua kaavaillaan. Ruuhkamaksu. Sellainenhan on käytössä muuallakin maailmassa, ja kätevästi on saatu nyhdettyä rahaa taas valtion pohjattomaan kassaan. Ja ei epäilystäkään, etteikö se Suomeenkin tule, tänne verojen paratiisiin.

Asiaa on siis ehdotettu, mutta kun aihetta tutkii enemmälti niin huomaakin, että siihen on jo kellonajatkin lyöty lukkoon, koska ruuhkamaksua peritään. Luultavasti metodi on mietitty jo myös, sekä hinnat. Meneekö maksu ajettujen kilometrien mukaan vai onko sitten ihan tullinkopit teiden varsilla. Saapa nähdä. Oli niin tai näin, niin varmaa maksun tulemisen lisäksi on se, että se nousee vuosi vuodelta ja kellonajat ovat kohta 24h voimassa.

Mutta kyllähän nyt Suomen täytyy maailma pelastaa. Kun on se ilmastonmuutos ja kaikkea. Kysykää vaikka näiltä Haaviston porukoilta. Sillähän ei ole mitään väliä, vaikka päästösäästö on yhtä tyhjän kanssa; todennäköisesti Intiassa lisääntyvien vauvojen piereskely kuormittaa maapalloa viikossa yhtä paljon kuin Hesassa säästetään pakokaasuissa vuodessa.

Jokin ehdotti maaseudulle ruuhkattomuusmaksua. Enemmän ideaa siinä olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti