maanantai 23. tammikuuta 2012

129# Presidentti, osa 2

Kai mun täytyy kans kommentoida eilisiä vaaleja hiukan.

Kävin kymmenen jälkeen äänestämässä paikallisessa koulussa. Edelläni oli vain kaksi äänestäjää, joten ei tarvinnut paljoa jonotella, toisin kuin esmes eduskuntavaaleissa.

Illalla sitten telkkari pauhasi tuloksia, ja sivusilmällä seurasin Hesarin sivuilta tilanteen etenemistä managerin peluun ohella. Hommahan meni just niin ku mää ajattelinkin; Haavisto jyräsi kakkoseksi, joten ei tullut turhaan häntä äänestettyä. Väyrysen vitutus oli kyllä lähes käsinkosketeltavaa. Saatikka Lipposen; oikein nauratti kun kehuttiin hyvää ehdokasta ja onnistunutta kamppanjaa, ja äänivyöry oli 6%:n luokkaa. Miksei voinut sanoa, että meni perseelleen tää homma, eikä pelkästään tämä presidenttijuttu vaan tässä on nyt pidemmän aikaa ryssitty asioita? Ei olisi ollut liioiteltua kannatusjoukkojenkin kääntää vaan kylmästi selät ja saatella epäonnistuja mädillä tomaateilla ulos loskapyryyn?

Joka tapauksessa, nyt sitten äänestämään Niinistöä. Ukko on jahkailija ja muutenkin herättää minussa vähän epäluuloa, mutta onhan se nyt parempi kuin joku haaviauki-tyyppi. Onneksi Niinistön tilanne on siinä mielessä helpompi, ettei hänen tarvitse kalastaa kuin 13% rannalle jääneiden äänestäjien äänistä. Ja toivottavasti näitä takinkääntäjiä on muitakin minun lisäkseni.

Sitä mä vaan ihmettelen, että miten se Haavisto oikein tokalle kierrokselle pääsi. No jaa, onhan kansa äänestänyt Halosenkin kahdelle kaudelle presidentiksi, joten sinänsä ei yllätä (ja vaalien suurin voittohan siinä on, että tämä Halos-kakku on nyt lusittu).

Mut Haavisto?! Eihän jätkällä ole minkäännäköistä koulutusta eikä ammattia ja työkokemus on olematon. Puolisollakin oli kahnauksia poliisin kanssa. Koska kaikille Presidentin kansliassa työskenteleville tehdään turvallisuustarkastus, niin miten on mahdollista että kyseinen puoliso läpäisisi sen? Ai niin mutta mä unohdin, lakihan ei olekkaan kaikille sama.

No mutta joka tapauksessa, toivotaan että enemmistön ajukopissa olisi nyt sen verran hippuriikkinen järkeä että valittaisiin maahan oikea presidentti.

Eli Niinistöä odotellessa.

6 kommenttia:

 1. Siis ymmärsinkö nyt oikein, että ekalla kierroksella äänestit Haavistoa mutta tokalla kierroksella vaihdat mieltäsi?! En nyt kyllä yhtään käsittänyt miksi äänestit häntä ekalla kierroksella, jos mielipiteesi on tuo...

  VastaaPoista
 2. Zimi selkeesti hakee jännitystä elämään ja kokeilee rajojaan valitsemalla eri ehdokkaita! Elämä risaseks! ;) Ja totta, Nipe ressaks!

  VastaaPoista
 3. Annika ; mun mies teki samoin, pelkäs Väyrysen olevan kovempi vastus tokalla kieroksella.
  Mulla ei mitään homoja vastaan ole, mut vihreitä vastaan kyllä.

  VastaaPoista
 4. Ei mullakaan ole mitään homoja vastaan - kunhan ei ole presidenttinä. :)

  VastaaPoista
 5. Siis mä en ole vaihtanut mielipidettäni, en vaan ekalla kierroksella äänestänyt Niinistöä taktiikkasyistä. Koska kuulun ns. enemmistöväestöön, niin miksi vitussa mä äänestäisin ihmistä joka ajaa vähemmistöjen etuja ja huonontaa omaani ns. positiivisella syrjinnällä? Toisekseen mä en voi sietää Vihreitä, enkä niille sitä iloa suo, että olisi viherukko pressana. Homoudesta taas... jos Niinistö olisi hinttapuli niin se olisi täydellistä :D

  VastaaPoista
 6. Mulla yksi syistä äänestää Haavistoa ekalla kierroksella oli se,että yritin eliminoida sen että Väyrynen ei ainakaan pääse jatkoon.Inhokkipoliitikkoni nro 1.Nyt on kaksi hyvöö ehdokasta jatkossa ja edelleen aion äänestää Haavistoa,syyt ovat vaihtuneet.

  VastaaPoista