perjantai 13. tammikuuta 2012

124# Saikku

Mitä Ruotsi edellä, sitä idiootti perässä. Eilen nimittäin puhutti sellainen työmaailman juttu, että työnantajat haluaisivat ensimmäisen sairaslomapäivän palkattomaksi. Ruotsissakin on silleen, ja siellä saatu lintsarit kuriin, kun ei enää rokulipäiviä voi pitää.

Uskon kyllä että Suomessakin työnantajat ottavat tämän uutisen ilolla vastaan. Ja varmaan aletaan heti tuottamaan asiaa käytännössäkin.

Ja monet vielä hyväksyvät tämän, kun luin Iltasanomien keskustelupalstaa.

Miksei samantien palauteta työviikkoa kuusipäiväiseksi?

Ei saatana. Jos tuollainen menee läpi, niin mää ryhdyn työttömäksi ja kommunistiksi.

Ymmärrän kyllä että joitakuita voi vituttaa kun sama tyyppi lintsaa viikosta toiseen aina maanantait, ja he joutuvat tekemään näiden krapulasankarien duunit. Mutta mä en ollut viime vuonna päivääkään saikulla. Jos nyt olisin yhden päivän kipeä, niin mielestäni on kohtuutonta että se laitetaan omaan piikkiin. Eli vaikka olisi kuinka kipeä, niin duuniinhan sen on mentävä, tai muuten joutuu kerjuulle.

Me ei voida olla edes omalla ilmoituksella pois 1-3 päivää, kuten niin monessa muussa paikassa. Saikkulappu tarvitaan heti. Ja kun käy ulkoistetulla työterveyslääkärillä, niin sieltä ei saa kuin aina yhden päivän kerrallaan saikkua, vaikka olisi miten kipeä. Koska jos annettaisiin liikaa saikkua, niin yritys ei jatkaisi enää seuraavalla kerralla työterveyslääkäri-diiliään. Kätevää. Niinpä monesti kuumeinen ja flunssainen potilas tulee heti seuraavana päivänä duuniin tartuttamaan muut. Ja se yhden päivän saikkukin menee sitten omaan piikkiin.

Ahneella on paskainen loppu, sanotaan. Mä sanoisin, että vittuilulla on paskainen loppu. 

8 kommenttia:

 1. Jaahas, musta toi olis loistava ehdotus, syystä etten ole ikinä ollut töissä paikassa, joka olis maksanut mun KAIKKI sairastelupäivät. JOS olisin töissä, voisin olla mieluusti joskus päivän pois töistä...
  En mäkään ollut kauppavuosinani ( 7v ) kertaakaan pois sairauden takia, mut kerran en päässyt töihin, kun auto vatrastettiin -> kirjallinen varoitus.
  Enkä kertaakaan kieltäytynyt töistä kioskivuosinani ( 6,5v ), mut ei ne mua mitallilla palkinneet, PÖH !

  VastaaPoista
 2. Toi päiväys on päin peetä, nyt on 14.1 ja kello 9.13.

  VastaaPoista
 3. No jos tarvitaan lääkärintodistus heti ensimmäisestä tunnista jonka aikoo olla kipeänä, niin miksi vitussa se ei riitä? Luulevatko ne (työnantajat) silti, että on jonkinlainen vedätys, vai onko se vain sitä ettei haluta maksaa kun ei töitäkään tehdä? Kyllä mun mielestä pitää olla jonkinlainen luottamus työnantajan ja työntekijöiden välillä. Ei siitä saatana muuten mitään tule. Jos joku vedättää, niin sitten seurantaan sellainen kaveri. Mutta että kaikkia rehellisiäkin rangaistaan niin ei ole hyvä juttu tuo. Jos halutaan jenkkityyliin että sairastetaan omalla vastuulla, niin sitten kyllä verot vittuun myös!

  VastaaPoista
 4. Eikö siinä tutkimuksessa todettu, että sairaspoissaolot väheni tolla systeemillä.
  Mun tapauksessa sairastelutapaukset kyl lisääntyisi, kun olen tähänkin asti sairastellut omaan piikkiin, omannut siis huonot työnantajat.
  Mut jos asiaa ajattelee toiselta kantilta ; olet 39 asteen kuumeessa + muut sairausjutut siihen päälle, pitääkö lääkäriin mennä heti silloin ekana päivänä, vai voiko lääkäri kirjoittaa saikkua takautuvasti ?

  VastaaPoista
 5. Tietysti vähenee sairauspoissaolot, kun raahautuu puolikuolleena töihin! Mut onko työteho sitten hyvä, ja mites sit kun sairastuttaa muitakin? Ja meillä pitää mennä lääkäriin heti, vaikka olisi sydänkohtaus. Omalla ilmoituksella ei olla duunista pois, eikä takautuvasti voi mitään saikkuja kirjotella. Kiinassakin paremmat työolot saakeli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä saa olla omalla todistuksella pois 3 päivää. Eikö sitten olisi parempi, että vaadittaisiin vaan heti terkkarin tai lääkärin todistus, jos on päivänkin poissa. Senhän tuo vaan aiheuttaa, että ihmiset menee kipeänä töihin muita tartuttamaan.

   Veljen vaimon työpaikalla sai ennen olla omalla todistuksella pois, mutta sitten niillä siirryttiin käytäntöön, että vaaditaan sairastodistus yhdestäkin päivästä, niin joidenkin ihmisten "sairastelut" vähenivät kummasti. Se on helppo ilmoittaa töihin, että on kuumetta ja kurkku kipeä, jos ei tartte todistaa sitä mitenkään.

   Poista
  2. Tuli vielä mieleen, että meillä oli yks henkilö töissä, jolla oli jatkuvasti jotain vikaa palkkapäivänä. Päänsärkyä tai muuta vastaavaa. Sillä oli aina rahat loppu ennen palkkapäivää ja se odotti palkkapäivää kuin kuuta nousevaa. Arvaas vaan vituttiko työkavereita tuo sen touhu.

   Poista