torstai 12. tammikuuta 2012

123# Guggenheim

Kai se on minunkin muutama sana asiasta raapustettava, kun juttu nyt on kerran tapetilla.

Siis aivan loistava homma saada Guggenheim tänne. Eipä sillä että mä missään näyttelyissä kävisin mitenkään ahkerasti. Olen mä joskus ollut Ateneumissa ja Kiasmassa, mutta siihen se sitten melkein jääkin.

Mutta imagon kannalta se on Hesalle oiva piristysruiske. Tuskinpa se turistien matkustuspäätöksiin vaikuttaa - paitsi kyllä porukatkin meni Bilbaoon pelkästään sen Guggenheimin vuoksi! - mutta tuo se lisäarvoa.

No eniten asiassa vissiin aiheuttaa närää maksupolitiikka; jotkut kommunistipärtsärit tietysti haluaisivat, että rahat kaadettaisiin köyhille, siihen pohjattomaan kaivoon. Eikä missään nimessä niin, että joku tukien ulkopuolella oleva pääsisi edes joskus nauttimaan maksamistaan verorahoista.

En mäkään halua, että mitään veroprosenttia sen vuoksi nostetaan, mutta jos rahat otetaan esimerkiksi lapsiperheiltä ja eläkeläisiltä niin sehän on ihan hyvä juttu. Nillähän on siellä museossa aikaa käydäkin, ja etuudet muutenkin sitä luokkaa että ihan tasapuolista jos heitäkin joskus rokotettaisiin.

Joten ei muuta kuin tervetuloa vaan Guggenheimille!

2 kommenttia: