maanantai 9. tammikuuta 2012

120# Lumi

Voi vitun vitun vittu miten mä vihaan talvea.

Tai siis, lunta ja pakkasta, korjaan. Sitä on taas viimeiset pari päivää ripotellut ja pakkanen on noussut lukemiin, että joutuu käyttämään pipoa ja pitkiä kalsareita. Näpit ovat jäässä kun joutuu kantamaan kauppakassia (tietysti paljain käsin, koska isä on opettanut että hanskat ovat gay). Auto on jäässä ja huurteessa. Kengät hörppäävät lunta, sukat kastuvat, ja semmonen kinos tulee aina kenkien mukana sisään vaikka kuinka ovella kopsuttelisi. Aurat melskaavat aamuyöllä, ja siloittavat lumen sellaiseksi liukkaaksi levyksi, että koko ajan meinaa olla perseellään. Ja se pelko kaatumisesta koska liukastuu ja käsi poikki napsahtaa. Ja joutuu kävelemään silleen jännittämällä.

Sisälläkin on jääkylmä.

Sitten vielä lehdissä provotaan, miten pakkaskeleistä ja lumesta "saadaan nauttia" ainakin tämä viikko, ennen kuin hetkellisesti lämpeää ja saadaan loskaa, ja sitten uudestaan pakastuvan sään myötä myös jäätä. Jippii!! Ei lumesta oikeasti nauti kuin jokin lapsi tai vähämielinen. Normaali kansalainen ei nauti talvikeleistä sen enempää kuin vaikkapa juutalainen kaasulaskun alenemisesta tai äh... olkoot vulgaarit vertauskuvat, ettei mene vihapuheeksi.

Joka tapauksessa, muualla maailmassa eli ns. normaalissa maissa ei tarvitse mennä duuniin jos sataa lunta. Koska tasavertaisuuslaki ja kehitys yltää tänne saakka, että saadaan samat säädökset jotka muualla ovat itsestään selvyyksiä?

Mä en tajua mitä pahaa Suomen kansa on tehnyt ansaitakseen tällaiset talvet? Noh, jos ajatellaan posetiivisesti, niin onneksi sitä skeidaa tuli nyt vasta. Paskimmassa tapauksessahan lumi olisi voinut jo sataa marraskuussa kuten aikaisempinakin vuosina. Nyt päästään toivottavasti kahdella talvikuukaudella vähemmän.

Kuten olen varmaan aiemminkin maininnut, niin sitten kun minusta tulee valtakunnankansleri, niin asennan katulamppuihin lämmittimet, jotka puhaltavat kuumaa ilmaa lämmittäen ulkotilan +30 asteiseksi kesät talvet. Pari ydinvoimalaahan siihen varmaan tarvitsee, mutta riittääpä ihmisillä töitäkin. Mutta sitä odotellessa, ei kai auta kuin purra hammasta. Tai vaihtoehtona muuttaa esimerkiksi Austraaliaan, jossa ihmiset ovat saaneet nauttia viime viikolla neljänkymmenen asteen helteistä. Semmoinen kelpaisi meille suomalaisillekin.

1 kommentti:

  1. Jälleen kerran samaa mieltä, lumi on syvältä ja pakkanen vielä syvemmältä !

    AINA, kun juttelee jonkun kanssa talvesta niin miten kaikki voi tykätä, että olis lunta ja sellaset -5 pakkasta, YÖÖÖÖK !!!

    Sun lisäksi en tunne ketään muuta, kuka pitäis plussakeleistä talvella & mustasta talvesta, mihin kummaan sitä lunta tarvitaan ???

    Mä niin vihaan talvea, jos sellaisesta tarvii kärsiä, eikö se vois olla yhtä lyhyt kuin Suomen kesä eikä 7kk pitkä ?

    VastaaPoista