keskiviikko 4. tammikuuta 2012

117# Tipattomuus

Tammikuu on sitten pyörähtänyt käyntiin jälleen tipattomuuden merkeissä. Jesh, tätä kirjoittaessa jo kolme päivää menestyksekkäästi kulunut!

Viime vuonna vietin niin ikään tipatonta. Sitä edellisenä en viitsinyt edes yrittää, kun olin luvannut mennä risteilylle loppiaisena. Silloin ei kieltäydytä alkoholista. Sitä edellisenä vuotena taisin olla reilut kolme viikkoa tipattomalla, mutta sitten tuli isot synttäribileet ja tapasin tuttuja pitkästä aikaa. Silloin ei kieltäydytä alkoholista. Onhan näitä tekosyitä.

Nytkin olisi synttäribileet loppiaisena, mutta joudun ne valitettavasti tämän typerän tipattomuuden takia skippaamaan. Olin meinaan luvannut kokeilla tipatonta ennen synttärikutsua :) Isä on opettanut, että aina pitäisi mennä juhliin jos on kerran kutsuttu, tai muuten se otetaan vittuiluna. Ja kyllähän se näin on. Sama kun jättäisi vessanpytystä paskaviirunsa pesemättä, on se aina tietynlainen haistatus seuraavalle kävijälle.

Tällä hetkellä tipattomassa ajanjaksossa on vituttanut eniten muiden suhtautuminen asiaan. Kaverit ja isäkin pyörittelevät silmiään, eihän tuollaisessa itsensä kiusaamisessa ole mitään järkeä. He postailevat lehdistä linkkejä, missä sanotaan, että tipattoman tammikuun pitäminen on jopa vaarallista :D Sure. Kyllähän se alkoholi on elimistölle välttämätöntä ja elintärkeää suorastaan. Niinkuin ravinto ja hengitysilma. Tai sitten toinen väite, että eihän se kuukauden tipattomuus mitään auta. Pyh. Ensinnäkin kyllä maksa paranee pienistä vaurioista suht nopeasti. Toisekseen, ei sitä tipatonta maksan parantamisen vuoksi vietetäkään. Vaan pääasiaksi siksi, että pystyy todistamaan itselleen - ja muille - että voi olla halutessaan kuukauden ryyppäämättä. Koska kyllähän asia on niin, että se joka ei siihen pysty niin juopoksi häntä voi hyvästä syystä tituleerata.

Ja sitten toiseen ääripäähän. Eniten vituttaa sellaiset tyypit, jotka keskustelupalstoilla ja facebook-ryhmissä hehkuttavat, että tipaton tammikuu jatkuu huikattomalla helmikuulla. Tai että koko vuosihan on tipaton, kuten on ollut viimeiset 50 vuottakin (50-vuotiaan sanomana). Mä en edes tiedä mitä sanoa tällaisista alkuidiooteista. Ehkäpä sitten niin, että suosittelen menemään jonnekin raivoraittiiden tosikkojen ryhmiin ennemmin kuin tulla pilaamaan kunnollisten alkoholia nauttivien normaali-ihmisten mielialoja fundamentalistisilla paatoksillaan.

5 kommenttia:

 1. Tanakka aamen tälle. Yllättävän helposti ovat nämä kolme raitista vuorokautta kyllä menneet.

  VastaaPoista
 2. Tipatonta voi viettää milloin vaan. Mulla on ollut melkein tipaton (vain kerran viiniä) joulukuu, tipaton tammikuu (melkein tähän asti), melkein tipaton oli myös marraskuu (mitä nyt kuun alussa meni vähän). Eli hyvinkin kohtuullisesti on ollut tipatonta tässä..... :D

  VastaaPoista
 3. Tipaton tammikuuhan tarkoittaa sitä ettei yhtään tippaa jätetä lasin tai pullon pohjalle =D

  VastaaPoista
 4. Täällä isäntä tipattomalla ja minä suklaattomalla.Mä pystyn kevyesti olemaan vaikka kuinka pitkään ilman alkkomahoolia,mutta joskus vaan on saatava se karpalolonkero saunareissun yhteydessä.Ja kesällä terassille.

  VastaaPoista
 5. Hyviä kommentteja :) Lisätään nyt omakin: "Minä en enää juopottele... mitä nyt toisinaan kännissä voin ottaa parit."

  VastaaPoista