perjantai 30. joulukuuta 2011

114# Vuodenvaihde

Se aika on taas tuloillaan, kun jatkuvasti vuosiluvun muistaminen tuottaa vaikeuksia. 2012.

Kommarityyliin uudesta vuodesta (kirjoitetaanko se muuten isolla kirjaimella?) ei vapaapäiviä heru, toisin kuten muualla maailmassa maanantaina vietetään vapaapäivää. Se ärsyttää kyllä, mutta toisaalta kun se on suomalaisten tahto sanoa ei palkallisille vapaapäiville, niin kai mun täytyy näin demokraattisena henkilönä yrittää sietää asia. Mutta sitten kun minusta tulee valtakunnankansleri, niin varautukaa siihen että tämä lomahomma laitetaan ensimmäisten asioiden joukossa kondikseen.

Pääsen duunista vasta viideltä, joten kaupoissa on varmaan helvetilliset jonot... Eiköhän kaupat olisi huomenna aattonakin vielä auki, mutta paré pelata varman päälle. Ostoslista on yhtä mittava kuin jonotkin; onneksi Pp lupasi tuoda shamppanjat, joten ei tarvitse alkoon hipsiä.

Näillä näkymin vietetään uutta vuotta siis Pp:n kanssa kaksistaan. Varmaan vaan kotosalla, ei baari oikein uutena vuotena hotsita. Kuten olikin jo puhetta niin shamppanjaa olisi syytä varata, ainakin se pari putelia. Pp vastatkoon oikeaoppisesta jäähdytyksestä ja avaamisesta, mä katon että muutama puhdas shamppislasi löytyy kaapista... mä yritin tähän kehittää jonkun aasinsillan, missä olisin pilkannut sellaisia jotka juovat Elyséetä, mutta turhaahan se olisi, eihän kukaan nyt niin pärtsäri ole että moista moukkajuomaa särppisi. Joten säästetään siltä.

Joku ruoka pitäisi mun osata väsätä, mutta se lienee varsin haastavaa mun kokkaustaidoilla. Pp:n täytyy kyllä jeesata, jos haluaa jotain syödäkseen. Kun nyt selviäisi ostoksista edes. Ruokaa, ehkä pari olutta... raketit voi varmaan jättää ostamatta. Joskus mä olen semmoisiakin ostellut, mutta aina ne ovat olleet yhtä suuri pettymys. Sinänsä tietenkin raketit ovat hieno juttu, mikäli tarkoituksena ei ole ampua omaa tai muiden silmiä taivaalle. Mutta se idea, että miljoonia euroja räiskitään taivaalle on ok ja erityisesti jos kaupunki satsaa hienoihin ilotulitteisiin niin sehän on erityisen ok koska kerrankin saa verorahoilleen vastinetta. Ilotulitteista ei myöskään ilmasto tuhoudu millään lailla + varmasti tuottavat nautintoa myös lemmikkieläimille, ja vaikka eivät tuottaisikaan niin täytyyhän joskus mennä meidän ihmistenkin ehdoilla.

Melkein luiskahti tämä raketti-hommakin käsistä, mutta kun rupesi vaan yhtäkkiä vituttamaan kaiken maailman uudenvuoden paukkujen vastustelijat vrt. välkkyvistä jouluvaloista inisijät.

Semmosta. Vähän kyllä riepoo kun unettomuus on taas kiusannut koko viikon, ja olen nukkunut vain 4-5 tunnin yöunia. Päikkäreitäkään ei ole saanut otetuksi. Ettei vaan kävisi ohraisesti sitten lauantaina?

4 kommenttia:

 1. :DD

  HUOM ! HUOM ! Ostin 30 eurolla turhuutta ammuttavaksi taivaan tuuliin !!! :D

  Hauskaa ja kuplivaa Uutta Vuotta !

  VastaaPoista
 2. Nollis: Hienoa, niin sitä pitää!! Ja hyvää uutta vuotta myös sinne päin :)

  VastaaPoista
 3. Mä en ostanut raketin rakettia enkä mitään alkoholipitoisia juomia.Huomenna nimittäin myös isännän työkamun 50v-bileet ja uudenvuodenjuhlat ja mä menen taas vaihteeksi sunnuntaina klo 8 Siwaan töihin....

  VastaaPoista
 4. Mä pelkään raketteja, onneks poika on poissa, ei tarvinnut sillekään ostaa. Ikinä en ole suostunut ampumista läheltä seuraamaan ja vuosiin ole enää jaksanut kaupungillekaan lähteä niitä katsomaan. Ikkunoista näkee raketteja kiitettävästi ja melu on siedettävää.
  Mietein kanssa jaksaakohan sitä valvoa puolille öin.

  VastaaPoista