tiistai 27. joulukuuta 2011

111# Joulu

Koska taas ollaan hiljennytty ja rauhoituttu arjen viettoon, niin kerrotaanpa nyt muutama sana jouluriehasta, halusitte tai ette.

Perjantaina riitti duunia ihan loppumetreille saakka, vaikka siis muuten konttorit olivat hiljaisia. Mutta eihän meillä ole varaa laiskotella. Kaiken huippuna oli firman pomon meili, joka oikein tosissaan nostatti melkoisen mulkun otsaan. Siinä toivoteltiin hyvää joulua kovin teennäisesti; tyyli oli sellainen, että nauttikaa nyt yhden päivän joululomastanne, mutta työt eivät karkaa minnekään, vaan päin vastoin ne jo odottavat ja jos voisitte vähän miettiä töitä joulunakin niin ei olisi pahitteeksi. Aivan kuin jätkä olisi joku Kristus itse. Se ei näytä käsittävän, että sen kuppasen firman menestyminen ei kiinnosta ketään, ja se on niin päin helvettiä johdettu muutenkin. Se äijä on häpeäksi porvarismille. Sen pulju on tavallaan jonkin sortin edelläkävijä, joka on kätevästi yhdistänyt kommunismin ja kapitalismin varsin kieroutuneella tavalla.

Mutta eipä siitä sen enempää, vaikka vasemmistojuhlaahan se joulu ennen kaikkea onkin. Päätin, etten jaksa murehtia duuniasioita viikonloppuna, joten suljin duunipaikan oven ihan hyvillä mielin. Käväsin siinä porukoilla syömässä viimeisen kerran syömäkelpoista ruokaa ennen joulun dieettiä. Otin pienet päikkärit ja lähdin kämpille. Sinne olikin tullut tilaamani dvd-paketti. Tai siis se lappu että se pitää hakea kun ei ollut mahtunut postiluukusta. Ja nykyinen Itellahan on niin käsittämätön, että pitää postitkin hakea R-Kioskilta.. huh huh.

Satoi helvetisti loskaa ja tuuli kovasti joten oikein megalomaanisesti vitutti talsia 1,5 kilsaa, kun justiinsa missasin bussinkin. Mutta menin silti porukoille kun siellä oli sauna palkintona.

Seuraavana päivänä herätys seitsemän jälkeen ukon karjuntaan. Helvetin hyvää joulua sitten vaan itse kullekin säädylle.

Lähdettiin kaatosateessa ja säkkipimeässä ajamaan kohti Turkua, jossa ollaan perinteisesti käyty joka jouluaatto kääntymässä, ja siinä samassa kyläilemässä parissa paikassa ja kolmella hautausmaalla kynttilöitä sytyttämässä. Mä ajoin ensimmäiset 150 kilsaa ja viimeiset 130 km. Käytin okuläärejä, ihan hyvin niillä näki erityisesti pimeällä.

Menomatka oli ihan ok, liikennettä ei ollut paljon paskaakaan ja sadan kilometrin jälkeen sateinen sääkin selkeni. Oikeastaan, säätila ei olisi voinut olla parempi. Ei ollut liukasta eikä tarvinnut palella.

Sukulaiset tuli tavattua ja hautausmailla käytyä. Ja koko homma reilussa 7 tunnissa, kotiinkin päästiin melkein valoisaan aikaan.

Yritin ottaa pienet päikkärit, mutta porukat metelöivät sen verran jouluruoan valmistuksen kanssa, ettei siinä saanut nukuttua. Luovutin sitten suosiolla ja kävin odottelemaan, kunnes pöydässä oli kystä kyllä. Kattaus oli hieno, mutta kyllähän se jouluruoka on niin paskaa... hyi helevetti. En mä siinä paljoa saanut syödäksenikään, mutta pienehköt kännit kyllä.

Ruoan jälkeen mutsi linnoittautui katsomaan telkkaria ja ukko alkoi makkoomaan. Mä lähdin vähän kävelemään ja poikkesin sen jälkeen pubiin. Terassilla oli muutama tyyppi, sitten joku känniläinen penkeillä joka myöhemmin heitettiinkin ulos, ja joku yksinäinen heebo katselemassa ikkunasta ja pari jätkää pelaamassa bilistä. Esittivät seuraavanlaisen dialogin baarimikon - tai siis oikeastaan baarimaijan kanssa:

- Mulle kans laatikkoperunat ja Hennessy!
- Mitä? (baarimikko)
- No sama kuin Terolle.
- Perunalaatikkoa ja Hennessy?
- Joo.

Aika outoa. Siis se, että siellä tosiaan tarjottiin perunalaatikkoa. Ja se, että siellä tarjottiin Hennessyä. Ja se, että jotkut yhdistävät nämä kaksi.

Baarimaija herkeentyi juttelemaan, mutta mä en semmosen akan seuraa kaipaa. Joku virolainen äijäkin siinä kävi kysymässä, että miksei metrot tai bussit kulje. Ei ilmeisesti ole kuullut joulusta? Myyjä selitti sille kyllä aluksi ystävällisesti ja kehoitti ottamaan taksin, kunnes muisti että eikös kyseisellä asiakkaalla ollut porttikielto heidän pubiinsa :D

Menin pelaamaan ja ryypiskelin kaljaa, mutta palasin takaisin porukoille sovittuun aikaan.

Jaettiin siinä lahjoja ja sen jälkeen faija vetäytyikin lopullisesti nukkumaan, olihan kello jo yhdeksän. Mä vähän manageroin siinä ja kittasin vielä viisi pientä kaljaa.

Joulupäivän aamuna heräsin kuitenkin suht aikaseen. Ehkä kymmeneltä. Tai jopa vähän ennenkin. Oltiin vähän mietitty porukoiden kanssa, jos oltaisiin menty Nuuksioon kävelemään, jos olisi hyvä sää. No olisihan se ollut, kun aurinkokin paistoi, jne, mutta ukko oli aloittanut kaljanjuonnin jo aamusta. Ei semmoisena päivänä voi sitten urheilla.

Sain mä ne kuitenkin kävelylle lähimetsään, tosin siinäkin valittelivat koko ajan jostakin lieveilmiöstä, vaikka lenkki ei ollutkaan pituudella pilattu. Ihme tyyppejä.

Syötiin lisää yrjöttävää jouluruokaa. Mä vietin illan kyllä kotona, mutta palasin kuitenkin vielä porukoille. Hätäruoaksi söin puoli paketillista nakkeja, samalla kuin katselin joululahjaksi saamaani Pieni mies Tatea. Oli huonompi leffa kuin muistinkaan.

Nukuin taas makeasti, ja heräsin ihmisten aikoihin, eli kymmenen paikkeilla. Piti tavata Pp Boxing dayn kunniaksi, mutta kun menin typeryyksissäni varoittelemaan kovasta tuulesta ja tielle kaatuneista puista niin se perui koko tapaamisen. Ihan harmitti, kun olin jo valmistautunut siihen eikä mulla ollut muitakaan suunnitelmia.

Menin sitten kämpille ja sain joululahjaksi saadun lampun kytkettyä kattoon. Nyt on tietokonehuoneessakin valo, ei mennytkään kuin reilu 3 vuotta siihen hommaan, voisin palkita itseni ahkeruudesta jollakin tapaa :)

Kävin sitten vähän kävelemässä metsässä. No joo, olihan siellä aika myräkkä. Puutavaraa tuli niskaan ja aikamoinen ryske kävi ympärillä kun puita kaatuili :D Merivesi oli noussut myös ennätyskorkealle; mä olisin mennyt kalliolle katsomaan tyrskyjä, mutta vesiraja tuli vastaan jo monta sataa metriä ennen rantaa! Eikä oikein kävelemäänkään pystynyt kun vesi oli tosiaan noussut tielle saakka. Tuulta lukuunottamatta keli oli kyllä leppoisa; 9 astetta lämmintä ja aurinko paistoi täydellä teholla.

Kävin Alepassa ostamassa vähän hiukopalaa sekä olutta. Pyysin J:tä kylään, hän sanoikin tulevansa illemmalla. Katselin telkkarista futista, kun kerran boxing dayn kierros oli menossa. Neljältä piipahdin porukoilla syömässä pitzaa, njamskista. Kylläpä ruoka maistuikin hyvältä monen päivän tauon jälkeen. Kävinkin siinä illalla piruuttaan vaa'alla ja 900 krammaa oli kehosta häippässyt.

J tuli kuuden jälkeen, katsottiin futista ja pelattiin xboxilla snookeria ja otettiin kaljat ja ihmeteltiin illan kulumista.

Siinähän se joulu sitten taas olikin.

3 kommenttia:

 1. Olipahan siinä joulunviettoa kerrakseen!
  Perjantaina me paistettiin kinkku ja koristeltiin kuusi (muovinen) ja viimeiset imuroinnit.Aattoaamuna keitin riisipuuroa ja kattelin piirrettyjä.Vanhempani tuli syömään klo 13.Sit jaettiin lahjat,pelattiin korttia ja juotiin kahvit.
  Joulupäiväni olin töissä 9-15 (pikku-Siwassa) ja sit käytiin hautausmaalla siinä lähellä.Saunassa.
  Tapaninpäivänä töissä myös klo 14 asti.Siinä mun jouluni.

  VastaaPoista
 2. Joulupäivänä Siwa auki :O:O:O:O

  VastaaPoista
 3. Kyllä vaan,klo 9-22 ja Tapanina oli 8-22 eli normipäivä...

  VastaaPoista