keskiviikko 21. joulukuuta 2011

110# Joulun valmistelua

Jouluvalmistelut on vähitellen saatu käyntiin myös bloginpitäjän toimesta. Eihän tässä sinänsä mikään kiire ole kun vielä monta päivää jäljellä ennen joulua. Mutta noin niin kuin stressin vähentämisen kannalta on ihan hyvä, että kaikki eivät ole vielä alkutekijöissään. Ehkäpä tässä pääsee joulunviettoon riehumaan ja metelöimään lauantai-iltasella muun kansan tavoin.

Eilen tein joulusiivon, mutta en tosin aamulla huomannut enää eroa siivoamattoman ja siivotun kämpän väliltä. Noh, toivottavasti pölyä ja paskaa nyt olisi ainakin vähemmän. Nokka oli ehkä aavistuksen verran vähemmän tukossa? Joka tapauksessa, ainakin omatunto on nyt lahjottu, joten siinä mielessä parempi fiilinki.

Lahjat ovat ostettu ja paketoitu omia lahjoja ja yhtä mutsin lahjaa lukuun ottamatta. Ne ovat postissa tuloillaan ja pitäisi kyllä vielä parissa kaupassa jaksaa käydä. Mutta kaikkein tärkeimmät ovat jo ostetuksi, ja jos omat lahjat jäävät väliin, niin väliäkös sillä. Mutta olen yleensä narsistiseen tapaan ostanut muutaman paketin itsellenikin.

Töissä nyt on tietysti hirmuinen kiire. Ei joulusta tai joulumielestä ole siellä paljoakaan tietoa. Tietysti kun muutenkin kapeasta ryhmästä on paikalla vain yksi hemmo minun lisäkseni. Mä muistan kun tulin taloon 3,5 vuotta sitten, ja silloin sanottiin että sitten kun tulee duunissa hiljaisempi hetki niin voitaisiin katsoa joku kiva leffa. Sitä hetkeä mä tässä olenkin odotellut. Ja yleensä tällaiset joulut ja juhannukset ovat kaikkein kiireisempiä, kun porukkaa on pois ja valmistelevia töitä pitäisi tehdä. Joskus loka- tai helmikuussa se hiljaisempi hetki voisi joskus hyvällä säkällä osuakin, eli ei.

Mutta keljuttaa sekin kun ei ole (suomalaisella) työläisellä kuin yhden päivän joululoma. Mitä saatanaa sekin on? Ai niin mutta mä unohdin, että olenkin töissä maassa jossa on maailman surkeimmat lomat. Toista se on esimerkiksi Japanissa tai Amerikoissa. Käykääpä vaan googlettemassa niiden yleiset vapaapäivät kun ette muuten kuitenkaan usko. Ja enpä ihmettelisi jos tulisi vielä kipeäksi tässä ennen joulua, että olisi senkin ajan vuoteenomana.

Ostin muuten duunipaikallekin oikein joululahjan. Se on tosin vähän sukupuolisyrjivä, kun on suunnattu vain miehille. Tai sitten niille, jotka käyvät miesten vessassa. Nimittäinpä vessanpyntynharja. Joku ruojake käy monta kertaa päivässä paskomassa vessan niin törkyiseen kuntoon - ja jättää sen sellaiseksi - että toivottavasti harja antaa vähän ajattelemisen aihetta.

Entäs sitten säätila? Onneksi koko kansan rukouksiin on vastattu, eikä pakkasta tai lunta näy vieläkään. No, vituttaahan se jatkuva sade, mutta ajatteleppa jos se moska olisi tullut lumena? Semmoista ei kestäisi erkkikään.

Mutta ei kai tässä sitten mitään muuta kuin joulua odottelemaan.

4 kommenttia:

 1. Kyllä sinne eteläänkin on lunta luvattu! :D

  VastaaPoista
 2. Riski siihen on kyllä olemassa. Maanantaiksi on onneksi luvattu jo +7 astetta :)

  VastaaPoista
 3. Kökkö, eilen Hesassa satoi vettä ja arvatenkin Lpr oli lumen peittämä :(
  Mein kone muuten myöhästyi tunnin, kun lähtö viivästyi lumimyräkän takia, kun oli vain yksi kiitorata käytössä. Siis miksi Hesassa satoi juuri silloin lunta, kun ei olis tarvinnut ???
  Hyvää joulua !

  VastaaPoista
 4. Nyt näytti olevan +9,5 astetta lämmintä, jee \o/

  VastaaPoista