torstai 15. joulukuuta 2011

109# Ylenanto

Mähän olen sitä mieltä, että mitään veroja ei oikeastaan tarvittaisi. Mutta koska on hyvä pitää yllä poliiseja ja vankiloita ja palomiehiä (maksutonta terveydenhuoltoa Suomessa nyt ei olekaan), niin voisin antaa myönnytyksen muutaman prosentin verolle, mikä otettaisiin tuloista poijes. Tietysti niin, että prosenttimäärä on sama tulotasosta riippuen, muunlainen toimintahan sopisi kaikkien oikeustajua vastaan.

Mutta verojen keksimiselle ei ole mielikuvituksella rajaa. Uusimpana keksintönä on tämä Yle-vero, joka tulee TV-lupamaksun tilalle. Siis niin käsittämätöntä??

Ensinnäkään koko Yleä ei tarvita yhtään mihinkään. Jos joku haluaa tietää merisään, niin kattokoot saatana netistä tuulet ja vedenkorkeudet. Tai sitten ne tv-kanavat!! Sellasta urpoa ei maailmassa ole, joka katsoisi "laadukkaita ajankohtaisohjelmia ja dokumentteja" Ylen kanavilta, kun tarjolla on kerran Big Brothereita ja amerikkalaisia elokuvia muut kanavat pullollaan. Ja nämä kanavat sentään kustantavat itse itsensä mainoksilla yms. Tämä ei tietenkään yleläisille sovi, uskomatonta!!

Mulla on maksukanavat ja se on mun mielestä ok. Maksan siitä mitä katson tai olen katsomatta. Yleläisillehän se ei tietenkään käy semmoinen. Syykin on ymmärrettävä - eihän kukaan oikeasti halua katsoa "laadukkaita ajankohtaisohjelmia ja dokumentteja", joten konkurssiinhan se joutaisi. Mutta koska kommunismi jyrääpi, niin ylläpidämme tämmöisiä käsittämättömiä instansseja verovaroin. Aivan turha naureskella Pohjois-Korealle, jossa on joka risteyksessä nainen ohjaamassa liikennettä, vaikka koko maassa on vain kourallinen autoja ja typötyhjät tiet. Samaahan mekin harrastamme täällä Ylen muodossa.

Yle-veron määräksi on kaavailtu 50-140 € / vuodessa / naama. Pummit - nämä yhteiskuntamme kulmakivet - joilla on aikaa katsoa televisiota sillä välin kun veronmaksajat käyvät työssä, eivät maksa veroa ollenkaan. Ne, joilla ei ole aikaa telkkaa katella, maksavat eniten. Loogista, eikö totta?

Niin ja onhan siinä sellainenkin, että nyt tv-lupa maksaa helvetisti enemmän, joten jos se maksaa max 140 € niin sehän puolittuu? Jos paskakilo maksaa kympin, niin en osta sitä siltikään vaikka hinta alennettaisiin puoleen. Ja sitä paitsi, äkkiäkös tuota summaa aletaan indeksikorotuksilla hilaamaan ylöspäin. Pari vuotta ja se on kaksinkertainen summa. Ja jos taloudessa on enemmän kuin yksi yhteiskunnalle tuottava kaveri, niin Ylehän rikastuu entisestään kun saa nyhdettyä verot kaikilta jäseniltä, aiemmin kun tarvittiin vain yksi tv-lupa / talous.

Ja nythän on reilua, kun ei kukaan pääse enää luistamaan tv-lupamaksusta kuten ennen vanhaan? Siis onko joku urpo mennyt maksamaan sen luvan tähän saakka ???!!?!

Paitsi tietysti minä ;)

8 kommenttia:

 1. Siis, jos meidän taloudessa on kaks henkeä, niin onko vaarana että me maksetaan sit 2 x 140 e vai mitä ne on kaavailleet?!?!? Entä jos on lapsia, niin maksavatko nekin?

  Itse olen jo opiskeluajoista lähtien maksanut tv-lupaa. Tosin ekoina vuosina vanhemmat maksoi sen, kun ei sitä rahaa ollut mitenkään turhan paljon ylimääräistä. Kun muutin solusta yksiöön, niin sinne oli heti pölähtänyt tv-lupatarkastaja oven taakse. :D

  VastaaPoista
 2. Joo kyllä mäkin oon aina maksanut tv-luvan,ja näillä näkyminhän meidän perheen systeemit maksaa jatkossa 280 €.
  Multahan viedää jatkuvasti aiheet kommentointiin,sillä kyllähän nyt minä katson niitä laadukkaita dokumenttejä ym. sieltä YLEn kanavilta ;)

  VastaaPoista
 3. Minäkin katon dokumentteja varsinkin YleTeemalta. Yleltä seuraan True Bloodia ja tammikuussa alkaa Game of Thrones. Muuten ei kovin paljon kyllä tule Yleä seurattua.

  VastaaPoista
 4. Lehdessä oli, että jos vuositulot on 20k€ / vuodessa, niin joutuu täyden veron maksamaan. Yle tulee jatkossa kieriskelemään rahoissaan... kaippa jotkut yritykset yms maksaa verot myös? Kalliiksi tulee laadukkaat dokumentit ja ajankohtaisohjelmat.

  VastaaPoista
 5. Tosi kallista, reilu 10e /kk.
  Niin, mäkin katson kyllä laadukkaat ohjelmat yleltä. Jos en joka päivä niin viikossa useammankin. Ehkä sinunkin kannattaisi tutkia ohjelmistoa sitten kun kyllästyt pelkkään fiktioon ja skeidaan?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Ja sä luulet ettei sitä veroa koroteta heti vuoden parin jälkeen? Onneksi olkoon, lienet Valittujen Palojen tilaaja?

  VastaaPoista
 7. Musta se eka versio tosta Ylemaksusta oli parempi vai muistanko väärin ?
  Vaan mistäpä meitä ei verotettaisi, karkkiverokin nousi, pian tulee rasvavero =D
  Eikö sinne eduskuntaan vain vois lähettää ehdotuksia mistä kansalaisia vois verottaa ?
  Huonekasvivero, ledvalovero, sukkavero, kameravero...

  VastaaPoista
 8. Mä en tiedä mikä ihmeen eka versio Ylemaksusta? Kaikki verot vaan veks, silleen saadaan jutut kannattamaan!

  VastaaPoista