perjantai 2. joulukuuta 2011

104# Veronpalautus

Tänään taisi tulla veronpalautukset. Ei aihetta juhlaan. Oisko sieltä joku reilut 140€ tullut. Joskus aikoinaan sai parikin tonnia. Sellaisen jo huomaisi.

Käsittämätöntä. Kuinkahan paljon sitä tulee vuodessa maksettua veroja, kun otetaan kaikki helkkarin alvit ja muut paskat mukaan? Se on käsittämätöntä. Ja sitten pieni kävelylenkki kaupungilla kertoo, mihin mun kovalla työllä ansaitut veroeurot menevät.

Mut juuh, onhan meillä tämä hyvinvointivaltio. Jos sairastun niin voin mennä ilmaiseen terveydenhuoltoon *huutonaurua*. Tai vaikkapa kirjastoon. Tai entäs ne opiskelijatuet ja lapsilisät? Työttömyyskorvaus yhdeksän kuukauden ajalta? Tai armeija, tuo valtion poikaleiri? Jumalauta.

Mun faija on eläkkeellä. Sen eläke on suurempi kuin mun palkka. Kyllä jotain on valtakunnassa todella pahasti pielessä, kun tällainen on mahdollista.


Sen palautuksen pitäisi olla mulle vuodessa tuhansia euroja. Voisin maksaa liksastani 10% veroa, enkä muuta. En mitään alveja. Se on muuten kumma, kun tällaisiakin maita on. Ja se on erityisen kumma, kun mitä höllempi verotus niin sen paremmin valtiolla ja sen asukkailla pyyhkii.

Mut me eletäänki sosialistisessa hyvinvointivaltiossa. Olisi vaan kiva tietää, mikä olisi se veroprosentti, että se viimein riittäisi ja kaikki olisi täällä tyytyväisiä? Yli sadan se on joka tapauksessa.

4 kommenttia:

 1. Mun veljen appiukko saa eläkettä kuussa enemmän kuin minä ja mieheni yhteensä palkkaa. Että siinä on oikeudenmukaisuutta... :(

  VastaaPoista
 2. Joo, just tuota mä tarkoitan? Millainen valtio sallii tuon tapahtuvan?

  Henkilötasolla arvomaailma on kummallinen, kun kuvitellaan asioiden ja rahojen tulevan automaattisesti "ilmaiseksi". Ahneus on puolestaan sitä, että vielä kehdataan valittaa ilmaiseksi saatua liian pieneksi tai huonoksi. "Että oi voi kun ei sitä hammaslääkäriaikaa kunnalliseen saa" tai "Koska viimeksi on nostettu eläkkeitä" tms.

  VastaaPoista
 3. Olisit ahkera ja kunnianhimoinen, ja hankkisit paremman työn, niin saisit enemmän palkkaa ja sitten myöhemmin isomman eläkkeenkin. Miksipä kukaan sun laiskottelusta maksaisi nykyistä enempää...

  VastaaPoista
 4. DS: Siinähän se homman juju just on. Jos olisin ahkera ja kunnianhimoinen [oletetaan että multa puuttuu vain nämä avut paremman duunipaikan saamiseen ;)], saisin enemmän palkkaa, niin sittenhän mä maksaisin myös enemmän veroja. Eli yhtä tyhjän kanssa. Se tässä yhteiskunnassa on pielessä, ettei se kannusta pärjäämiseen, vaan nimenomaan se kannustaa lollerointiin. Ei kannata riskeerata sen vertaa, että mahdollisesti (suurella lihavoinnilla) saa joskus suuremman eläkkeen, kai se on jo siihen mennessä leikattu pois jos edes eläkeikää näkeekään. Kaikki mulle heti nyt!

  VastaaPoista