tiistai 15. marraskuuta 2011

95# Talko

Meillä oli viikonloppuna taloyhtiön talko. Ei ollut monia talkoita, yhdet vain. Ranskaksi talkaux. Vähän sama kuin että jalassani on shortsi ja pöydälläni on Fiskarsin saksi. Ei esimerkisesti Saksetkäsi-Edward, Ala- ja Ylä-Sakset taikka housutpuku.

Mutta joo siis. Pihalle oli hommattu oikein semmonen jätelava, mihin asukkaat sai tuoda häkkikellareistaan ja vinteistään romua. Plus rappukäytävälle säilytetyt, kenellekkään kuulumattomat ikivanhat romut ja mööpelit piti roudata sinne myös. Mä olin vähän skeptinen, koska kuka muka vapaaehtoisesti alkaa sellaiseen hommaan jos ei ole pakko. Siis jos ei ole määrättyjä tekijöitä? Ei semmonen kommunisti-tyyppinen työ sovi, kyllä pitäisi olla jonkinlainen porkkana, tai muuten porukka rupeaa lintsaamaan.

Hämmästys oli kuitenkin suuri, kun perjantaina tulin duunista niin jätelava oli täytetty jo ylipuolin välin. Vaikka lava saapunut aamulla vasta. Mä ehdin myös käväisemään vintillä, mutta siinä vaiheessa iski laiskuus ja ajattelin, että mitäpä jos jätelava saapuu ensi vuonnakin, niin kattellaan asiaa sitten uudelleen. Muutenhan mä joudun tekemään mahdollisesti kaksinkertaisen työn; ensin vien kamoja tänä vuonna, ja hamstraan lisää romua vuoden mittaan vintille, ja sitten juodun kuitenkin myös seuraavana vuonna roudariksi.

Puolustukseksi voinen sanoa, että vintti ei nyt aivan täysin toivottamassa tilassa ollut + siellä oli myös jotain mutsin kamoja myös siististi paketoituna. Enhän mä voi tietää mitä siellä on, enkä tosiaankaan alkanut availemaan niitä pakaaseja. Ja lisäksi oli vintti pimeänä, säkkipimeänä suorastaan, sinne olisi tarvinnut jonkun lampunkin.

Muistan kun eräänä vuonna menin vintille katsomaan tilannetta, ja koppiini oli murtauduttu. Siinä missä normaalissa taloyhtiössä häkki olisi tyhjätty niin tuolla se täytettiin romulla!! Uskomatonta. Noh, kostoksi sitten kannoin minulle kuulumattomat romut käytävälle, ja nyt niitä sitten tyhjättiin. Sehän olisi siis ollut kohtuullista jos minä olisin ollut tyhjennysprojektissa mukana. Mutta silloin mä olin vain pelkkä vuokralainen, joten eihän talko minua koske. No nyt sitten kun minustakin on tullut porvarillinen osakkeenomistaja, niin en kai mä nyt ala edellisten vuokralaisten sikailuja korjaamaan?

Okei, myönnetään, että hiukan omatunto kolkutteli kun lauantaina kuuntelin rappukäytävästä kuuluvaa ähinää. Taisi siellä hikikin haista =D

Siltikään mä en tiedä naapurustosta muuta kuin pari mökästävää ja silloin tällöin rappukäytävässä asustelevaa juoppoa. Ja kun en mä tunne naapureita, niin aina helpompi minulle vältellä heitä. Tuskin hekään tuntevat minua eivätkä osaa minua kaivata. Mun suhtautuminen naapureihin on sitä, jos olen lähdössä ulos ja kuulen jonkun kolistelevan rapussa, niin odotan että naapuri on päässyt turvallisesti kotiin / ulos.

Mulle tuli juuri semmoinen yhtiökokouskutsu, mutta kun mä en ole semmosessa koskaan ollut niin enhän mä voi mennä sinne itteäni munaamaan. Yritin kyllä lahjoa porukoita, että olisivat menneet valtakirjalla puolestani sinne, mutta eivät hekään suostuneet. Noh, täytyy toivoa etteivät ne ala mihinkään kalliisiin hankkeisiin... niin sitä mä vaan, että siellä yhtiökokouksessa olisi varmaan tutustunut muutamiin naapureihin. Mutta arvatkaas mitä? Ei kiinnosta! Parin vuoden päästä muutan joka tapauksessa helvettiin tuolta...

Mitähän muuta kertoisin taloyhtiöstäni? Vanha kämppä, olen varma että kellarissa kummittelee, hiiriongelma ollut vuosikymmeniä eikä sitäkään saada kuntoon. Pyöräkellariin oli murtauduttu. Talonmies on laiska kuin saapas. Ei edes käytä lehtipuhallinta klo 7 aikaan aamulla kuten muissa kunniakkaissa taloyhtiöissä. Rappukäytävässä lemuaa kamalasti. Äänieristystä ei ole. Asunto on talvisin jääkylmä ja kesäisin tulikuuma. Alakerran akka polttaa kesäisin röökiä parvekkeellaan. Kakarat pelaavat fudista etupihan ruohikolla. Jätekatoksessa on jos jonkinlaista kierrätysastiaa, mutta käyttääko niitä kukaan? Autotalleja on 6 kpl. Yhtiövastike kallistuu vuosittain kun tonttivuokraa korotetaan. Putkiremontti on sentään tehty. Pihalta puuttuu suuret lehtipuut, eikä haravoimistalkoa erikseen järjestetä; pienimuotoisemmat puuhat hoidetaan pari kertaa vuodessa, jolloin hoidetaan taloyhtiön pienet nikkaroinnit ja siistimiset.

Semmonen on talkohenki meidän taloyhtiössä. Mitä minä sitä suotta pilaamaan.

5 kommenttia:

 1. Miksi ostit sieltä asunnon? Täytyy sen asunnon sitten olla edes sijainniltaan hyvä. Minun silmääni osui vain pitkä lista puutteita ja epäkohtia. :)

  VastaaPoista
 2. Talko-asiaan liittyvää hiukan eli salko eli tanko.Meidän taloyhtiössähän on 11 rivitaloasuntoa,3v sitten valmistuneita.Nyt on riita rakennuttajan kanssa meneillään ja kuluttajanvalituslautakunnassa asti,muutaman asunnon puutelistaa ei ole vieläkään korjattu (meillä kaikki ok kun ei ollut varaa ottaa mitään ekstraa eli omia muutoksia tehdä).Kaksi asuntoa on myynnissä eikä tahdo mennä kaupaksi.Kuulemma muutama muukin laittaa myyntiin kun riita jatkuu...
  Niin lipputanko oli ennen ja kiertävä liputussysteemi,joista kolme ekaa kertaa heti unohtui.Me otettiin sitten vastuullemme liputus ja inännöitsijä sanoi että 5€/kerta liputuskorvaus meille koska huolehdimme siitä.Se oli kaikille ok ja kiva lisäraha meille.No sitten yhtenä kauniina päivänä tanko oli kadonnut,se oli myyty KÄYTTÄMÄTTÖMÄNÄ johonkin toisaalle... ???
  Naapurit on ihan ok,mutta paljon lapsiperheitä.Naiset pölisee muksuineen pihalla aamusta iltaan.Mä menen töihin ja kotiudun ja moikkaan vaan kaikkia,ei mitään kiinnostusta jäädä juttelemaan kenenkään kanssa siihen.

  VastaaPoista
 3. Ja yhtiökokoukset ON ihan persiistä.Viimeksi olin mukana ja tunnin jälkeen totesin lopuksi että en ymmärtänyt sanaakaan siitä mitä kokouksessa puhuttiin.Että näin.

  VastaaPoista
 4. Toi kuulosti mainiolta =D
  Itsekin olisin toiminut melkein samoin, en vain olis voinut vastustaa nakata vanhaa romua jätelavalle ( meillä vois siis periaatteessa viskata sinne kaiken ).
  Kun muutettiin tänne, kerran pystyin käymään lasten vanhempainillassa, siihen kertaan loppui. En näe mitään järkeä tollasissa yhteistapaamisissa.

  VastaaPoista
 5. Annika: Mun oli tavallaan vähän "pakko" lunastaa se kämppä itselleni perinnön yms kautta. Ja nyt en voi myydä sitä pariin vuoteen, ettei kommunistinen systeemimme vie kaikkia asunnon myynnistä koituvia rahoja.

  Talle: Onneksi meillä ei ole mitään lumenluonti- tai liputusnakkeja... En mäkään sinne yhtiökokoukseen aijo mennä. Käytän samaa selitystä kuin kansanedustaja Hakkarainen kieltäytyessään Linnan juhlista.

  Arja: Joo, paska on paskaa eikä sillä mitään tee, ja kyseinen roina hyödyttäisi kaikkein eniten kaatopaikalla. Tosin sunnuntaina se jätelava oli jo kukkuroillaan ja mietin miten se lavanhakija saa sen lavan nostettua autoonsa ilman että romut putoilevat...

  VastaaPoista