torstai 10. marraskuuta 2011

92# Sipsit

Niin epäterveellistä ja niin hyvää. Sipsit. Varmaan oluen lisäksi pääsyy siihen miksi olen lihonut 22 kg reilussa kymmenessä vuodessa.

Sipsit. Chips kuten amerikkalaiset sanoisivat, vaikka UK:ssa kyseisellä taikasanalla saisi ranskanperunat. Crisps. Englantilaisten lasten koululounas. Uskomatonta, miten paljon suomalaisilla on tästäkin opittavaa.

Vielä muutama vuosi sitten tarjolla oli vain Taffeleita, makuina tavallinen ja barbecue. Sitten tuli kai Estrella. Erilaiset dipit. Muistan sen riemun, kun kauppaamme tuli ensimmäiset Salt & Vinegar-sipsit. Se on ehdottomasti paras sipsi-maku. Menin välittömästi Estrellan nettisivuille antamaan positiivista palautetta. Vastaus palautteeseen tuli, siinä kerrottiin että suosio oli yllättänyt heidätkin ja sipsit myytiin välittömästi hetkellisesti loppuun ennen uusintapainosta.

Taffel ei ole lähtenyt salt & vinegar-linjalle.

Pringles. Minusta ne maistuvat pahville, mutta Euroopassa käydessäni hamstraan aina purkin pari sinisiä Pringleseitä tuliaisiksi, niitä kun ei täällä Luoteis-Venäjän maakunnassa myydä. Syytä en tiedä. Kysyin sitä kerran maahantuojalta, ja vastattiin, että Vinegar-Pringelesejä ei Suomeen tule.Kamalin makupalkinto menee niin ikään Pringlesille. Se on Wasabi. Pystyin pinnistäen syömään pari, ja loput lensi roskiin. Ja nämä olivat siis ostettu Suomesta. Kyllä, wasabi-sipsejä on täällä myynnissä.

Mikä helvetin kusipää siellä Suomen konttorin tuotevalvonnassa on päättämässä näistä asioista? Joo, ei tuoda Vinegar sipsejä, mutta hetkinen - otetaas Suomen markkinoille nämä hirmuhyvät wasabi-sipsit. Ettei nyt vain olisi joku kommunistien juoni tämä näin? Järki hoi, missä pelaa?

Paras sipsi on tietysti Walker's. Hämmästyin, kuin viime viikolla löysin kaupasta Lay's -sipsejä. Lay's on sama kuin Walker's, mutta jälkimmäistä myydään vain Irlannissa ja UK:ssa ja Maltalla, muualla myydään Lay'sejä. Siitä huolimatta Walker'sit maistuvat paremmilta. Sitä paitsi Walker'sin makuvalikoima on valtava. On tryffelipekonia ja minttumakkaraa jne.

Mutta Lay's, tervetuloa! Tänään löysin kaupasta jopa semmoisen monipakkauksen, jossa oli kolmea eri Lay's-makua, pikkupusseissa yhden jättisäkin sisällä. Cool! Taas yksi pieni, mutta sitäkin tärkeämpi askel kohti Eurooppaa.

Jaahas. Jospas sitä menisi soffalle löhöämään, katsomaan Twin Peaksia ja korkkaisi sipsipussin.

Estrellapussin.

4 kommenttia:

 1. Pääasia, ettei sipseissä maistu valkosipuli ja dippiä niiden kanssa olisi ehdottomasti oltava.
  Nuorin tyttäreni on sipsikoukussa, mistä lie taipumuksensa perinyt, ei multa ainakaan, syön sipsejä kerran kuussa tai joka toinen kk.

  VastaaPoista
 2. Mä taas saatan olla syömättä minkäänlaisia sipsejä monta kuukautta,mutta sitten ihan puun takaa iskee sipsihimo ja jotain on saatava.Dippejä en käytä (paitsi joskus valmista juustodippiä) ja useimmiten ostan Broadway-sipsejä tai sitten ihan tavallisia Taffeleita.Joskus myös Kartanon perunalastuja tai juustonaksuja.Salt & vinegarjuttuja maistoin kerran Lontoossa enkä tykännyt.

  VastaaPoista
 3. Salt & vinegarit vaativat ehkä hieman totuttelua :) Mutta englantilaisethan tunkevat sitä vinegariaan joka paikkaan muutenkin, miksi eivät sipseihin.

  VastaaPoista