torstai 3. marraskuuta 2011

89# Marraskuu

Olen kyllä kohtalaisen kyllästynyt siihen Miljoonasateen renkutukseen, mutta jollain älyttömällä tavalla marraskuu on lempikuukauteni. Tai no, korjataan, että lumeton marraskuu. Jotenkin kun illat ovat pimeät, sää on aina harmaa, luonto on kuihtunut ja muutenkin masentavaa, niin olen kuitenkin aktiivimmillani. Siis siihen saakka, kunnes lumi tulee; sitten syysmasennus vie lopullisen voiton. Vai olisiko se jo talvimasennusta?

Kevääseen on puoli vuotta. Ei pidä ajatella asiaa silleenkään.

Okei, marraskuu on kivoin. Sitten ovat varmaan kesäkuukaudet järjestyksessä heinäkuu, kesäkuu, elokuu. Toukokuussa olen aina stressaavimmillani, mutta valitaan se silti. Eipäs, kyllä huhtikuu on parempi. Lumeton huhtikuu. Syyskuussa tulee viimeistään masennus, mutta on se lokakuuta parempi. Joulukuu on aina kovin huomaamaton, odotusta täynnä. Maaliskuu on paska. Helmikuu on tosi paska, vaikka valon määrä lisääntyykin, aurinkoisia säitä on enempi, mutta mitä siitä hyötyy kun on niin vittumaisen kylmä?

Ja sokerina pohjalla, tammikuu on kaikkein paskin. Se kuukausi tuntuu kestävänkin ikuisuuden. Pitäisi viettää tipatonta. Joulu on muisto - jos joulusta nyt ylipäätänsä pitää mutta katkaiseehan se arkirutiinit kivasti - ja sää vain kylmenee ja huononee ja ulkona on säkkipimeää eikä mitään hupia tiedossa mistään suunnalta.

Onneksi siihen on kaksi kuukautta vielä aikaa. Nautitaan nyt tästä lumettomasta marraskuusta.

4 kommenttia:

 1. Eiks semmonen kirja tms. ole kuin "Huhtikuu on kuukausista julmin"? Mulla ei oo mitään lempparikuukausia.Syyskuusta tykkään siksi,että se tietää sitä että teatterien syyskausi käynnistyy ja tietää pääsevänsä taas teatteriin.Maaliskuu on ehkä inhottavin.Lumet sulaa ja kaikki on yhtä moskaa ja lumen alta paljastuu kaikki roskat ja paskat.

  VastaaPoista
 2. Musta helmikuu on kylmin ja julmin.
  Paras on ehdottomasti elokuu.
  Ennen en pitänyt keväästä, lehdettömät puut, tienpenkat täys pölyä & roskaa, pyörätiellä 3cm kerros pistävää sepeliä, paskakasoja pientareet täynnä, mustat pellot. Vaan nyt kun ajattelee, mikä vain on parempi kuin yksikään lumellinen kuukausi.
  Maaliskuussa on jo hitunen toivoa lämpimmämmästä säästä.
  Kesäkuu on usein kylmä ( mut sentäs melkein aina lumeton ).
  Heinäkuu on ihana.
  Mä tykkään syys- ja lokakuustakin, jos ovat lumettomia. Marraskuukin menee, jos se on lumeton, yleensä se vain on jo liian kylmä kuukausi.
  Joulukuu on stressikuukausi, kuka oikeasti pitää joulusta ?

  VastaaPoista
 3. Jos ei luntakaan olisi niin ei keväällä hankien alta paljastuisi mitään paskoja :)

  VastaaPoista
 4. Sillon olisi koko ajan ne paskat näkyvillä...

  VastaaPoista