tiistai 29. marraskuuta 2011

102# Pikkujoulu

Viime perjantaina oli pahamaineiset firman pikkujoulut. Tai siis, mulle on jäänyt näistä ainakin pysyvä kammo.

Monena vuonna on ollut useammatkin pikkujoulut. Tänä vuonna vain yhdet. Toisaalta nekin ovat vain pienimuotoiset, kovin suuriin ei firmalla ole varaa halua järjestää. Alkavat puoli viideltä iltapäivällä (ja miten kätevästi saakaan porukat tekemään puoli tuntia ylitöitä siinä odottaessa), ja päättyvät puoli yhdeksän maissa. Kaverini pikkujoulut ovat parin päivän mittaiset Ruotsinlaivalla, ilmeisesti kaikki maksetaan taksimatkoja myöden.

No mutta eniveis, kivat nuokin on, ainakin tyhjää parempi. Neljä tuntia ilmaista viinaa ja ruokaa, paskaa musiikkia, yleistä seurustelua ja ihmisten tapaamista. Työasioista puhumista ja jauhamista. Pomojen solvaamista Tavataan mahdollisia uusia kollegoja, ja tulee pelästytettyä heidät jo alkumetreillä. Jne.

Ja sen jälkeen jatkoille. Tässä vaiheessa viimeistään olisi syytä kääntyä kannoillaan kotio. Mut eihän sitä nyt voi kesken jättää mikä on aloitettu. Ja mä en tajua mitä järkeä mun on edes mennä diskoon, kun inhoan niitä muutenkin saatana. Joten vetäydyn hiljaisempaan nurkkaukseen juopottelemaan ensin vähäksi aikaa, ja kun olo tuntuu riittävästi rohkaistuneelta, on aika ilmaantua takaisin näyttäytymään.

Pomot nykivät hihasta. En muista keskustelua, mutta lähtivät nopeasti luotani pois :D

Blackjackista voitin rahaa; olen löytänyt voittamattoman keinon tienata siinä. Aiemmin pelasin omaa peliäni, mutta nyt ei pöydässä ollut tilaa, joten sijoitin panoksiani vain toisen pelaajan puolesta. Se oli kaiken lisäksi vielä joku aloittelija, jonka kaveri neuvoi sitä koko ajan. Ja voittoja tuli ovista ja ikkunoista.

Lähden baarista puoli kahden aikoihin. Käyn grillillä. Sen jälkeen jaksan ponnistella bussiasemalle, enkä sorru takseihinkaan. Bussi lähti vieläpä heti, yömaksua ei vielä ollut, ja taksijono olisi kuitenkin ollut mittava. Hyvä valinta.

Filmi loppuu kyllä kotimatkaan... mutta ihan oikeasta paikasta tuli löydettyä itsensä. Eikä krapulakaan ollut kovin paha.

Taasko sitä joutuu vuoden verran odottamaan seuraavia pikkujouluja?

EDIT: Kas, vielä tuli kutsu toisiinkin pikkujouluihin. Ehkä peli ei ole menetetty? Tai, ehkä mun pitäisi ajatella, että kun ekoista juhlista selvittiin mokauksitta ja hengissä, niin jatkossa ei välttämättä käy yhtä hyvä tuuri.

2 kommenttia:

 1. No mutta nämähän sujuivat suhteellisen hyvin!!
  Minun lauantaini sujui niin,että pääsin töistä kotiin klo 16.15.Äkkiä suihkuun ja koska samana päivänä oli synttärini,isäntä oli kokannut kunnon piffit ja ne sitten syötiin.Otin pari siideriä ja sitten pitikin jo lähteä bussilla keskustaan klo 18.Baarissa otin yhden klonkun,ystäväni liittyi mukaan.Sitten Sielun Veljien keikalle,jossa ei tullut otettua mitään.
  Sieltä baariin,jonne kaikki työkaverini olivat saapuneet pikkujouluista.Olivat syömässä ja keilaamassa ja näemmä nauttineet myös aika lailla drinksuja,kunto oli kolmella aika vauhdikas nimittäin.Baarissa join kolme jotain.Kotiin puoli kahdelta.
  Sunnuntaina heräsin klo 10 ja loistava olo,ei särkenyt päätä yhtään.Nilkkaa särki,se vaurioitui Siekkareiden keikan rajussa menossa.
  Rahaa ei mennyt kuin 30 € !!??

  VastaaPoista
 2. Sullahan oli kommenttikentässä paljon kattavampi kuvaus kuin mulla itse aihekentässä :D

  VastaaPoista