perjantai 25. marraskuuta 2011

100# Puku

Jos suomalaiset jossain ovat ykkösiä, niin huonosti pukeutumisessa. Käsittämättömiä vaatevalintoja näkee kaikkialla, koko ajan. Pahimmillaan näihin törmää tietysti jossain suomalaisvoittoisessa turistikohteessa, mutta kun arkipukeutuminenkin on aivan katastrofaalista.

En heitä ensimmäistä kiveä, olen itsekin aika pärtsis mitä tulee pukeutumiseen. Haalarihommat ovat haalarihommia, mutta muuten pitäisi jonkinlainen arvokkuus osata säilyttää. Tänään on firman pikkujoulut, ja minä edellyttäisin sinne dresscodea jos paikan pomo olisin. Mutta en viitsi näyttää esimerkkiä, koska muuten olisin ainoa pukuhemmo siellä, ja semmonen otettaisiin vittuiluna.

Ongelma varmaan johtaa juurensa koulupuvuttomuudesta. Monissa maissahan on koulupuvut, joten porukka on pienestä pitäen saatu opetettua käyttämään pukua. Sama käytäntö ehdottomasti Suomeen, kiitos. Saataisiin taas hieman enemmän rotia ja arvokkuuta tähänkin yhteiskuntaan. Ja eurooppalaistettua itseämme jälleen kerran.

4 kommenttia:

  1. Puku miehen tekee,vau :)

    VastaaPoista
  2. Meillä ekat työpaikan pikkujoulut meni vähän noloissa merkeissä, kun oltiin molemmat miehen kanssa alipukeutuneita. Ei käynyt mielessä että siellä olisi pitänyt olla pikkumustaa ja pukua päällä. Seuraavana vuonna oltiin viisaampia. Mutta voin sanoa että kyllä nolotti. Ajateltiin että kun kerran ollaan omassa talossa ja ohjelmassa ruokaa ja pientä ohjelmaa, niin ei siellä tartte mitkään ykköset päällä olla, mutta väärässä oltiin. Aina siellä on niitä ensikertalaisia, joilla käy samanlainen vahinko ja tuntee sympatiaa heitä kohtaan. :)

    VastaaPoista
  3. Annika: Mulle kävi tuo alipukeutuminen viimeksi kesäjuhlista, joten tiedän kyllä miten noloa se on... Mutta toisaalta se oli taas työkaverini vika, joka väitti pari viikkoa, että ei kesäjuhlissa tarvii hienona olla...

    VastaaPoista